به گزارش کارآفرین نیوز، در طول تاریخ بشر همواره افرادی بودهاند که ایدههای فوقالعاده در ذهن خود داشتهاند، با اینوجود فقط تعداد اندکی از این افراد با پشتکار، انگیزه و اعتمادبهنفس خود توانستهاند، ایدههای خود را محقق ساخته و به موفقیت بزرگی دست یابند. در سلسله گزارشات «موفقترین زنان کارآفرین» از بانوانی خواهیم گفت که با گامهای کوچک مسیر زندگی خود را آغاز کردهاند و سپس بااراده قوی در مسیر موفقیت گام برداشتند. کارهای بزرگی که در خبرگزاریهای متعدد منعکس و اصول حرفهای زندگی و مدیریتشان سرفصل دورههای آموزشی گردید. کارآفرینانی که الگویی برای همه مردم بهخصوص بانوان جهان شدند.
شریل سندبرگ، در سال ۱۹۶۹ در واشنگتندیسی در یک خانواده تحصیلکرده به دنیا آمد. پدری او متخصص چشمپزشکی و مادرش استاد زبان فرانسه در دانشگاه بودند.
او با میانگین نمرات ۴.۶ از دبیرستان فارغالتحصیل شد و در سال ۱۹۸۷ جهت ادامه تحصیل به دانشگاه هاروارد وارد شد. او در رشته اقتصاد در حالی فارغالتحصیل شد که جایزه جان اچ ویلیامز را بهعنوان دانشجوی برتر این رشته دریافت کرد.
او در دوران دانشجوی بنیاد «زنان در اقتصاد و دولت» را به دلیل نابرابری اقتصادی میان زنان و مردان تأسیس کرد و اعتقاد داشت وجود این نابرابری نتایج زیانبار بیشتری در بخشهای دیگر زندگی آنان ایجاد میکند.
شاید بتوان گفت انتخاب لری سامرز بهعنوان استاد راهنمای پایاننامه آغاز راه موفقیت وی دانست. لری ، شریل را بهعنوان دستیار خود در تیم تحقیق در بانک جهانی انتخاب کرد. یک سال مسئولیت شریل در این پست همراه با سفر وی به هند جهت پروژههای مبارزه با جذام، ایدز و کوری بود.
پس از پروژه هندوستان، سندبرگ برای ادامه تحصیل رشته MBA دانشکده کسبوکار هاروارد را انتخاب کرد. نمره عالی وی به حدی بود که در سال اول فلوشیپ را به وی اهدا کردند.
در سال ۱۹۹۵ پس از اتمام تحصیل در دانشکدة کسبوکار، وی یک سال بهعنوان مشاور مدیر در شرکت مک کنزی و شرکا مشغول به کار شد. پس از آن به نزد استاد خود، لری سامرز، رفت و در وزارت خزانهداری آمریکا آغاز به کار کرد.
از پروژههای مهم سندبرگ در آن زمان، را می توان همکاری در ارائه تسهیلات بخشودگی وزارت خزانهداری در دوران رکورد اقتصادی آسیا نام برد.
پس از مدتی سندبرگ وارد دنیای فناوری شد و به گوگل پیوست. شرکت سهساله گوگل در سال ۲۰۰۱ با شریل قرارداد همکاری امضا کرد. وی در سمت معاونت فروش آنلاین و عملیات شرکت مشغول به فعالیت شد. مسئولیت وی مدیریت فروش آنلاین تبلیغات و محصولات انتشاری شرکت بود. علاوه بر این سندبرگ، مدیریت محصولات مخصوص مصرفکننده و سرویس Google Books را نیز برعهده داشت. وی تا سال ۲۰۰۸ در گوگل حضور داشت و تیم تبلیغات و فروش ۴ نفره گوگل را به چهار هزار نفر افزایش داد.
در پایان سال ۲۰۰۷ سندبرگ با مارک زاکربرگ، بنیانگذار و مدیرعامل فیسبوک دیدار داشت که این دیدار به استخدام سند برگ در فیسبوک منجر شد.
سندبرگ در فیسبوک، مسئول فرایندهای کسبوکار همچون فروش، بازاریابی، توسعهی کسبوکار، منابع انسانی، سیاست عمومی و ارتباطات بود. اقدامات مؤثر وی باعث شد تا در سال ۲۰۱۲ بهعنوان عضو هشتم و اولین زن وارد هیات مدیره شرکت فیسبوک شود.
عملکرد فوقالعاده وی بهگونهای بود که در سال ۲۰۰۷ به عنوان بیست و نهمین زن قدرتمندترین جهان از سوی مجله فورچن شناخته شد. همچنین والاستریت ژورنال نیز سندبرگ را در سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ در فهرست برترین زنان جهان قرارداد. همچنین در سال ۲۰۰۹، سندبرگ بهعنوان یکی از ۲۵ فرد تأثیرگذار دنیای وب از سوی مجلهی بیزینس ویک معرفی شد. همچنین در سال ۲۰۱۲، مجلهی تایم نیز در نام سندبرگ را در فهرست یکصد فرد تأثیرگذار جهان قرارداد.
شریل سندبرگ علاوه بر عضویت در هیاتمدیرهی فیسبوک، در شرکتهای متعدد دیگری نیز حضور دارد. از میان این شرکتها میتوان والت دیزنی، Women for Women International، Center for Global Development و V-Day را نام برد. بهعلاوه، او پیشازاین در استارباکس و Brookings و Ad Council نیز عضو هیاتمدیره بود.
او امروز بهعنوان سرباز اصلی روابطعمومی فیسبوک و مذاکرات تجاری شناخته میشود. کتاب مشهور سندبرگ با نام Lean In علاوه بر شهرت زیاد برای خودش، به فیسبوک نیز کمک شایانی کرد. این کتاب که در خصوص رهبری و توسعه کسبوکار و مشکلات آن برای زنان نوشته شده است در سال ۲۰۱۳ چاپ و به رکورد فروش یک میلیون نسخه رسید.
در همان سال این کتاب برنده جایزه فاینشنال تایمز و گلدمن ساکس نیز شد. سندبرگ در سال ۲۰۱۷ دومین کتاب خود را با نام Option B چاپ کرد. موضوع این کتاب در خصوص مقاومتهای موجود در مشکلات و مسائل زندگی است. وی در این کتاب راهکارهای کاربردی برای ایجاد مقاومت در برابر مشکلات را نیز ارائه داده است، تاکنون بیش از ۲.۷۵ میلیون نسخه از این کتاب به فروش رسیده است.
عملکرد فوقالعاده او سبب شد، در سال ۲۰۱۴، رتبهی نهم از فهرست یکصد زن تأثیرگذار جهان از نگاه فوربز را به دست آورد و در سال ۲۰۱۷ به رتبهی چهارم رسید. همچنین در سال ۲۰۱۸ مجله فورچن سندبرگ او را هفتمین زن قدرتمند جهان اعلام کرد.
درسهای طلایی از سندبرگ
برنامهریزی برای مسیر شغلی را فراموش کنید. سندبرگ معتقد است برنامهها به درد خندیدن میخورند! من همیشه به آدمها میگویم که اگر تلاش کنند تا نقطههای منفرد و جدای مسیر شغلیشان را به هم وصل و آن خطها را دنبال کنند، مسیر محدودی را پی میگیرند.
اگر من تصمیم میگرفتم مسیر شغلی را که در کالج برایم متصور بود ادامه بدهم، زمانی که اینترنت، گوگل یا فیسبوکی وجود نداشت، اینجا نبودم. نمیخواستم چنین اشتباهی را مرتکب شوم. دلیل من برای نداشتن برنامه همین است: اگر برنامه داشتم، گزینههای امروزم محدود بودند.
کارآفرینی معمولاً ما را وادار میکند تا از درختی که بر شاخهاش نشستهایم پایین بپریم و دوباره به بالارفتن از درخت دیگر بپردازیم. اما هنگامی که قصد کارآفرینی نداریم.
زنان شاغل حداقل دو شغل دارند: یک شغل خارج خانه و شغل دیگر نگهداری از خانه و خانواده. زنان باید باورهای قدیمی را دور بریزند و ایمان داشته باشند که میتوانند بین زندگی خانوادگی و شغلی خود تعادل برقرار کنند.
انعطافپذیری، قدرت، سرعت و واکنش ما به سختیهاست و چیزی است که مانند عضله میتوانیم بسازیمش
خود دلسوزی یعنی فهمیدن این موضوع که ناتوانی بخشی از وجود بشر است. کسی که به این نکته توجه کند سریعتر از حالت غم و اندوهش خارج میشود
.
جملات انگیزشی و کوتاه از سندبرگ
هرگاه در موقعیت بدی قرار گرفتی از خودت بپرس: اگر نمیترسیدم چه کاری را انجام میدادم؟ خوب حالا همان کار را انجام بده.
منطقی تر است مسیر شغلی را بهجای بالارفتن از یک نردبان، بهعنوان بالا و پایین رفتن و پریدن، از شاخهای به شاخهی دیگر در یک جنگل در نظر بگیریم.
مهمترین مشخصهای که یک رهبر میتواند داشته باشد، توانایی آموختن است.
نظر شما