یک کارشناس برنامه‌ریزی شهری گفت: ساخت سالانه یک میلیون مسکن به دلیل ارتباطات پیشین و پسین صنعت مسکن با بیش از ۱۲۰ صنعت، هدایت نقدینگی منابع به سمت تولید مسکن و وارد شدن زمین‌های احتکار شده به چرخه تولید، باعث افزایش ۹ درصدی تولید ناخالص داخلی GDP خواهد شد.

رشد ۹ درصدی اقتصاد با ساخت یک میلیون مسکن

به گزارش کارآفرین نیوز، ابوالفضل نوروزی، ضمن تاکید بر اینکه برنامه ریزی ساخت ۱ میلیون واحد مسکونی باید به نحوی باشد که تولید مسکن به صورت یک طبقه و دو طبقه در دستور قرار گیرد، افزود: در این صورت هزینه ساخت مسکن کاهش محسوسی می‌یابد، برای مثال در حال حاضر هزینه ساخت برای مسکن یک طبقه به طور متوسط کمتر از ۴ میلیون تومان در کشور (شهری و روستایی) است، بنابراین برای ساخت یک میلیون مسکن با متراژ ۱۰۰ مترمربع، ۴۰۰ هزار میلیارد تومان مورد نیاز است که تنها ۱۰ درصد از نقدینگی کل کشور می‌شود.

نوروزی در بیان راهکارهای تامین مالی فرآیند ساخت ۱۴ میلیون مسکن گفت: مطابق با قانون جهش تولید مسکن ۲۰ درصد از مانده تسهیلات بانکی که در حال پرداخت است با هدایت نقدینگی به ساخت مسکن اختصاص می‌یابد که در این صورت بیش از ۷۵ درصد از هزینه ساخت از منابع داخلی بانک با استفاده تسهیلات بانکی پوشش داده می‌شود.

این کارشناس حوزه برنامه‌ریزی شهری ادامه داد: در پروژه مسکن مهر بهترین و موفق‌ترین مدل مسکن مهر خودمالکی بود که خود مردم مدیریت ساخت را بر عهده داشتند و نظام مهندسی و بانک مسکن نظارت می‌کردند و بر اساس پیشرفت پروژه وام‌ها به صورت مرحله‌ای پرداخت می‌شد.

بر این اساس، یکی از وعده‌های حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در ایام انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و جزو قوانین بالادستی و مصوب شده مجلس یازدهم نیز به شمار می آید ، احداث سالانه یک میلیون واحد مسکونی است.

بالاترین میزان تولید مسکن در کشور به سال ۸۹ و دولت عدالت باز می‌گردد؛ در این سال به گزارش مرکز آمار،  ۸۲۴ هزار پروانه ساخت مسکن صادر شده است.  

البته این روند در دولت‌های دوازدهم و سیزدهم هیچ‌گاه تکرار نشد و از سال ۹۳ با نیمه تعطیل شدن مسکن مهر تعداد پروانه‌های ساختمانی به ۴۰۰ هزار عدد کاهش یافت.  

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 17 =