به گزارش کارآفرین نیوز، یکی از محورهای ۵ گانه برنامه حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، تأمین و بهبود معیشت جامعه بهویژه اقشار کمدرآمد جامعه است.
سهام عدالت نیز با هدف تأمین عدالت اجتماعی، فقرزدایی و گسترش سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور در سال ۱۳۸۴ مصوب شد با اینوجود بر اساس اطلاعات موجود در تارنمای سازمان خصوصیسازی، تعداد مشمولان ۴۹ میلیون و ۱۴۸ هزار و ۷۷۵ نفر و تعداد مشمولان در قید حیات ۴۶ میلیون و ۵۶۹ هزار و ۴۸۳ نفر است که از این بین ۳۵ میلیون نفر ارزش سهام ۴۸۰ تا ۵۳۰ هزار تومان و مابقی سهام یکمیلیونتومانی دارند. با این اوصاف حدود ۳۰ میلیون از جمعیت کشور فاقد سهام عدالت هستند.
از طرفی بر اساس اظهارنظر اکبر حیدری، سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی، حدود ۲۰ میلیون نفر از ۶ دهک کمدرآمد جامعه سهام عدالت دریافت نکردهاند که از این تعداد ۱.۸ میلیون نفر کارت سهام عدالت را دریافت کرده ولی دولت دوازدهم آنها را از لیست سهامداران خارج و سهام آنان را به نفع خود مصادره کرد و ۱۶ میلیون نفر نیز با وجوداینکه مستحق دریافت سهام عدالت هستند ،اما تاکنون سهامی دریافت نکردهاند.
البته در سالهای اخیر بهخصوص پس از آزادسازی این سهام، همواره صحبت از ثبتنام جاماندگان سهام عدالت مطرح بوده است با اینوجود تا به امروز این امر محقق نشده است. در نهایت در بودجه سال ۱۴۰۰ این امر مصوب شد تا تعدادی از مردم سهام عدالت دریافت کنند.
همچنین بر اساس اظهارنظر نمایندگان مجلس، جامعه هدف سهام عدالت جدید، مددجویان کمیته امداد، سازمان بهزیستی و بازنشستگان کشور هستند که تعداد این افراد بالغ بر ۷ میلیون نفر است.
این موارد نشان میدهد که توزیع سهام عدالت میان مردم بر مبنای رویه عدالت نبوده است و بسیاری از اقشار کمدرآمد جامعه سهام عدالت دریافت نکردهاند.
دولت و سهام عدالت:
روز گذشته (۱۴ شهریور) محمدرضا پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از اختصاص سهام برای جاماندگان سهام عدالت خبر داد . همچنین رئیسجمهور در آخرین روز مرداد اعلام کرد: سهام عدالت و بورس در دستور کار قرار دارد، بهویژه جاماندگان سهام عدالت که ما به کمک مجلس آن را دنبال خواهیم کرد.
از طرفی سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و امور دارایی نیز در جلسه رأی اعتماد به موضوع سهام عدالت اشاره داشت و اعلام کرد: پیگیر وضعیت جاماندگان از سهام عدالت خواهیم بود.
ثبتنام جاماندگان سهام عدالت موضوعی است که رئیسجمهوری و وزیر اقتصاد بر روی آن تاکید داشتهاند. از طرفی مجلس نیز در بودجه ساری جاری تخصیص سهام عدالت را برای ۷ میلیون نفر در دستور کار قرار داده است. با این اوصاف باید منتظر ماند و دید ثبتنام این افراد چه زمانی نهایی میشود.
به گزارش کارآفرین نیوز، در سال ۱۳۸۴ سیاستهای کلی اصلی ۴۴ قانون اساسی از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد. پس از این ابلاغ محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری وقت کشور از رهبری درخواست کرد تا سهام شرکتهای صدر اصل ۴۴ باهدف تأمین عدالت اجتماعی، فقرزدایی و گسترش سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور توزیع کند؛ لذا در آبان سال ۸۴ طرح توزیع سهام عدالت در هیئت دولت تصویب شد.
بر اساس مواد ۳۴ تا ۳۸ اصل ۴۴ قانون اساسی، دولت از این مجوز برخوردار است که در راستای اجرای سیاست گسترش و مالکیت عمومی و باهدف تأمین عدالت اجتماعی، تا ۴۰ درصد از مجموع ارزش سهام بنگاههای قابلواگذاری را به ۶ دهک با درآمد پایین جامعه واگذار کند.
بر اساس اطلاعات موجود در تارنمای سازمان خصوصیسازی، سبد سهام عدالت ترکیبی از ۴۹ شرکت بورس و فرابورس است. در واقع سهام عدالت متعلق به شرکت خاصی نبوده و مجموع سبد سهام در درصدی از ۴۹ شرکت دولتی تعریف شده است که سود و زیان این شرکتها بین سهامداران تقسیم میشود.
نظر شما