​آخرین گزارش‌ وضعیت سدهای بزرگ کشور تا ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ نشان می‌دهد، ورودی آب از ابتدای سال آبی تاکنون برابر با ۲۶ میلیارد و ۴۲۰ میلیون مترمکعب بوده که نشان از کاهش ۴۷ درصدی ورودی سدها دارد.

کاهش ۴۷ درصدی ورودی آب سدها

به گزارش کارآفرین نیوز، سال آبی جاری (ابتدای مهر۱۳۹۹ تا آخر شهریور۱۴۰۰) با کاهش بیش از ۵۰ درصدی بارش‌ها یکی از کم سابقه‌ترین خشکسالی‌ها را برای کشورمان رقم زد و آن‌گونه که مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی پیش بینی کرده احتمال تداوم کاهش بارش‌ها در پنج سال آینده دور از انتظار نیست.

کاهش بارش‌های سال آبی جاری مهمترین اثر خود را بر روی مخازن سدهای کشورمان برجای گذاشته است.

براساس گزارش تازه‌ای که پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو منتشر کرده در سال آبی‌ ۱۴۰۰-۱۳۹۹ از مجموع ظرفیت ۵۰.۵ میلیارد مترمکعبی مخازن سدها، نزدیک به ۲۷ میلیارد و ۵۸۰ میلیون مترمکعب معادل ۵۵ درصد مخازن پر شده است.

آخرین وضعیت سدهای کشور نشان می‌دهد که میزان ذخایر آب در مخزن سدها به ۲۷ میلیارد و ۵۸۰ میلیون مترمکعب رسیده که در مقایسه با سال آبی ۹۹-۱۳۹۸ (۳۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب) دارای ۲۸ درصد کاهش است.

به تبع میزان ورودی به سدهای کشور، خروجی آب از سدها با کاهش مواجه بوده و در این مدت ۲۵ میلیارد و ۹۶۰ میلیون مترمکعب آب از سدهای کشور خارج شده، به‌گونه‌ای که در مقایسه با مدت مشابه سال آبی قبل کاهش ۳۵ درصدی داشته است.

این کاهش حجم مخازن سدهای کشور درحالی است که میزان مصرف آب به‌ویژه در کلان‌شهرها به شدت افزایش یافته و تداوم آن می تواند بحران کم‌آبی را برای بسیاری از شهرها و مناطق روستایی به همراه داشته باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.