با اعلام ممنوعیت استخراج بیت کوین در چین از تیرماه سال جاری ، سایر کشورها به ویژه همسایه های پکن برای میزبانی ماینرها با یکدیگر به رقابت می پردازند.

رقابت کشورها برای میزبانی ماینرهای ممنوعه چینی

به گزارش کوین‌تلگراف، مدت زمان زیادی از اعلام خبر شوکه کننده ممنوعیت و خروج جمعی ماینرها از چین نگذشته است. اواخر می ۲۰۲۱ (خرداد) پکن با وضع قوانین نظارتی جدید، قانون منع استخراج بیت کوین در داخل کشور را به اجرا درآورد. علت این تصمیم، مصرف بسیار زیاد برق در فرایند استخراج اعلام شد. برای تولید برق در چین از سوخت های فسیلی و زغال‌سنگ استفاده می شود که آلودگی شدید زیست محیطی به همراه دارد. 

خرید رمز ارزها و هرگونه فعالیت مرتبط با ارزهای دیجیتال در چین، در فهرست فعالیت های ممنوعه اعلام شد. در پی انتشار این خبر، هش ریت بیت کوین (تعداد تلاش ها در هرثانیه در شبکه بیت کوین و معیار اندازه گیری عملکرد دستگاه ماینر) ، یکی از بزرگترین سقوط های تاریخ استخراج را رقم زد. 

رقابت کشورها برای میزبانی ماینرهای ممنوعه چینی

 در پی تعطیلی عملیات استخراج، سهم چین در بازار بیت کوین از ابتدای سال، ۵۵ درصد کاهش داشته است.

پس از اعلام ممنوعیت، استخرهای بزرگ استخراج مانند Huobi، BTC.Top و HashCow فعالیت های خود را متوقف کردند. صرافی هیوبی(Huobi) - یکی از بزرگترین صرافی های رمزارز در چین- تمام فعالیت های استخراج و همچنین ارائه خدمات به مشتریان جدید را به حالت تعلیق درآورد.

پس از سقوط آزاد قیمت ها ،شرکت چینی بیت مین(Bitmain)- بزرگترین سازنده تجهیزات استخراج بیت کوین در جهان-  فروش تجهیزات را تا پایان ژوئن ۲۰۲۱ (تیر) متوقف کرد. البته این توقف فقط در مورد تجهیزات استخراج بیت کوین اعلام شد و فروش تجهیزات استخراج سایر آلت کوین ها ادامه داشت.

اما بسیاری از متخصصان و صاحبنظران بر این باورند که هدف اصلی چین از اعلام ممنوعیت، جلوگیری از آلودگی هوا نیست، بلکه هموار ساختن مسیر برای توسعه یوان دیجیتال (CBDC) است.

استقرار مزارع استخراج در مکان‌های جدید

بر اساس اعلام مرکز تحقیقات سرمایه گذاری آلت کوین ها (کمبریج) تا پیش از اعلام ممنوعیت، سه چهارم بیت کوین ها در چین استخراج می شدند، اما با اعمال قوانین جدید، سهم چین از این بازار کاهش یافته است و این کشور آرام آرام جذابیت خود را برای فعالان این عرصه از دست می دهد.

۱. شرکت ها و مزارع استخراج در آمریکا پیش از افزایش تقاضای جهانی در سال ۲۰۱۷ نیز در این عرصه فعال بوده اند. در چند سال اخیر، حتی پیشتر از اعلام ممنوعیت ها در چین، آمریکا در حال تأمین امکانات برای استقرار ماینرها بوده است.

رقابت کشورها برای میزبانی ماینرهای ممنوعه چینی

فی کائو (Fei Cao)؛ مدیر عامل هیوبی در گفت و گو با کوین تلگراف می گوید: امسال روند اصلی استخراج تحت تأثیر تطابق با قوانین جدید و الزامات سرمایه گذاری قرار گرفته است. در منطقه آمریکای شمالی، نه تنها این دو مشکل برطرف شده است بلکه استخراج بیت کوین هم منع قانونی ندارد. چهار برابر شدن سهم آمریکا در این بازار (از ۴.۱ درصد به ۱۶.۸ درصد) مؤید گفته های فی کائو است.

علاوه بر این، آمریکا از منابع فراوان انرژی های تجدیدپذیر برخوردار است. از سوی دیگر، سرمایه گذاران آمریکایی علاقمند به همکاری با استخراج کنندگان هستند. بتازگی مقامات صنعت نفت و گاز آمریکا پیشنهاد کرده اند که ماینرها از مازاد گاز طبیعی برای تولید برق مورد نیاز خود استفاده کنند.  

۲. سهم قزاقستان از بازار استخراج نیز به شدت افزایش داشته و از ۱.۴ به ۸.۶ درصد رسیده است. علاوه بر قانونی بودن عملیات استخراج، مزیت همسایگی و مرز مشترک قزاقستان با چین موجب کاهش هزینه های انتقال ماینرها به قزاقستان (نسبت به انتقال دریایی به کشورهای منطقه آمریکای شمالی) می شود.

همچنین با تصمیم دولت قزاقستان، بانک‌های داخلی مجاز به افتتاح حساب برای معامله گران رمز ارز خواهند بود تا بر جذابیت این کشور برای انتقال ماینرها افزوده شود.

رقابت کشورها برای میزبانی ماینرهای ممنوعه چینی

به گفته کارشناسان، تاکنون بیش از ۴۰۰۰ سری تجهیزات استخراج از چین وارد قزاقستان شده است. به صرفه بودن هزینه مصرف برق در قزاقستان (هزینه هر کیلو وات برابر با ۰.۰۳ دلار) نیز یکی دیگر از عوامل جذابیت این کشور برای فعالان این عرصه است.

۳. سهم بازار روسیه نیز به ۶.۵ درصد افزایش یافته است. مرز مشترک زمینی روسیه و چین از عوامل جذاب برای انتقال عنوان می شود.

اتحادیه رمزارز و بلاکچین روسیه (RACIB) در جولای ۲۰۲۱ (تیر- مرداد)، با اعلام هزینه اندک برق مازاد برای استخراج، توجه سرمایه‌گذاران و استخراج کنندگان را به این کشور جلب کرد.  با توجه به اقلیم آب و هوایی روسیه، ماینرها می توانند در مناطق سردسیری راه اندازی شوند که موجب کاهش هزینه های خنک سازی و در نتیجه افزایش بازدهی می شود. همچنین این اتحادیه در توافقی با کنسرسیوم شرکت‌های بزرگ استخراج در چین، کنترل ۲۵ درصد هش ریت بیت کوین را در اختیار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.