چند هفته‌ای می‌شود که موضوع بازگشت لوازم خانگی کره‌ای در رسانه‌ها مطرح شده و این مساله با واکنش‌های بسیاری از سوی مسئولان، تولیدکنندگان و کارگران این صنعت مواجه شده است .

زنگ خطر بازگشت لوازم خانگی کره‌ای به ایران

به گزارش کارآفرین نیوز، با توجه برخی پیش بینی ها از شروع مذاکرات وین در دو هفته آینده این احتمال نیز قوت گرفته که لوازم خانگی کره ای (سامسونگ و ال‌جی) به بازار کشور بازگردند.

این مساله از این بابت با مخالفت برخی مسئولان، تولیدکنندگان و کارگران قرار گرفته که این شرکت ها بازار ایران را در شرایط سخت ترک کردند و از این جهت، فشار بسیاری به تولیدکنندگان داخلی تحمیل کردند.

از زمانی که این شرکت ها ایران را ترک کردند، فعالان این صنف توانستند با اتکا به توان داخل، بخش زیادی از نیاز کشور را تامین کنند و به داخلی سازی این صنعت و تقویت آن بپردازند. از همین رو، اکنون معتقدند که ضرورتی برای بازگشت لوازم خانگی خارجی (بخصوص کره‌ای) وجود ندارد و باید مانع آن شد.

مخالفت مجلس با بازگشت لوازم خانگی خارجی

موضوع بازگشت لوازم خانگی کره ای ۱۴ شهریورماه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی هم مطرح شد و حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس در این باره اظهار کرد: شنیده شده دو شرکت سامسونگ و ال‌جی می خواهند با شرایط عجیب و غریب به کشور برگردند؛ روزی که ما به سامسونگ و ال‌جی نیاز داشتیم آن ها ایران را رها کردند و رفتند حالا هم پذیرفتنی نیست که به جای پول‌های بلوکه شده ایران در کره‌جنوبی و با فضایی که آمریکایی‌ها باز کرده‌اند، محصولات کره‌ای وارد کشورمان شود.

زنگ خطر بازگشت لوازم خانگی کره‌ای به ایران

این نماینده مجلس با اشاره به فعالیت کارخانه های تولید لوازم خانگی گفت: ۵۰۰ کارخانه در کشور با قابلیت تولید ۱۹ میلیون لوازم خانگی وجود دارد پس چرا امروز که راه افتاده‌ایم برخی شرکت‌های خارجی قصد حضور مجدد در ایران را دارند. دولت با دقت ویژه‌ای اجازه ندهد به راحتی سامسونگ و ال‌جی به کشور برگردند چون آن ها به ما خیانت کردند.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس نیز در صحن علنی در پاسخ به این تذکر، تصریح کرد: گام بزرگی در حوزه صنعت لوازم خانگی از جهت کمیت و کیفیت برداشته شده و با توجه به کیفیت بالای تولیدات ایرانی، هیچ وقت دولت و مجلس اجازه تضعیف تولید داخلی را نخواهد داد.

تکذیب بازگشت لوازم خانگی کره‌ای به بازار ایران

در واکنش به رسانه ای شدن موضوع بازگشت لوازم خانگی کره ای، کیوان گردان مدیرکل دفتر صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی وزارت صمت ۱۶ شهریورماه اعلام کرد: هر گونه لابی‌گری درباره بازگشت مجدد لوازم خانگی کره جنوبی به ایران کذب محض است و تا به حال در خصوص بازگشت مجدد لوازم خانگی کره جنوبی به ایران هیچ گونه استعلامی از این وزارتخانه انجام نشده و چنین موضوعی نیز تاکنون مطرح نشده است.

زنگ خطر بازگشت لوازم خانگی کره‌ای به ایران

حسین تنهایی رئیس اتاق مشترک ایران و کره جنوبی نیز در این باره، مدعی شد: خبر بازگشت برندهای کره ای لوازم خانگی جعلی است. این شایعات شیطنت رقباست تا ذهنیت مردم را نسبت به این دو برند خراب کنند. در این رابطه ما موضوع را از وزارت خارجه نیز پیگیری کردیم و آنها هم اظهار بی اطلاعی کردند. طبق استعلامات انجام شده از مقامات کره جنوبی این خبر صحت ندارد.

طومار ده‌ها هزار کارگر لوازم خانگی

در همین حین، ده‌ها هزار کارگر و مهندس شاغل در شرکت‌های تولیدکننده لوازم خانگی ایرانی با امضای طوماری مخالفت خود را با بازگشت برندهای خارجی به کشورمان اعلام کردند.

زنگ خطر بازگشت لوازم خانگی کره‌ای به ایران

در متن این طومار که ۱۷ شهریورماه در صحن علنی مجلس قرائت شده آمده است: «ما مهندسان و کارگران کارخانجات تولید لوازم خانگی کشور که در شرایط سخت تحریم با حضور جهادی در خط مقدم جنگ اقتصادی توانسته ایم این صنعت را به مرز خودکفایی رسانده و پاسخگوی کمی و کیفی نیاز داخلی باشیم، صراحتا مخالفت خود را با بازگشت برندهای خارجی بدعهد اعلام داشته و با امضای این دادخواست از مسئولان و تصمیم سازان کشور خواستار مفاد مهم ذیل هستیم: توانمندی صنعت ملی لوازم خانگی را باور کنید، از واردات لوازم خانگی جلوگیری کنید، اشتغال و معیشت کارگران را به خطر نیندازید».

واکنش رئیس جمهوری

حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری نیز ۱۹ شهریورماه در خصوص بازگشت لوازم خانگی کره ای به بازار ایران، اظهار کرد: شرایط تحریم در کشور نسبت به زندگی مردم مشکلاتی ایجاد کرد اما برخی از این تهدیدها فرصت‌ها ساختند و یکی از بخش‌های صنعتی که از این قضیه فرصت ساخت، کارخانه کویر تایر بود که به پیش رفت. عین این کار را در کارخانجات تولیدی لوازم منزل داریم که در این مدت خیلی خوب پیش رفتند، جلوی برخی کارخانه‌های محصولات کره‌ای را گرفتند و نگذاشتند محصولات آن به کشور ما وارد شود و دفاتر تولیدی و توزیعی را نسبت به ایران اسلامی محدود کردند نتیجه این شد که کارخانجات لوازم خانگی به راه افتاد و الان نیاز کشور را برطرف می‌کند، اکنون که نیاز کشور برطرف می‌شود برخی دم از این می‌زنند که دوباره این محصولات کره‌ای وارد کشور شود.

وی تاکید کرد: ما اجازه نخواهیم داد واردات بی‌رویه‌ای که تولید کشور را تحت الشعاع قرار می‌دهد، صورت بگیرد این نوع واردات نمی‌گذارد کشور در مسیر تولید و اقتصاد مستقل و مقاومتی قرار بگیرد. این نباید اتفاق بیفتد و باید در یک کلمه داخلی‌سازی در کشور رونق پیدا کند، این سیاست دولت است و همین سیاست را دنبال خواهیم کرد.

زنگ خطر بازگشت لوازم خانگی کره‌ای به ایران

رشد ۴۰ درصدی تولید لوازم خانگی

بر این اساس و با توجه به اینکه در سه ماهه نخست امسال بیش از یک میلیون دستگاه لوازم خانگی تولید شده که از این میزان، سهم یخچال و فریزر ۴۸۲ هزار و ۷۰۰ دستگاه و سهم ماشین لباسشویی ۲۹۶ هزار و ۸۰۰ دستگاه بوده و سهم تلویزیون، ۲۶۸ هزار و ۹۰۰ دستگاه است که رشد ۴۰ درصدی تولید به نسبت سال ۱۳۹۹ را نشان می دهد، ضرورتی برای واردات لوازم خانگی خارجی وجود ندارد.

بررسی ها نشان می دهد که بیش از ۳۰۰ هزار کارگر مستقیم و یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاغل غیرمستقیم در صنعت لوازم خانگی مشغول به کار هستند و این مساله یکی دیگر از دلایلی است که ایجاب می کند از واردات لوازم خانگی کره ای جلوگیری شود زیرا این صنعت در حال حاضر ضمن اشتغالزایی، در زمینه تامین نیاز لوازم خانگی بازار به خودکفایی رسیده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.