اولین پرواز ایرکرافت «روح نوآوری » شرکت رولز رویس به عنوان ثمره طرح استارتاپی ACCEL با موفقیت انجام شد.

پرواز سریع‌ترین ایرکرافت استارتاپی

به گزارش سی ان بی سی، در چند سال اخیر در پی افزایش میزان آلودگی حاصل از فعالیت صنعت هوافضا و با داغ شدن موضوع "پایداری محیط زیست"، بسیاری از استارتاپ ها و شرکت های مطرح دنیا طرح های مرتبط با صنعت هوایی کم کربن یا بدون کربن را در دستور کار قرار دادند. شرکت رولز رویس نیز از ماه‌ها پیش خبر از ساخت ایرکرافت (AirCraft) تمام الکتریکی داده بود.

پرواز سریع‌ترین ایرکرافت استارتاپی

اولین ایرکرافت تمام الکتریکی شرکت رولز رویس این هفته برای اولین بار در آسمان انگلستان به پرواز درآمد. این شرکت با صدور بیانیه ای ضمن اعلام این خبر، این پرواز آزمایشی را آغاز مرحله مهیج پروازها دانست ‌که دربرگیرنده مجموعه ای از عملیات کنترل و پایش اطلاعات عملکردی از قدرت الکتریکی و سیستم هشدار خطوط هوایی خواهد بود.

این پرنده که "روح نوآوری" (Spirit of Innovation) نامیده شده، از پرقدرت ترین جعبه تغذیه (باتری) الکتریکی که تاکنون در دنیا تولید شده برخوردار است.

در طرح اعلامی این شرکت آمده‌است که سرعت پرواز ایرکرافت از ۳۰۰ مایل بر ساعت فراتر خواهد رفت. این خودروی هوایی الکتریکی ثمره به سرانجام رسیدن پروژه "تسریع الکتریکی سازی پرواز" موسوم به ACCEL است.

پرواز سریع‌ترین ایرکرافت استارتاپی

در تبدیل طرح نوآورانه اولیه به این محصول تجاری، شرکت های یاسا (YASA) و الکتروفلایت (ElectroFlight) همکاری بسیاری داشته اند که هر دو از شناخته شده ترین سازندگان موتورهای الکتریکی سبک هستند (یاسا از شرکت‌های زیرمجموعه شرکت مرسدس بنز است). شرکت رولز رویس در بیانیه خود، این مشارکت جمعی را "استارتاپ هوایی" نامیده و تأکید کرده که انجام این پرواز جز با مشارکت اعضای این استارتاپ امکان‌پذیر نبوده است. ۵۰ درصد سرمایه گذاری این طرح ابتکاری را مؤسسه فناوری هوافضا (ATI) با مشارکت دپارتمان استراتژی های صنعتی، انرژی و تجاری انگلستان بر عهده داشته است.

کواسی کوارتنگ؛ وزیر تجارت انگلیس نیز اعلام کرد: این پرواز، گام بلندی در جهت پیشرفت صنعت حمل و نقل هوایی به سوی پروازهای پاک و بدون آلودگی است. تاکنون هر سال صندوق جهانی حیات وحش (WWF)، صنعت هوایی را در زمره یکی از صنایع بزرگ آلوده کننده فعالیت بشری از نظر تولید کربن اعلام کرده است.

پرواز سریع‌ترین ایرکرافت استارتاپی

سپتامبر ۲۰۲۰ (شهریور سال گذشته )، شرکت ایرباس اطلاعات کلی از سه هواپیمای مفهومی هیدروژنی منتشر کرد که تا سال ۲۰۳۵ وارد خطوط هوایی خواهد شد. در سال ۲۰۱۶ نیز هواپیمای خورشیدی "سولار ایمپالس" (Solar Impulse)، اولین پرواز آزمایشی خود را از ژاپن تا آمریکا انجام داد اما به دلیل آسیب های وارده فراوان، زمان زیادی صرف تعمیر و راه اندازی مجدد آن شد و هنوز اخبار جدیدی از این پروژه منتشر نشده است.

پروندهٔ خبری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.