حجم ذخیره آب های زیر زمینی استان تهران بیش از ۴ میلیارد مترمکعب کاهش پیدا کرده است که تقریبا معادل ۱۸ تا ۲۰ برابر سدی مانند امیرکبیر است .

کاهش ۴ میلیارد مکعبی آب های زیر زمینی استان تهران

به گزارش کارآفرین نیوز، با توجه به تراکم جمعیت، حجم بهره برداری از منابع آبی استان تهران، معادل ۴۲۰۰ میلیون مترمکعب است. این رقم حدود ۸۶ درصد از کل منابع آبی قابل دسترس در این استان بوده است. این آمار در کنار گرمای هوا نشان دهنده ی وضعیت فوق بحرانی خبر می دهد.

 کاهش میزان ذخایر آبی علاوه بر فرونشست باعث کاهش کمیت و کیفیت منابع آب هم می‌شود به طوری که هم اکنون شاهد کاهش شدید کیفیت آب در دشت ورامین هستیم و اگر همین روند ادامه پیدا کند با کاهش جدی در تامین منابع آب شرب مواجه خواهیم شد.

 شهرستان‌های ورامین، شهریار، پیشوا و پاکدشت و ری به دلیل  قطب‌های مهم کشاورزی استان تهران، بیشترین سرانه مصرف آب را به خود اختصاص داده اند. بیش از ۳۵ درصد از منابع آبی استان یعنی حدود ۲۴۱۰ میلیون مترمکعب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود که نشان از ضرورت اصلاح جدی الگوی مصرف آب در این بخش دارد.

مصطفی دهقان - مدیر دفتر حفاظت از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای تهران در این خصوص گفت: فرونشست زمین، از مهم ترین پیامد های کاهش منابع آب زیر زمینی است که تبعات و خسارات جبران ناپذیری به آبخوان‌ها وارد می‌کند چرا که تراکم خاک و تراکم آبخوان‌ها پدیده‌ای غیر قابل جبران است.

وی تصریح کرد: فرونشست، تغذیه منابع آب را در آینده با مشکل جدی روبرو خواهد کرد و به مرور زمان باعث از بین رفتن آبخوان‌ها می‌شود که بزرگترین چالش پیش روی استان در آینده خواهد بود.

وی با بیان اینکه تصرفات رودخانه‌ای، گسترش محدوده‌های شهرها، تمرکز جمعیتی و افزایش نیاز به منابع آبی و عدم رعایت الگوی مصرف صحیح آب از جمله عوامل تاثیرگذار در بروز پدیده فرونشست است، اظهار کرد: در حال حاضر مناطق جنوب غرب تهران و ۵۰۰ کیلومتر مربع از دشت های ورامین جزو مناطق حادثه دیده از تبعات فرونشست هستند، به طوری که طی ۱۳ سال اخیر به طور میانگین حدود ۲۰ سانتی‌متر در سال افت در سطح زمین در مناطق مذکور را شاهد بوده‌ایم.

وی در ادامه افزود: از جمله اقداماتی که برای سازگاری با کم آبی انجام شده است می‌توان به همکاری شرکت آب منطقه‌ای تهران با سایر شرکت‌های متولی نظیر آب و فاضلاب، جهاد کشاورزی سازمان صنعت و معدن و سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اشاره کرد که با تصمیمات اتخاذ شده و برنامه‌ریزی صحیح و مدون انتظار می‌رود طی ۵ سال آتی، حجمی معادل ۴۲۰ میلیون متر مکعب کاهش سرانه مصرف را در استان شاهد باشیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.