عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: واردات لوازم خانگی آن هم با توجه به رونق تولید ملی، جفا به کشور است .

 واردات لوازم خانگی  جفا به تولید ملی است

علی اکبر کریمی در گفت‌وگو با کارآفرین نیوز، در خصوص بازگشت لوازم خانگی کره ای به بازار ایران افزود: بر اساس قانون مقررات صادرات و واردات، دولت اختیار دارد که بنا به مقتضیات و شرایط خاص زمانی با رعایت قوانین به مدیریت واردات بپردازد.

وی گفت: دولت می تواند با وضع تعرفه های بالا یا اعمال محدودیت، از واردات لوازم خانگی که مشابه آن در داخل کشور تولید می شود، جلوگیری کند.

ضرورت برخورد دولت با واردات لوازم خانگی

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: حمایت از صنایع داخلی بخصوص صنعت لوازم خانگی یکی از محورهای مورد تاکید مجلس است و از دولت انتظار می رود این موضوع را در اولویت قرار دهد و با جدیت مانع واردات شود.

 واردات لوازم خانگی  جفا به تولید ملی است

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه کارخانجات لوازم خانگی محصولات با کیفیت و قابل رقابت با برندهای خارجی را تولید می کنند، بازگشت لوازم خانگی کره ای به بازارهای ایران بی معنا است. 

کریمی تاکید کرد: طبق قانون، دولت موظف است از واردات هر نوع محصولی که مشابه آن در داخل کشور تولید می شود، جلوگیری کند و منعی برای آن وجود ندارد.

مخالفت مجلس با تضعیف تولید داخلی

طی هفته های گذشته اخباری مبنی بر بازگشت لوازم خانگی کره ای (سامسونگ و ال‌جی) در رسانه ها منتشر شد و حواشی بسیاری به دنبال داشت. این موضوع حتی در صحن علنی مجلس هم مطرح شد و حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس ضمن اعلام مخالفت با آن، اعلام کرد: روزی که ما به سامسونگ و ال‌جی نیاز داشتیم آن ها ایران را رها کردند و رفتند حالا هم پذیرفتنی نیست که به‌جای پول‌های بلوکه شده ایران در کره‌جنوبی و با فضایی که آمریکایی‌ها باز کرده‌اند، محصولات کره‌ای وارد کشورمان شود.

 واردات لوازم خانگی  جفا به تولید ملی است

در پاسخ به این تذکر، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: قطعا این دقت وجود دارد مخصوصا اینکه در حوزه صنعت لوازم خانگی از جهت کمیت و کیفیت کشورمان گام بزرگی را برداشته است؛ دولت و مجلس هیچگاه اجازه تضعیف تولید داخلی را با توجه به کیفیت بالایی که تولیدات ایرانی دارند، نخواهند داد.

بررسی ها نشان می دهد که میزان لوازم خانگی تولید شده در سه ماهه نخست امسال بیش از یک میلیون دستگاه بوده که در این بخش، سهم یخچال و فریزر ۴۸۲ هزار و ۷۰۰ دستگاه و سهم ماشین لباسشویی ۲۹۶ هزار و ۸۰۰ دستگاه بوده و سهم تلویزیون، ۲۶۸ هزار و ۹۰۰ دستگاه است که رشد ۴۰ درصدی تولید به نسبت سال ۱۳۹۹ را نشان می دهد.

همچنین، در سال ۱۳۹۹ بیش از ۱۵ میلیون دستگاه لوازم‌خانگی در ایران تولید شده که این میزان تولید در مقایسه با سال ۱۳۹۸ رشد ۷۸ درصدی داشته است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.