بر اساس قوانین گمرکی واردات کالا، شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند تا ۱۵ سال از معافیت پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی استفاده کنند.

دانش‌بنیان‌ها تا ۱۵ سال از معافیت گمرکی استفاده می‌کنند

به گزارش کارآفرین نیوز به نقل از آنا، بر اساس قوانین گمرکی واردات کالا، تمام کالاهایی که از دیگر کشورها وارد ایران می‌شوند مشمول پرداخت هزینه‌های گمرکی و تعرفه‌هایی هستند که برای آن‌ها مشخص شده است. اما واردات برخی کالاها جهت حمایت از تولیدکنندگان داخلی مشمول معافیت‌های گمرکی شده است و هر ساله لیست این کالاها اعلام می‌شود.

شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند تا ۱۵ سال از معافیت پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی استفاده کنند. نوع دانش‌بنیانی این شرکت‌ها تفاوتی در این حمایت نداشته و شرکت‌های تایید شده می‌توانند از آن استفاده کنند.

بر اساس قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان برای ترخیص کالا از گمرک، معافیت گمرکی به کالاهایی تعلق می‌گیرد که غیر تجاری باشند. تجاری بودن کالا به این معناست که آن کالا در حد انبوه تهیه شده و در محصولات روتین و تولیدی شرکت استفاده شود.

از آنجا که واردات، موجب خروج ارز از کشور شده و محدودیت‌هایی را برای تولید داخلی ایجاد می کند، قانون‌گذار نیز قاعدتا، هزینه‌ها و حقوق گمرکی را برای این قسم از فعالیت‌های تجاری بین‌المللی، پیش بینی و میزان تعرفه گمرکی آن‌ها را مشخص کرده است.

صادرات به دلیل وارد کردن ارز به اقتصاد کشور، اصولا، معاف از عوارض گمرکی می‌باشد. با این وجود در جایی که صادرات، زمینه وارد کردن زیان احتمالی به اقتصاد و تجارت را فراهم کرده باشد، مانند صادرات مواد خام نفتی و صادرات محصولات کشاورزی که در واقع، شکل پنهان صادرات آب کشور بوده، قانون‌گذار و مراجع قانونی، هزینه‌ها و حقوق گمرکی صادرات را نیز تعیین و میزان آن را مشخص کرده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.