به گزارش کارآفرین نیوز، کاظم خاوازی در مراسم روز جهانی مقابله با بیابانزایی ضمن اشاره به اینکه بحث بیابانزایی برای ما مهم است؛ گفت: بر اساس گزارش سازمان جنگلها ۳۲ میلیون هکتار یعنی دو برابر ظرفیتی که برای تولید غذا در کشور در اختیار است، بیابان داریم.
وی با بیان اینکه انسان خود را در اکوسیستم بیابانی در نظر نمیگیرد، اظهار داشت: انسان بیابان و فرایند بیابانزایی را جدا از خود دیده است؛ به همین دلیل این پدیده سرعت پیدا کرده و بخشی از این سرعت به نگاه انسان برمیگردد که یک جز از خارج از این فرایند خود را تصور میکند.
وزیر جهاد کشاورزی، پدیده بیابان را شبیه ساختار یک ویروس دانست که در چرخه بیماری میماند ، بسیار خاموش عمل میکند و شبیه منواکسید کربنی است که یک خانواده را در برمیگیرد و گفت: اگر اقدامات و انرژی که صرف پیشگیری از بیابانزایی میشود را برای کنترل سرعت انتشار این موضوع نکنیم، دنیا هم نمیتواند کاری انجام دهد.
خاوازی با اشاره به اینکه ایران دقیقا به شکل قهری در منطقه خشک و نیمه خشک دنیا قرار دارد، ادامه داد: بخش دیگری از این چالش مربوط به دخالت انسان میشود و تنها عاملی که میتواند در این موضوع به ما کمک کند، دانش نو و بومی است.
وی هشدار داد که ۸۵ میلیون هکتار اراضی مرتعی ما به سرعت به سمت بیابانی شدن در حرکت هستند و گفت: قرق و فشار بر مراتع وظیفه سازمان جنگلها و مراتع است که به خوبی باید کنترل کند و برای این کار برنامه منسجمی داشته باشد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه مشکل دیگر، بیابانی شدن مزارع زراعی است، افزود: اکنون فاصله بین بیابان و مزارع زراعی کاهش یافته است.
وی ادامه داد: کشاورزی حفاظتی از ۲۰۰ هزار هکتار در ابتدای دولت تدبیر و امید به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار رسیده است که بیانگر توسعه در این بخش است.
خاوازی اظهار داشت: در قلب این موضوع چیزی نیست جز کربنی که میتواند خاک را حفظ کند و فرسایش خاکی و آبی را کاهش دهد.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین ۱۲ میلیون هکتار تخریب سرزمین در سال را تکان دهنده عنوان کرد و در این مورد گفت: این به معنای حذف یک کشور شبیه ایران است که میتواند امنیت غذایی آن را با مخاطره روبرو کند؛ اگر این عدد درست باشد بسیار فاجعه بار خواهد بود.
نظر شما