گزارش کارآفرین نیوز، بیتردید یکی از مؤثرترین روشها برای رسیدن به موفقیت در زندگی و کسبوکار مطالعه کتب حوزه کارآفرینی است. مطالعه کتب در حوزه موفقیت و کسبوکار سبب میشود که بسترهای ذهنی افراد گسترش یابد و درعینحال فردی که در مسیر کسبوکار گام برداشته است آزادانه فکر کرده و آرامش را در کار خود احساس کند.
با مطالعه بدون پرداخت هزینه بالا، تجربیات بزرگترین کارآفرینان و نویسندگان نصیب افراد میشود. کنترل استرسها و کسب آرامش، تقویت حافظه و قدرت ذهن، تقویت مهارتهای ارتباطی، مهارتافزایی، افزایش خلاقیت و ... همه از ثمرات مطالعه است.
از طرفی اهمیت یادگیری بر کسی پوشیده نیست در واقع خواندن کتاب و یادگیری مطالب جدید تأثیر فراوانی در زندگی افراد دارد. نگاهی به زندگی افراد موفق نیز حکایت از این دارد که آنها همواره بخشی از زندگی خود را مشغول مطالعه بودهاند.
بیل گیتس (مالک مایکروسافت) هفتهای یک کتاب میخواند و مارک زاکربرگ (مالک فیسبوک) خود را ملزم میداند هر دو هفته یکبار کتابی را به اتمام برساند. وارن بافت (مدیرعامل شرکت برکشایر هاتاوی و ششمین فرد ثروتمند جهان) هشتاد درصد از زمان روزانه خود را مشغول مطالعه است و مارک کوبان (مدیر شرکت HDNET و سرمایهگذار حوزه کسبوکار) حداقل روزی سه ساعت مطالعه میکند. با این اوصاف میتوان نتیجه گرفت همهی ما بهخصوص کارآفرینان و صاحبان کسبوکار باید به عادتهای روزانه خود، مطالعه کردن را اضافه کنیم.
اگر به فکر این بوده که کسبوکار و تجارتی را برای خود راهاندازی نمایید، حتماً باید توصیههایی را مدنظر داشته باشید. در این زمینه شما قادر نخواهید بود بدون راهنمایی پیش روید. به همین علت در سلسله گزارشات «نگاهی به آثار مکتوب کارآفرینی و موفقیت» به معرفی کتاب های موفقیت، کتاب های کارآفرینی و کتاب های حوزه کسبوکار خواهیم پرداخت تا راهنمایی برای افرادی باشد که قصد دارند کسبوکار خود را آغاز کرده و یا آن را گسترش دهند.
ایدههای عالی مستدام اثر چیپ هیث و دن هیث
کتاب ایدههای عالی مستدام (made to stick: Why Some Ideas Survive and Others Die) ، نوشته چیپ هیث و دن هیث که در ایران نیز ترجمه شده است. این کتاب به این اصل پرداخته است که چگونه کارمند و مدیر در یک سازمان، ایدهها را به شکل ماندگار مطرح کنند.
نیویورکتایمز و والاستریت ژورنال کتاب «ایدهی عالی مستدام» را در فهرست کتابهای پرفروش قرار دادهاند. ایده عالی مستدام، رتبه ۱۰ کتاب برتر سایت آمازون در حوزهی کسبوکار را از آن خودکرده و بهعنوان یکی از ۱۰۰ کتاب برتر سال در این حوزه شناخته میشود.
چیپ هیث (Chip Heath) یکی از نویسندگان برجسته و مطرح مجله Fast Company (مجلهای در زمینه فناوری، کسبوکار و طراحی) است. او فارغالتحصیل دانشگاه استنفورد و دانشگاه A&M تگزاس بوده و در حال حاضر مشغول تدریس رفتار سازمانی در دانشکده کسبوکار استنفورد است.
چیپ هیث محقق نام آشنایی بوده که در حوزه ایدهها و رشدهای مقالات متعددی در نشریههای Scientific American، فایننشال تایمز، واشنگتنپست و Businessweek به چاپ رسانده است.
دن هیث (Dan Heath) نیز که در نگارش این کتاب به برادر خود کمک کرده مشاور مؤسسه آموزشی Duke است. او متخصص طراحی و ارائه برنامههای آموزشی این مؤسسه بوده است. همچنین دن هیث بهعنوان پژوهشگر در دانشکده کسبوکار هاروارد نیز مشغول به فعالیت بوده است.
نویسندگان در این کتاب، مطالبی را در اختیار مخاطب قرار میدهند که با بهرهگیری از آن میتواند به ماندگار کردن ایدهها و متقاعدکردن دیگران کمک کرد. در این کتاب مثالهای کاربردی مطرح شده و ابزارهایی جهت ماندگاری ایده معرفی شده است.
در ادامه قسمتی از کتاب را مرور خواهیم کرد.
بسیاری از افراد نمیدانند که ایده چیست؟ و چگونه باید آنها را پرورش دهند تا در ذهن ماندگار شود.
شاید شما هم به این موضوع زیاد فکر کردهاید که چطور ایدههای ماندگار خلق کنید. واقعاً چرا برخی از ایدهها باقیمانده و مابقی از بین میروند.
افسانهها، توطئهها، تئوریها و دروغهای ترسناک در مورد موضوعات مختلف بهسرعت و بدون تلاش منتشر میشوند. بااینوجود مردمی که ایدههای مهمی دارند، همواره در تلاش هستند تا ایدههای آنها ماندگار شود.
اما این پروسه ممکن است سالها به طول بیانجامد.
در ادامه شش اصل مهم ایدههای ماندگار که در کتاب به آن اشاره شده است، را مرور خواهیم کرد.
اولین اصل برای ماندگار ایدهها سادگی است. برای تحقق این اصل باید در ابتدا هسته اصلی ایده را پیدا کرد و درعینحال استاد حذف کردن باشید. شما باید بیرحمانه در حال اولویتبندی باشید و ایدهای بسازید که در عین سادگی عمیق باشد.
اصل دوم، غیر منتظر بودن است. پرسش این است که چگونه میتوان توجه افراد را به ایده خود جلب کرد. بهترین راه برای جلبتوجه افراد غافلگیری است. غافلگیری باعث افزایش هوشیاری و تمرکز میشود.
سومین اصل قابللمس بودن است. درواقع باید ایدهها را شفاف کرد. باید ایدهها را با فعالیت مخاطب مرتبط کرد. یعنی اطلاعات را بهصورت حسی و قابللمس به آنها ارائه نمود.
چهارمین اصل معتبر بودن است. شاید این سؤال در ذهن افراد ایجاد شود که چگونه میتوان مخاطب ایدهها را باور کرد؟ باید منبع معتبری یافت و به آن متصل شد. باید در عمل کاری کرد که اعتبار مخاطبان را به دست آورد.
پنجمین اصل، بر احساسی بودن تاکید دارد. باید مخاطب را وادار کرد تا تحلیل را کنار بگذارد. باید نشان داد که چگونه ایدهها به موضوعات مهم و موردعلاقه مردم کاملاً در ارتباط است. نشاندادن این راه تنها از مسیر احساس عبور میکند.
و در نهایت داستانی بودن ششمین اصل ماندگاری ایدهها محسوب میشود. داستانها میتوانند الهامبخش باشند و مخاطب را به اقدام ترغیب کند؛ بنابراین برای شکلگیری ایده ماندگار ایجاد داستان برای آن را فراموش نکنید.
نظر شما