افشین کلاهی» در گفت وگویی با بیان این جمله که هدف اتاق بازرگانی ایران توسعه صادرات محصولات شرکت های دانش بنیان است، تصریح کرد: با همکاری شرکت های با سابقه و برقراری ارتباط آنها با شرکت های خارجی فعال در این زمینه می توان اقدام به افزایش صادرات خدمات در این بخش کرد.
وی افزود: نشست هایی در این زمینه با شرکت های جهان برگزار شده است و هیات های تجاری بسیاری به ایران آمدند و از فعالیت های کشور بازدید کردند تا توانمندی صادرات به خوبی معرفی شود.
کلاهی با تصریح بر اینکه در حال حاضر امکان عرضه محصولات دانش بنیان در جهان با نام ایران بسیار محدود است، خاطرنشان کرد: تعامل مناسب دو طرفه با کشورهای دنیا ابزار اصلی تجارت است و برداشتن تحریم ها موجب آغازی مطمئن برای تجارت با ایران خواهد بود و بی اعتمادی به وجود آمده در سال های گذشته را از میان بر خواهد داشت.
وی با بیان اینکه بر اساس آمارهای رسمی و غیر رسمی حدود یک میلیارد دلار در سال گذشته تجارت کالا و خدمات دانش بنیان را تجربه کرده ایم، تصریح کرد: به دلیل اینکه برخی از محصولات این بخش مربوط به محتوا می شود و نیازی به ثبت در گمرک ندارد می توان به صورت غیر رسمی اقدام به خروج خدمات کرد تا با نام شرکتی خارجی به بازار عرضه شود.
رییس کمیسیون کسب و کارهای دانشبنیان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه با تعریف فعلی صادرات خدمات و کالای دانش بنیان در کوتاه مدت می توان به دو میلیارد دلار صادرات در این حوزه دست پیدا کرد، گفت: در صورت تسهیل شرایط ظرفیت چهار میلیارد دلاری صادرات در این بخش وجود دارد.
بر اساس اعلام گمرک، در ۱۲ ماهه سال ۹۹ در مجموع ۱۴۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۷۳ میلیارد دلار از مبادی کشور صادر و وارد شده است که سهم صادرات ۱۱۲ میلیون تن به ارزش ۳۴ میلیارد و ۲۵۶ میلیون دلار و سهم واردات ۳۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تن به ارزش ۳۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده است.
نظر شما