به گزارش کارآفرین نیوز به نقل از صدا و سیما، عطاالله هاشمی با اشاره به اهمیت دیمزارها در امنیت غذایی در طرح جهش تولید گفت: با هدف افزایش بهرهوری و عملکرد بیشترین میزان سطح زیرکشت در دیمزارهای کشور مربوط به کشت گندم و جو است و میزان کمتر کشت مربوط به حبوبات و کشتهای علوفهای اختصاص دارد.
با اجرای طرح جهش تولید، بیشترین سطح زیر کشت در دیمزارهای کشور مربوط به محصولات راهبردی و استراتژیک است. کشت ۱۱ محصولات کشاورزی مهم و اساسی در اجرای جهش تولید در دیمزارهای کشور در نظر گرفته شده است. شامل گندم، جو، حبوبات، گیاهان دارویی، دانههای روغنی، علوفه و کلزا
طبق طرح جهش تولید در دیمزارها باید ۶ میلیون هکتار از اراضی دیم، در مدت ۵ سال به زراعی میشد که از این میزان تاکنون ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار در ۲۱ استان کشور عملیاتی شده است.
«سید مصطفی هاشمی»؛ معاون ستاد اجرایی فرمان حضرت امام به اشاره به اینکه اعطای تسهیلات امسال مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان بوده گفت: برای سال ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳ مبلغ هزار میلیارد تومان به صورت قرضالحسنه با کارمزد چهاردرصد برای خرید ادوات صرفاً در اراضی دیم در اختیار کشاورزان قرار داده میشود.
«علیرضا آل امین»؛ مدیر عامل صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیز با اشاره به اینکه بیش از یک میلیون و هشتصد هزار هکتار از زمینهای دیم، بیمه شده گفت: در راستای کمک به کشاورز حق بیمه ۴۰ درصد و حق غرامت و جبران خسارات ۳۰ درصد افزایش یافته است.
اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها علاوه بر امنیت غذایی، در صرفهجویی ارزی نیز حائز اهمیت است که تولید محصولات راهبردی و استفاده بهینه از نزولات جوی را در بر دارد.
طرح جهش تولید در دیمزارها از سه سال پیش با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و وزارت جهاد کشاورزی آغاز شده است.
نظر شما