به گزارش کارآفرین نیوز، کارآفرینی در دنیای امروز پدیدهای قابلتوجهی است و هر روز به تعداد کارآفرینان افزوده میشود. بررسی اقتصاد کشورهای توسعهیافته و صنعتی نشان میدهد که کارآفرینی و کارآفرینان مهمترین نقش را در چنین اقتصادهایی ایفا میکنند. اما اثرات مثبت کارآفرینی چیست؟
خلاقیت
کارآفرینان خلأ و شکافهای ایجاد شده در بازار را شناسایی مینمایند و در عینحال با ارائه راهحل، از چنین شکاف و خلأ ایجاد شده، سود میبرند. این افراد با سیستم کارمندی بیگانه بوده و چنین روش کسب درآمدی را مناسب نمیدانند لذا با خلاقیت برای خودشان درآمد ایجاد مینمایند.
خلاقیت و نوآوری محرک کارآفرینی بوده است و میتوان گفت؛ بزرگترین اثر کارآفرینان بر اقتصاد، نواوری بوده که آنها ایجاد مینمایند.
اشتغالزایی
کارآفرینان در عینحال که برای خود درآمد پایداری ایجاد مینمایند، افراد دیگر را نیز در کسبوکار خود استخدام نموده و بر اساس نوع کسبوکار خود مشاغل متعدد ایجاد مینمایند. درواقع از اثرات مثبت کارآفرینی برای جوامع، ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری است. مطابق با آمارهای رسمی در کشورهای توسعهیافته حدود ۵۰ درصد از نیرو کار در کسبوکارهای کوچک و متوسط مشغول به فعالیت هستند. بهعنوانمثال در آفریقا، کارآفرینان رده پایین با ایجاد مشاغل متعدد، تا حدودی فقر را کاهش دادهاند.
رقابت
اضافهشدن کارآفرینان جدید منجر به افزایش سطح رقابت در یک جامعه میشود لذا چنین رقابتی نهتنها منجر به اشباع بازار نمیشود بلکه باعث شده شرکتها مجدداً تواناییهای خود را ارزیابی نموده، به دنبال روشهای کاهش هزینه رفته و درعینحال بهمنظور برتری نسبت به سایر رقبا، به دنبال شکافهای بازار رفته و به خلق محصول یا ایده جدید بپردازند.
از طرفی افزایش رقابت در بازار کار موجب میشود کارآفرینان به دنبال بازارهای جدید برای ارائه محصولات و خدمات خود رفته و یا با ارائه راهکارهایی خود را با شرایط موجود تطبیق دهند. تمامی این موارد منجر به افزایش تولیدات اقتصادی و تولیدات خانگی میشود بنابراین میتوان گفت با هر کارآفرینی چرخ جدید برای اقتصاد ساخته میشود که آن را به جلو هدایت میکند. بهعنوانمثال، صنعت خودروسازی آلمان شامل شرکتهای مرسدسبنز، بی ام و، پورشه، آئودی و فولکسواگن میشود که از موفقترین شرکتهای خودروسازی دنیا محسوب میشود. رقابت میان این شرکتها موجب شده تا شرکتهای آلمانی اندکاندک به اوج رسیده و هماکنون نیز بهعنوان غولهای خودروسازی جهان شناخته میشوند.
ازآنجاییکه اقتصاد کشورها در حالی جهانیشدن و پیوند خوردن با جوامع دیگر است، کارآفرینان نیز تمایل دارند تا به دنبال بازارهای خارج از محدوده جغرافیایی کشور خود رفته و در بازار سایر کشورها محصولات خود را عرضه نمایند.
تولیدات کارآفرینان، افزایش رقابت، توسعه بازار، هوش بازاری و مراجعه به بازارهای جدید، منجر به تولید درآمدی بالایی شده که اقتصاد را توانمندتر مینماید، جمعیت زیادی را از فقر خارج و درعینحال برای فعالیتهای رفاهی - اجتماعی سرمایه تولید میکند و نهایتاً استانداردهای زندگی شهری را در جامعه بالا میبرد.
تعادل اقتصادی
در جهان امروز که شرایط پیچیده اقتصادی حکمفرا است و هر لحظه احتمال تغییر وضعیت اقتصادی وجود دارد، نقش کارآفرینان بسیار حائز اهمیت است. کارآفرینان با ریسکپذیری و خلاقیت در کسبوکار خود، ثبات را به اقتصاد کشور باز میگردانند. کارآفرین این قدرت را داراست که با پیشبینی نیازهای کشور، راه حالهای اقتصادی برتری را ارائه نماید.
از طرف دیگر شرکتهای بزرگ نیز اعتقاد دارند کارآفرینان رقبای قدرتمندی برای آنها محسوب میشوند و همین امر سبب میشود تا آنها برای پشت سر گذاشتن چالش کارآفرینان، تحقیقات بیشتری بهمنظور خلق ایده و محصول صورت دهند. با این اوصاف، وظیفه برقراری تعادل پیوسته در اقتصاد جامعه برعهده کارآفرینان است. بهعنوانمثال در تحقیق (GEM General Entrepreneurship Monitor)، که بهصورت سالیانه فعالیتهای کارآفرینی و تأثیرات آن را در کشورهای مختلف مورد بررسی قرار میدهد، ذکر شده است در حال حاضر در بیش از ۲۰ کشور جهان نرخ رشد اقتصادی یک کشور رابطه معنیدار یا سطح فعالیتیهای کارآفرینانه آن کشور دارد.
افزایش سود خالص ملی
از دیگر نقشهای مهم کارآفرینان در اقتصاد جامعه افزایش سود خالص ملی است. خدمات و محصولاتی که از پروژههای کارآفرینی سر برمیآورند نهتنها بازار جدیدی برای خود خلق مینمایند، بلکه سرمایه جدیدی نیز برای کشور حاصل میشود. از طرف دیگر افزایش تعداد نیروهای استخدامی و درآمد بالا منجر به رشد مالیات شده که این امر سبب میشود دولت در انجام پروژههای عمومی توانمندتر سازد.
سرمایهگذاری در پروژههای اجتماعی
سرمایهگذاری در پروژههای اجتماعی و حمایت از خیریهها و دیگر سازمانهای غیردولتی به پیشبرد اهدافی میپردازند که منفعت جمعی را در پی دارد. بیل گیتس مؤسس مایکروسافت ازجمله کارآفرینانی است که با سرمایهگذاری شخصی به رشد و پیشرفت چشمگیر سازمانهای آموزشی و بهداشتی کمک نموده است.
رشد فن آوری
مطابق با تحقیقات صورتگرفته، بیش از ۶۷ درصد نوآوریها در زمینه فن آوری و حدود ۹۵ درصد از نوآوریهای که منجر به تحولات بنیادی در حوزه صنعت شده است توسط کسبوکارهای کارآفرینانه صورت پذیرفته است. کارآفرینان از طریق ایجاد فن آوری و درعینحال محصولات و ایدههای جدید قدرت انتخاب مصرفکننده را افزایش داده و درعینحال با افزایش بهرهوری کار، سرگرمیهای نو، بهبود بهداشت و سلامتی، تسهیل ارتباطات و... منجر به افزایش کیفیت زندگی میشوند. رایانههای شخصی، تلفنهای هوشمند، صنعت نرمافزارهای رایانه و تلفن بهعنوان نمونههای از تأثیرات کارآفرینی بر صنعت بوده که همگی توسط کسبوکارها ایجاد شده است.
در کنار اثرات مثبت کارآفرینی این نکته را باید در نظر گرفت، کارآفرینی نیازمند دانش کسبوکار بوده و بدون داشتن آگاهی، اغلب کارآفرینان دچار شکست خواهد شد و این شکست زیان مالی را به کشور تحمیل مینماید.
در پایان باید گفت، کارآفرینی بر اقتصاد کشور اثرات مثبت داشته و اگر جامعهای به دنبال اقتصادی توسعهیافته و پیشرفته است، باید فضای رشد و توسعه کارآفرینی را مهیا سازد و از کارآفرینان حمایت نماید چون موفقیت یک کارآفرین برای اقتصاد سودآور بوده و شکست آن نیز بیشک تبعاتی برای اقتصاد خواهد داشت.
نظر شما