به گزارش کارآفرین نیوز، روند صعودی شاخص کل بورس در حالی اتفاق افتاد که در شروع معاملات امروز، شاخص کل بیش از ۱۰ هزار واحد رشد کرد اما در ادامه نتوانست به روند صعودی خود ادامه دهد و در انتهای روز رشد ۴ هزار و ۵۱۰ واحدی را تجربه کرد.
اما شاخص کل هموزن برخلاف شاخص بورس نزولی بود و با افت ۲ هزار و ۷۵۳ واحدی در سطح ۴۶۳ هزار و ۳۴۵ واحد قرار گرفت.
همچنین ارزش معاملات امروز بورس ۶۹۰۰ میلیارد شد.
نمادهای اثرگذار
نمادهای فملی، رمپنا، شیدیس، پارسان، شبندر، اپال و تاپیکو بیشترین اثر مثبت را بر شاخص بورس داشتند.
از طرفی نماد های اخابر، فخوز و برکت نمادهای بزرگ بازار بودند که بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند.
نمادهای «سپید»، «شستا»، «برکت»، «شبندر»، «شپنا» و «فولاد» پرتراکنش ترین نماد های امروز بازار سرمایه بودند.
فرابورس
شاخص فرا بورس نیز با رشد ۴۲ واحدی، رقم ۲۲ هزار و ۸۱۱ واحد را ثبت کرد. همچنین ارزش معاملات فرابورس نیز ۱۰۷۰۰ میلیارد تومان بود.
بورس در هفته سوم شهریور
هفته سوم شهریور ماه به مانند هفته دوم این ماه، همراه با نوسانات بورس همراه بود. در اولین روز هفته شاخص کل بورس با رشد ۲۲ هزار واحدی همراه بود اما پس از آن روند سینوسی بر بورس حکمفرما شد. در نهایت شاخص کل بورس که در ابتدای هفته به سطح ۱ میلیون و ۵۴۱ هزار و ۵۱ واحد رسیده بود، انتهای هفته در سطح ۱ میلیون و ۵۲۶ هزار و ۸ واحد قرار گرفت.
در هفته سوم شهریور در مجموع نسبت به هفته ماقبل آن، بورس ۵ هزار و ۳۸۱ و احد رشد کرد با این وجود در روز سه شنبه شاخص کل بورس، ۱۵ هزار و ۴۲۵ واحد افت کرد. در مجموع بورس در هفته سوم شهریور ماه ۰.۴ رشد داشته است.
همچنین شاخص کل هموزن که در سه روز ابتدایی هفته روند مثبتی را طی می کرد و به مرز ۴۷۰ هزار واحد رسیده بود، در روز سه شنبه با افت فاحشی روبرو شد. با این وجود این شاخص در آخرین روز هفته توانست به روند مثبت خود بازگشته و در سطح ۴۶۶ هزار و ۹۸ واحد قرار گرفت. در مجموع شاخص کل هم وزن در هفته سوم شهریور توانست بازدهی ۲.۳۶ درصدی را ثبت کند.
در مجموع این هفته شاخص کل هم وزن رشد بیشتری نسبت به شاخص کل بورس داشته است. همچنین در هفته سوم شهریور، برخلاف چند هفته اخیر، بازار سرمایه با روند ورود پول همراه بوده است.
از سوی دیگر کاهش ارزش میانگین معاملات و کاهش ارزش میانگین معاملات خرد نیز در این هفته رخداده است.
بر اساس اظهارنظر کارشناسان، بازار سرمایه درگیری مقاومت شاخص کل و شاخص هم وزن بوده است و برای عبور از این سطح مقاومتی باید سهامداران و شرکتهای حقوقی تغییر رویه دهند.
فردین آقابزرگی کارشناس بازار سرمایه نرخ ارز، نرخ بهره، تداوم سیاستهای پولی در ارتباط با انتشار و عرضه اوراق و سهام عدالت را عوامل روند سینوسی بورس عنوان کرد و گفت: این موارد جز سؤالات و ابهامات فعالین بازار سرمایه است. درواقع اخبار مبنی بر کاهش نرخ ارز و افزایش نرخ بهره و همچنین انتشار و عرضه اوراق بهمانند سال ۹۹ بازار را بر تردید و ابهام روبرو کرده است.
آقا بزرگی در ادامه گفت: تا زمانی که در خصوص این موارد تصمیمگیری نشود بازار با چنین روندی همراه است و حتی امروز نیز شاهد بودیم که شاخص کل و شاخص هم وزن ۱۸۰ درجه مخالف هم بودهاند. سیاست ارزپاشی و کنترل نرخ ارز و جبران کسری بودجه از طریق تأمین نقدینگی با انتشار اوراق،سیاستی بوده که همچنان به مانند سال ۹۹ ادامه داشته و همین امر سبب شده که در هفتههای اخیر با کمترین میزان بازدهی بازار سرمایه مواجه باشیم.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت: آخرین عامل به تجربه سال ۹۹ مربوط می شود، درواقع تمامی مسئولین، دولت، نمایندههای مجلس و سازمان بورس، روند معاملات و شاخص بورس را رصد میکنند و نگرانی در خصوص اتفاقات مشابه سال ۹۹ وجود دارد. به همین دلیل سیاست کنترل و اعمال شاخصها در دستور کار قرار گرفته است.
آقا بزرگی در انتها گفت: تا زمانی که این ابهامات برطرف نشود، شاخص بورس در همین محدوده در حال نوسان خواهد بود.
نظر شما