به گزارش کارآفرین نیوز، محمود علیزاده، معاون سازمان امور مالیاتی کشور در یک برنامه تلویزیونی درباره الزام فعالان اقتصادی به نصب پایانههای فروشگاهی و راههای جلوگیری از فرارهای مالیاتی، گفت: با آماده شدن دو پلتفرم، سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی از ابتدای اردیبهشت سال ۱۴۰۰ پذیرش فعالان اقتصادی صورت میگیرد. وی افزود: اجرای قانون از ابتدای خرداد ۱۴۰۰ آغاز میشود.
علیزاده گفت: بر اساس صدور صورت حسابهای پایانههای فروشگاهی میزان مالیات آن فعال اقتصادی محاسبه میشود.
وی گفت: بر اساس سامانه ثبت مشخصات پایانه فروشگاهی و حافظه مالیاتی قانون مالیاتهای مستقیم مودیان مشمول این قوانین مکلفند، اطلاعات پایانه فروشگاهی و حافظه مالیاتی خود را تا اردیبهشت سال بعد، در این سامانه ثبت کنند.
معاون سازمان امور مالیاتی کشور افزود: مودیانی که ثبت اطلاعات را تمکیل و شناسه یکتای حافظه مالیاتی خود را دریافت کنند، از تسهیلات و مشوقهای مالی تعیین شده در قوانین بهرهمند خواهند شد.
به گفته علیزاده، بعد از ۱۸ سال فراز و نشیب اجرای قوانین پایانههای فروشگاهی پس از ابلاغ قانون جدید، اجرای آن وارد فاز جدیدی شده است.
وی تصریح کرد: پایانه فروشگاهی شامل رایانه، دستگاه کارتخوان بانکی (pos)، درگاه پرداخت الکترونیکی یا هر وسیله دیگری است که امکان اتصال به شبکههای الکترونیکی پرداخت رسمی کشور و سامانه مؤدیان را داشته و از قابلیت صدور صورتحساب الکترونیکی برخوردار باشد.
کلیه صاحبان حرفه ها و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی که مجوز فعالیت آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی ایران و یا سازمان نظام دامپزشکی و سازمان دامپزشکی ایران صادر میشود، مکلفند در چارچوب آیین نامه قانون مالیاتهای مستقیم از پایانه فروشگاهی استفاده کنند.
معاون سازمان امور مالیاتی کشور افزود: قانون صندوق مکانیزه فروش، لایحهای بود که از طرف دولت مطرح شد.
وی گفت: هر دستگاه و صندوق فروشگاهی که قابلیت اتصال به حافظه مالیاتی داشته باشد و بتواند صورت حساب الکترونیکی صادر کند را پایانه فروشگاهی مینامند.
محمود علیزاده افزود: همزمان ۱۱ زیر سامانه در اجرا و فعالیت پایانه فروشگاهی فعال میشود و یکی از زیر سامانه ها؛ سامانه ثبت نام مودیان در پایانه فروش است.
پیشتر خبری مبنی بر قطع ۲.۵ میلیون کارتخوان فاقد پرونده مالیاتی توسط بانک مرکزی در راستای اجرای قانون پایانههای فروشگاهی منتشر شده بود.
بنابر اعلام معاونت فناوریهای نوین بانک مرکزی تاکنون اطلاعات ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار کارتخوان و درگاه پرداخت که پیش از این در سامانه مؤدیان مالیاتی ثبت نشده بود پس از تکمیل و صحتسنجی اطلاعات برای تشکیل پرونده مالیاتی به سازمان امور مالیاتی ارائه شده است.
علاوه بر این، دو میلیون و صد هزار کارتخوان و درگاه پرداخت اینترنتی غیرفعال یا کمتراکنش فاقد پرونده مالیاتی، قطع شد. این تعداد علاوه بر ۳۶۰ هزار کارتخوان و درگاه پرداخت اینترنتی است که در مرحله قبل به علت نامعتبر بودن کد ملی و شناسه ملی نامعتبر یا پرونده مالیاتی غیرفعال، قطع شده بودند.
نظر شما