به گزارش آسیا فایننشال، غولهای فناوری جهان مانند آمازون، مایکروسافت و سیسکو در کنار غول ها و استارتاپ های فناوری و کشاورزی هندی، برای کمک به این صنعت در هند به میدان می آیند.
نارندرا مودی ؛ نخست وزیر هند از پایان مذاکرات دولت و آغاز عقد قرارداد با شرکت های فناوری جهان در جهت تأمین امنیت و کیفیت محصولات غذایی این کشور خبر داد.
دولت هند درصدد است با استفاده از اطلاعاتی نظیر کیفیت خاک، بازدهی محصول و حتی نوع مالکیت زمین به کمک نرم افزارها و ابزارهای مرتبط، کیفیت و میزان برداشت محصولات کشاورزی را افزایش دهد.
دولت هند علاوه بر امضای توافقات اولیه با سه غول فناوری مذکور، با غول استارتاپی جیو مستقر در بمبئی (Reliance Jio: از پیشتازان اکوسیستم استارتاپی هند) و غول کشاورزی ICT (هلدینگ مستقر در کلکته) نیز برای به اشتراک گذاری اطلاعات و آمار زمین های کشاورزی هند همکاری خواهد داشت. این اطلاعات از زمینهای زیر کشت طی ۷ سال گذشته گردآوری شده است.
پی چنگال ردی؛ رییس اتحادیه کشاورزی هندوستان (مستقر در حیدرآباد) تأکید می کند که استفاده از این اطلاعات نه تنها موجب بهبود کیفیت محصولات کشاورزی می شود، بلکه به مسئولان بخش کشاورزی نیز در مدرنیزه کردن صنایع فرایندی و جانبی کمک شایانی خواهد کرد. علاوه بر اینها، تقویت صادرات، تسهیل فرایند برداشت و توزیع محصولات کشاورزی از دیگر مزایای این همکاری کم نظیر خواهد بود.
ردی می افزاید: در حالی که محصولات کشاورزی هندوستان قابلیت کسب استانداردهای جهانی را دارد اما میزان حاصلخیزی و قابلیت ردیابی محصولات بسیار نامطلوب است. به طور مثال، هر ساله حدود ۲۱ میلیون تن انبه در هند تولید می شود اما به سختی می توان روند تولید و فروش حتی یک کیلوگرم از این محصول را پیگیری کرد. علاوه بر این، کشاورزی صنعت گسترده ای است و میزان تولید بر اساس شرایط متفاوت آب و هوایی متغیر است. بنابراین دیجیتال سازی اطلاعات کشاورزی به عنوان عامل هدایت کننده استانداردسازی محصولات کشاورزی، نقش اساسی در رشد این صنعت ایفا خواهد کرد".
هدایت اصلاحات صنعت کشاورزی
براساس این توافقنامه، شرکت های عظیم تکنولوژی به کمک دولت آمده اند تا راه حل های فناورانه برای خدمات " مزرعه به سفره" ارائه دهد. استراتژی مزرعه به سفره (یا مزرعه به چنگال، برای حفظ مواد مغذی محصولات کشاورزی و کاهش اتلاف مواد غذایی مطرح می شود.
تحلیلگران اقتصادی و کشاورزی بر این باور هستند که این تغییرات، گامی بزرگ برای انجام و به روز رسانی اصلاحات منقضی شده ای است که باید خیلی زودتر در این صنعت پر جمعیت انجام می شد. به طور تقریب نیمی از جمعیت ۱.۳ میلیارد نفری هند در صنعت کشاورزی و صنایع جانبی مشغول به کار هستند. این حوزه، رتبه پنجم صنایع در سومین اقتصاد بزرگ آسیا ست.
همچنین این مشارکت ها نه تنها موجب افزایش درآمد ملی، قطع واردات و کاهش اتلاف مواد غذایی می شود، بلکه مسیر جذب سرمایه گذاری را در زنجیره تأمین هموارتر می کند و رقابت پذیری (و در نتیجه صادرات) صنعت کشاورزی هند را افزایش می دهد.
ضرورت دیجیتال سازی صنعت کشاورزی
روند دیجیتال سازی با دریافت و رده بندی تمام اطلاعات دریافتی مانند الگوی کاشت، سلامت خاک، بیمه محصولات کشاورزی و شرایط آب و هوایی هر منطقه آغاز می شود. تمامی اطلاعات از طریق هوش مصنوعی (AI) تجزیه و تحلیل می شود و با نظارت کارشناسان بخش کشاورزی به کشاورزان انتقال و آموزش داده خواهد شد. کشاورزان امیدوارند که این اطلاعات بر میزان بازدهی محصولات، مدیریت مصرف آب، خدمات زیربنایی، سیستم انبارداری و اتوماسیون توزیع محصولات تأثیر مثبت داشته باشد.
ردی می افزاید: تجربه دوران کرونا نشان می دهد برای شفافیت فرایندها و بازدهی بیشتر صنعت کشاورزی ، دیجیتال سازی در دوران پساکرونا امری ضروری و لازم به شمار می آید.
بر اساس اطلاعات منتشره اندیشکده پیشرفت نیتی آیوگ (Niti Ayog)، نرخ رشد صنعت کشاورزی در هند باید حدود ۴ درصد یا بیشتر باشد تا نرخ رشد سالانه ۸ تا ۱۰ درصدی ثابت بماند. نیتی آیوگ؛ به عنوان اتاق فکر سیاست های عمومی، سازمانی دولتی در هند است که به منظور تدوین برنامه ریزی های اقتصادی اجتماعی و کاهش فقر تأسیس شده است. برای دستیبابی به ارقام هدف نیتی آیوگ، دیجیتال سازی این صنعت با استفاده از فناوری های ارزیابی عناصر خاک با کمک سنسور، پایش اتوماتیک و هدفمند محصولات کشاورزی و کنترل هوشمند ماشین آلات کشاورزی، حیاتی به نظر می رسد.
تسهیل روند برنامه ریزی، افزایش بازدهی و کیفیت محصولات و همچنین اجرای صحیح سیاست های کلی پیشرفت از اهداف این پروژه بیان شده است.
نظر شما