سوزان دایان فروشنده دوره‌گردی آمریکایی، لهستانی که مدیرعامل یوتیوب شد و به‌عنوان نفر اولی که صنعت فناوری را متحول کرد از سوی مجله vanityfair معرفی شده است.

سوزان دایان، فروشنده دوره‌گردی که مدیرعامل یوتیوب شد

به گزارش کارآفرین نیوز، در طول تاریخ بشر همواره افرادی بوده‌اند که ایده‌های فوق‌العاده در ذهن خود داشته‌اند، با این‌وجود فقط تعداد اندکی از این افراد با پشتکار، انگیزه و اعتمادبه‌نفس خود توانسته‌اند، ایده‌های خود را محقق ساخته و به موفقیت بزرگی دست یابند.

در سلسله گزارشات «موفق‌ترین زنان کارآفرین» از بانوانی خواهیم گفت که با گام‌های کوچک مسیر زندگی خود را آغاز کرده‌اند و سپس بااراده قوی در مسیر موفقیت گام برداشتند. کارهای بزرگی که در خبرگزاری‌های متعدد منعکس و اصول حرفه‌ای زندگی و مدیریت آنها سرفصل دوره‌های آموزشی گردید. بانوانی که الگویی برای همه‌ی مردم به‌خصوص بانوان جهان شدند.

«سوزان دایان ووجیستکی» (Susan Diane Wojcicki) در سال ۱۹۶۸ در کالیفرنیا متولد شد. پدر دایان استاد فیزیک دانشگاه استان فورد بود و خود او نیز بعدها در این دانشگاه تحصیل کرد. وی در این دانشگاه به‌نوعی بزرگ شده است موضوعی که تأثیر بسیار بالایی در زندگی او داشته است.

سوزان دایان، فروشنده دوره‌گردی که مدیرعامل یوتیوب شد

دایان از یازده سالگی به‌صورت فروشنده دوره‌گرد به در خانه‌ها رفته و اجناسی را به مردم می‌فروخت. او استعداد بالایی در کسب‌وکار و نوشتن داشت که این استعداد در نوشتن را از مادر خود که معلم و روزنامه‌نگار بود به ارث برده بود.

وی در سال  ۱۹۹۰ در رشته تاریخ و ادبیات از دانشگاه هاروارد فارغ‌التحصیل شد. دایان آن‌قدر شیفته و علاقه‌مند به کسب‌وکار شده بود که برنامه‌ریزی‌های خود را برای دریافت مدرک دکتری در رشته مدیریت کسب‌وکار آغاز کرد. ابتدا در سال ۱۹۹۳ در مقطع فوق‌لیسانس در دانشگاه کالیفرنیا در رشته اقتصاد فارغ‌التحصیل شد و سپس مدرک دکتری کسب‌وکار خود را در سال ۱۹۹۸ دریافت کرد.

زنی که بعداً او را "ملکه دره سیلیکون" می‌نامند هرگز آرزو نمی‌کرد که در فناوری اطلاعات فعالیت کند اما ناگهان علاقه‌مندی‌هایش تغییر کرد و متوجه شد از مسیر تکنولوژی بهتر می‌تواند در حوزه کسب‌وکار، فعالیت کند.

بسیاری از بانوان این تصور را دارند که با فرزندآوری این امکان فراهم نبوده که در زندگی حرفه‌ای خود رشد چندانی داشته باشد اما زندگی سوزان این امر را اثبات می‌کند که ازدواج و فرزند منافاتی با پیشرفت و رشد برای خانم‌ها ندارد، او در ۳۰ سالگی ازدواج کرد و صاحب ۵ فرزند شد.

سوزان در سال ۲۰۱۴ وقتی پنجمین فرزند خود را باردار بود در روزنامه وال‌استریت ژورنال مقاله‌ای در خصوص اهمیت حقوق مادران شاغل منتشر کرد. دایان نمونه‌ای از بانوانی است که توانسته میان زندگی واقعی و زندگی خانوادگی خود تعادل ایجاد کند.

سوزان دایان و گوگل

سوزان گاراژی در کالیفرنیا داشت. بنیان‌گذاران گوگل، سرگئی برین و لری پیج، این گاراژ را از سوزان اجاره و به وی پیشنهاد کار در شرکت گوگل را می‌دهند. این آغاز برای ورود سوزان در دنیای تکنولوژی بود.

سوزان دایان، فروشنده دوره‌گردی که مدیرعامل یوتیوب شد

وی ابتدا در بخش بازاریابی و بعدها به‌عنوان مشاور ارشد مدیرعامل گوگل در این کمپانی کارکرد.

 جالب اینجاست که دایان اولین بانوی گوگل بود که باردار شد در واقع این تصور در این شرکت وجود داشت که با بارداری باید از گوگل خداحافظی کرد اما سوزان به‌تمامی زنان گوگل نشان داد که با برنامه‌ریزی می‌توان به سمت موفقیت حرکت کرد.

وی به‌عنوان مدیر بازاریابی گوگل بسیار موفق عمل کرد و در دو مورد از قراردادهای خرید این شرکت به‌صورت فعال و مستقیم نقش داشت. در سال ۲۰۰۶ آنها شرکت یوتیوب را به مبلغ یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون دلار خریداری کردند و قرارداد دیگری نیز در سال ۲۰۰۷ توسط سوزان به امضا رسید که آن خرید DoubleClick به مبلغ سه میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بوده است.

مدیرعامل دوره‌گرد یوتیوب

خیلی‌ها سوزان را به‌عنوان مدیرعامل ارشد شرکت YOUTUBE می‌شناسند. درواقع در سال ۲۰۱۴ وی مدیرعامل یوتیوب شد.شاید سوزان زمانی که در فرایند خرید این شرکت بود فکرش را نمی‌کرد روزی مدیرعامل این شرکت شود.

سوزان دایان، فروشنده دوره‌گردی که مدیرعامل یوتیوب شد

این نخبه دنیای نت، در سال ۲۰۱۵ و پس از مدیرعاملی یوتیوب نامش در فهرست ۱۰۰ چهره اثرگذار در مجله تایم منتشر شد. چندی بعد این مجله سوزان دایان را به‌عنوان قدرتمندترین زن در دنیا اینترنت معرفی کرد.

طبق خبر اعلام شده توسط این شرکت، با مدیرعاملی دایان، یوتیوب در طی یک ماه ۱.۵ میلیارد کاربر به دست آورد که هر روز یک میلیارد ساعت کاربران از سایت بازدید می‌کنند.

سبک مدیریتی سوزان باعث شد که یوتیوب در ۱۰۰ کشور جهان بومی‌سازی شده و امروز با حدود ۸۰ زبان مختلف در دسترس مردم جهان قرار دارد.

از طرفی هنگامی وی مدیر این برند قدرتمند در کسب‌وکارهای اینترنتی شد تعداد کارکنان خانم از ۲۴ درصد به ۳۰ درصد افزایش یافت.

سوزان دایان، فروشنده دوره‌گردی که مدیرعامل یوتیوب شد

از تغییرات مهم دایان در این شرکت تغییر در سیاست‌های یوتیوب در محتوای ویدئوها بوده است. در واقع سوزان سیاست سخت‌گیرانه را در خصوص انتشار محتوا در نظر گرفت و هر ویدئو که نشان‌دهنده خشونت یا نقض برخی از قوانین است دیگر اجازه انتشار ندارد که برخی این عمل را سانسور در یوتیوب معرفی کرده‌اند.

سبک مدیریت خاص سوزان و موفقیت یوتیوب سبب شد که در سال ۲۰۱۷ سوزان از سوی مجله FORBES به‌عنوان ششمین زند قدرتمند جهان معرفی شد. همچنین در سال ۲۰۱۸ مجله فورچون رتبه ده در میان صد زن برتر قدرتمند جهان را به سوزان اختصاص داد. همچنین از سوی مجله فوربس دایان رتبه ۴۱ زنان خودساخته معرفی شده است.

از طرفی در سال ۲۰۱۹ مجله vanityfair لیستی از افراد که صنعت فناوری را متحول کردند منتشر کرد که نام سوزان دایان در رتبه اول قرار دارد. همچنین ارزش خالص دارایی دایان بیش از ۵۸۰ میلیون دلار اعلام شده است.

درس‌های طلایی از سوزان دایان

سوزان هرگز اجازه نمی‌دهد کارش از خانواده واقعی او جلو بیفتد. او هنوز طبق مقررات برای بازگشت به خانه در ساعت ۶ بعدازظهر و سه ساعت وقت به فرزندان و همسرش اختصاص می‌دهد.

از تجربه‌های شخصی به سود خود استفاده کنید.

در هر شرکتی که کار می‌کنید این مهم نیست که شما مالک آنجا نیستید به‌گونه‌ای رفتار کنید که آن شرکت متعلق به شما است. این رویکرد باعث می‌شود شما بهترین عملکرد را داشته باشید.

استراتژی روشنی را دنبال کنید.

بازخوردها را با آغوش باز بپذیرید. همواره به اشتباهات خود اقرار کنید و با نقدها به دنبال بهتر کردن مسیر خود باشید.

می‌پرسید چرا عاشق کارم هستم؟ خب روشن است! چون من عاشق خلق کردن هستم؛ عاشق پرورش دادن ایده‌ها و ساختن هستم و کارم این فرصت را برای من فراهم کرده است.

برای من مهم است که به فرزندانم زندگی را نشان دهم و یک الگو باشم. من دریافتم که مهارت‌های سازمانی و مدیریتی من بیشتر در خانه آزمایش می‌شود تا در محل کار.

جملات انگیزشی و کوتاه سوزان دایان

از دایان پرسیده شد که سخت‌ترین کار در جهان چیست؟ او پاسخ داد: این که تصمیم بگیرد در چه مسیری قدم بردارید.

من از شکست‌های خود، مطالب فراوانی آموخته‌ام.

فرصت‌های جدید را باید با آغوش باز پذیرفت و درعین‌حال باید زندگی و کار را با هم به تعادل رساند.

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.