به گزارش کارآفرین نیوز،حبیب اسدالله نژاد ضمن اشاره به خرید نهادههای دامی توسط واحدهای مرغداری در دو ماه گذشته و با تاکید بر اینکه نهادهای به این واحدها نرسیده و دورهای را با دان آزاد تمام کردند و مرغ را با نرخ مصوب تحویل دادند، گفت: این واحدها حدود ۱۵ روز است که جوجهریزی کردهاند و ضمن اینکه نهادههای دوره گذشته خود را تحویل نگرفتند.
وی افزود:برای این دوره نیز هیچ سهمیهای در سامانه بازارگاه برای آنها در نظر گرفته نشده و با توجه به هزینه دو برابری برای خرید نهادههای دامی به نرخ آزاد و عدم تحویل آن به نرخ مصوب، قیمت جوجه پس از فروکش کوتاه مدت از ۶ هزار و ۵۰۰ تومان به ۷ هزار و ۵۰۰ تومان در چند روز اخیر رسیده است.
اسدالله نژاد ضمن ابراز تأسف از نبود نظارت و کنترل در این حوزه ادامه داد: شاید نهادههای واحدهای مرغ مادر سریعتر از واحدهای گوشتی نهادههای دولتی را تحویل و سهمیه خوبی بگیرند اما جهاد کشاورزی به عنوان متولی در ماههای گذشته نتوانسته این موضوع را کنترل کند تا قیمت تمام شده برای مرغدار افزایش نداشته باشد.
وی ضمن اشاره به حدود ۱۸ هزار مرغدار فعال در کشور گفت: اگر نهاده به دست مرغدار نرسد، یا باید تولید را تعطیل کند یا قیمتها در بازار تغییر نماید.
اسدالله نژاد همچنین گفت: مرغداران در حال حاضر مرغ را به نرخ مصوب عرضه میکنند و قیمت بالای برخی مرغداران به دلیل تعاملات آنها با کشتارگاه است و به هیچ وجه در هیچ واحد صنفی مرغ نباید بیشتر از ۲۷ هزار تومان عرضه شود.
وی ضمن اشاره به عرضه ۹۰ درصد مرغ مرغداران در سامانه ادامه داد: اگر مرغدار کمتر از این مقدار را عرضه کند، به تعزیرات معرفی شده و سامانه بازارگاه برای جوجهریزی جدید، برای وی بسته خواهد شد.
در حال حاضر مصرف سرانه واقعی گوشت مرغ در کشور ۳۰ کیلوگرم است که با توجه به گرانی گوشت قرمز و احتمال کمبود آن در اثر خشکسالی، ممکن است در سال ۱۴۰۰ میزان مصرف مرغ تا ۳۵ کیلوگرم هم ارتقا پیدا کند که اگر چنین شود، پیشبینی میشود میزان مصرف مرغ در سال ۱۴۰۰ به ۲.۸ میلیون تن برسد.
نظر شما