به گزارش کارآفرین نیوز، قریب به دو سال است که تابستان و زمستان مناطقی از کشور درگیر مشکل خاموشی میشوند؛ پیشتر این اتفاق عموما در تابستان رخ میداد اما این موضوع حالا به زمستان هم تسری پیدا کرده است.
دلیل قطع برق در تابستان روشن است، افزایش مصرف و ناتوانی نیروگاههای تولید برق برای تامین حجم مصرفی برق؛ اما داستان قطع برق در زمستان موضوع دیگری دارد. در این فصل به دلیل افزایش مصرف گاز ناشی از برودت هوا، گاز کافی در اختیار نیروگاهها قرار نمیگیرد و همین موضوع باعث خاموشی و در برخی مواقع قطع گاز میشود.
اینطور که پیداست جواد اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم اصلیترین ماموریت کوتاه مدت خود را مقابله با خاموشیهای فصل زمستان ناشی از نرسیدن سوخت قرار داده است.
وی پس از بازدید از پالایشگاه نفت تهران در جمع خبرنگاران گفته است: امسال باتوجه به اینکه ما در زمینه تولید گاز طبیعی رقم اضافهای نخواهیم داشت و مصرف در بخشهای خانگی، صنایع و نیروگاهی هم نسبت به پارسال با افزایش ۱۰ درصدی روبهرو میشود، پیشبینی میکنیم در فصل سرد سال (دی و بهمنماه) روزانه با ۲۰۰ میلیون مترمکعب کسری گاز روبهرو شویم که طبق برنامهریزیها برای جایگزینی با سوخت مایع، سعی میکنیم هموطنانمان دچار مشکل نشوند.
وی پیشتر هم در گفت و گوی ویژه خبری با اشاره به برنامه وزارت نفت برای تامین سوخت نیروگاهها در فصل زمستان گفته بود: با توجه به تأمین سوخت زمستانی بهویژه برای نیروگاهها در فصل زمستان، صادرات فرآوردههای نفتی امسال از حدود دو ماه پیش بهشدت کاهش یافته است تا بتوانیم ذخایر سوخت نیروگاهها و صنایع را تأمین کنیم. برنامه این است و همه توانمان را میگذاریم تا مخازن سوخت نیروگاهها و صنایع عمده را تکمیل کنیم، در حالی که کسری گازی هم پیشبینی میشود.
میعانات گازی به میدان میآیند
با توجه به اینکه قطع برق در فصل زمستان از ناترازی تولید و مصرف گاز کشور سرچشمه میگیرد و با در نظر گرفتن این موضوع که از دلایل مطرح شده برای توجیه این ناترازی، کاهش ظرفیت استخراج گاز به دلیل ناتوانی در فروش و ذخیره میعانات گازی است که به عنوان محصول ثانویه همراه گاز از میادین برداشت میشود، استفاده از میعانات گازی در نیروگاههای حرارتی تولید برق حلال این مشکل است.
استفاده از میعانات گازی در کنار گاز طبیعی و سایر سوختهای مایع فسیلی میتواند مساله ناتوانی در فروش و انباشت میعانات را حل کرده و زمینه استفاده از حداکثر توان تولید گاز در فصل زمستان را مهیا کند.
به این ترتیب علاوه بر اینکه بخشی از نیاز سوخت نیروگاهها بدین وسیله تامین میشود، ظرفیت تولید گاز کشور نیاز اضافه شده و ناترازی تولید و مصرف در فصل زمستان پوشش داده میشود. در حال حاضر تمام نیروگاههای سوخت فسیلی کشور که بیشتر از ۸۰ درصد ظرفیت اسمی نصب شده شبکه برق را شامل میشود، از سوخت گاز طبیعی یا سوختهای مایع نظیر گازوئیل و مازوت استفاده میکنند. از طرفی غیر از یک نیروگاه در کشور، هیچیک از واحدهای تولید برق کشور از میعانات گازی برای تولید برق بهره نمیبرند.
نظر شما