هفتهنامه اکونومیست با انتشار عکس و تیتر جلد شماره جدید خود هشدار داده که طغیان کروناویروس در قاره آفریقا میتواند روند متزلزل پیشرفت در این قاره را متوقف کند.
به گزارش کارآفرین نیوز؛ نشریه اکونومیست هشدار داده است که پاندمی کروناویروس میتواند پیشرفت متزلزل فقیرترین قاره جهان را در معرض انحطاط قرار دهد، این نشریه تاکید کرده آفریقاییها نیاز فوری به واکسن و وام دارند.
در سالهای قبل از شیوع کووید-۱۹ آفریقاییهای صحرای جنوبی، با سن متوسط کمتر از ۲۰ سال نه تنها جوانترین مردم جهان بودند، بلکه خوشبینترین مردمان نیز بودند. بر اساس نظرسنجیها فقط ۱۲ درصد از ژاپنیها فکر میکردند که زندگی آنها طی ۱۵ سال آتی بهتر خواهد شد، در حالی که برای کنیاییها این نرخ ۷۸ درصد و برای مردمان نیجریه و سنگال حتی بیشتر بود.
اما پاندمی کروناویروس نگاه روشن به آینده را دشوار کرده است.
هنگامی که کووید-۱۹ برای اولین بار مورد شناسایی قرار گرفت، بسیاری از کارشناسان فکر می کردند آفریقاییها ممکن است از بدترین شرایط در امان بمانند، زیرا بسیاری از آنها جوان هستند و یا روی زمینها کار می کنند اما اکنون به نظر میرسد که جای زخمهای ویروس کرونا در آفریقا، آثار ماندگارتری نسبت به سایر نقاط دارد.
در حالی که کشورهای ثروتمند با واکسیناسیون مردم خود میتوانند به یک احیای سریع اقتصادی امیدوار باشند، آفریقا با واکسیناسیون کافی برای رسیدن به ایمنی عمومی فاصله دارد بطوریکه صندوق بینالمللی پول پیش بینی میکند که آفریقا با کمترین رشد اقتصادی جهان در سال جاری مواجه شود.
به احتمال زیاد بیشترین آسیب نه از طریق تأثیر فوری پاندمی، بلکه از پیامدهای درازمدت آن بر اقتصاد، خانوارها و جوامع خواهد بود.
افسوس که آفریقا در صف واکسن قرار دارد. واحد اطلاعات اقتصادی اکونومیست، پیش بینی کرده است که منطقه برای به دست آوردن دوزهای کافی در راستای رسیدن به ایمنی گلهای تا قبل از سال ۲۰۲۴ تلاش خواهد کرد.
برای کاهش بلایای ناشی از پاندمی در آفریقا باید دو اتفاق فوری رخ دهد.
اول اینکه ، جوامع آفریقایی باید سریعتر از برنامههای فعلی واکسینه شوند. بسیاری از دولت های آفریقا بنابر احتیاط نسبت به هزینهها، در سفارش واکسن کُند عمل کردهاند. با این وجود بازدهی که برای هزینههای واکسیناسیون وجود دارد به مراتب بیشتر از هزینه های دیگر خواهد بود. کشف و تولید واکسن های جدید نوید بهبود کمبودهای جهانی واکسن را می دهد. کشورهای ثروتمند که بیش از نیاز خود سفارش دادهاند، باید سهام و پول اضافی را به کوواکس (COVAX برنامه جهانی برای مشارکت در خرید و تخصیص واکسن) اهدا کنند.
دوم اینکه حتی اگر واکسن ها به زودی وارد شوند، خزانه داری آفریقا برای دوری از بحران بدهیهای جمع شده و کاهش هزینههای گریبانگیر رشد اقتصادی، هنوز به کمک نیاز دارد. وام دهندگان مانند بانک جهانی و صندوق بین المللی پول باید وام های ارزان تری ارائه دهند و از پیشنهادات بانک توسعه آفریقا و دیگران برای جلب سرمایه های خصوصی بیشتر حمایت کنند.
شکنندگی اقتصاد و جوامع آفریقایی دلیلی برای اقدام عاجل است. همچنین کمک به آفریقا برای مقابله با پاندمی، به نفع کشورهای خارجی نیز هست. تا زمانی که ویروس کرونا در جایی از جهان شایع باشد، می تواند جهش یافته و در همه جا پخش شود.
نظر شما