تحلیلگر ارشد و معاون وزیر پیشین اقتصاد یونان مدعی است:‌ اعلام پذیرش قانونی بیت کوین در السالوادور می تواند منجر به از بین رفتن ذخایر ارزی این کشور شود.

تبعات قانونی شدن بیت کوین در السالوادور

به گزارش بیزینس هرالد، پس از اعلام دولت السالوادور در تاریخ ۷ سپتامبر ۲۰۲۱ (۱۶ شهریور) مبنی بر پذیرش قانونی بیت کوین در این کشور، متخصصان و تحلیلگران اقتصادی پیش بینی می کنند که به زودی بسیاری از مردم این کشور تصمیم به معاوضه بیت کوین های خود با دلار می گیرند. وضعیت بازار در روز پس از اعلام این خبر، مؤید این پیش بینی هاست.

به منظور تسهیل در تبدیل بیت کوین به دلار، بانک مرکزی السالوادور ۱۵۰ میلیون دلار عرضه کرد که در صورت تداوم این امر، این میزان کافی نخواهد بود.

دنیل مانیور (Daniel Munevar)؛ تحلیلگر ارشد اقتصادی و معاون وزیر اسبق اقتصاد یونان می گوید: "اگر این روند ادامه داشته باشد، السالوادور در ازای خرید بیت کوین از شهروندان، ناچار به برداشت بیشتر از ذخایر ارزی خود خواهد بود. "

اگر روند قیمتی بیت کوین کاهشی شود و مردم دیگر تمایل به نگهداری بیت کوین نداشته باشند، دولت السالوادور با بحران ارزی مواجه خواهد شد و برای نجات اقتصاد خود، باید چاره ای بیندیشد.

این تحلیلگر معروف بر این باور است که این تصمیم نایب بوکله؛ رییس جمهور السالوادور مصداق بارز YOLO است (YOLO مخفف عبارت you only live once و به معنای فقط یکبار زندگی کردن است). وی همچنین در تأیید سخنان خود، به توییت بوکله مبنی بر "خرید در کف" (خرید پس از کاهش سریع قیمت یک دارایی) پس از کاهش ۲۰ درصدی قیمت بیت کوین اشاره کرد و آن را نشانه نادیده گرفتن منافع عمومی مردم السالوادور دانست.

استیو هنکه؛ تحلیلگر برجسته و مشاور اقتصادی رونالد ریگان رییس جمهور پیشین آمریکا نیز در واکنش به این تصمیم دولت السالوادور گفت:

" سفته بازی و نوسانگیری با پول مالیات دهندگان بیچاره آسان است".

انتظار می رود نوسانات سریع قیمت بیت کوین در ماه‌های آتی فروکش کند. جیک ووجاستیک (Jake Wujastyk)؛ تحلیلگر ارشد بازار رمزارز بر این باور است که کاتالیزورهای اصلی بازار مانند تصمیم دولت السالوادور، در کوتاه مدت موجب بروز نوسانات قیمتی شدید خواهد شد که در نهایت منجر به کاهش انگیزه معامله گران برای نگهداری و خرید و فروش بیت کوین در السالوادور می شود.

مانیور همچنین می گوید:

"دولت السالوادور تصور می کند می تواند با سوار شدن بر موج قیمت، نوسانات کوتاه مدت قیمت بیت کوین را کنترل کند و از افزایش پیش بینی شده نرخ برابری بیت کوین با دلار به درآمد هنگفت دست یابد. در حالی که مردم السالوادور، سطح مالی قوی ندارند که بتوانند از این نوسانات، استفاده کنند، بنابراین به سمت تبدیل دارایی بیت کوین خود به دلار می روند. "

همه این اتفاقات، السالوادور را وادار خواهد کرد برای تأمین نیازهای داخلی و انجام واردات، وام بیشتری از صندوق بین المللی پول (IMF) درخواست کند گرچه در پرونده این کشور هنوز وام های تسویه نشده گذشته به چشم می خورد.

صندوق بین المللی پول نیز برای پرداخت مجدد وام به کشورها، شاخص های بازسازی مالی تعیین کرده است و با توجه به عدم رعایت شاخص های بازسازی، بعید به نظر می رسد این سازمان، بار دیگر به درخواست وام السالوادور ترتیب اثر بدهد. بنابراین دولت السالوادور باید قبل از وقوع ناامنی اقتصادی، چاره ای بیندیشد.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.