به گزارش خبرگزاری دولتی فیلیپین، به رغم کند شدن شتاب فعالیت ها بر اثر پاندمی، استارتاپ ها همچنان کاتالیزور عرصه نوآوری در فیلیپین هستند. دولت این کشور آسیایی، سکان حمایت از استارتاپ ها را با اقدامات مؤثری همچون رفع موانع کارآفرینی و استارتاپی، هموار کردن بستر سرمایه گذاری و تقویت پتانسیل کارآفرینی، قدرتمندانه در دست دارد.
بر اساس گزارش سالانه استارتاپ ژنوم (GSER) از اکوسیستم استارتاپی دنیا، بیش از سایر استارتاپ ها، دولت این کشور حامی استارتاپ های حوزه هوش مصنوعی (AI)، فین تک و داده های کلان است. این کشور همچنین اقدامات حمایتی و اصلاح قوانین را در دستور کار خود قرار داده است. قوانین نوآوری و استارتاپ در فیلیپین، در مسیری هماهنگ با هم در حمایت از کارآفرینان تصویب شده اند.
سازمان استراتژی صنعتی نوآوری (i3S) با هدف تقویت استارتاپ های خلاق به ویژه صاحبان ایده های نو، محصولات و فرآیندهای نوین، و همچنین شیوه های نوین تجارت و کسب و کار که از نسل 4.0 صنعت بهره می برد تأسیس شده است.
به گزارش مجمع جهانی اقتصاد، تولید به وسیله نیروی آب و بخار آب در نیمه دوم قرن هجدهم، انقلاب صنعتی اول را رقم زد. انقلاب صنعتی دوم با ظهور جریان برق و تولید انبوه کالاها و همچنین تولید اتومبیل های فراوان در نیمه دوم قرن نوزدهم شکل گرفت. در قرن بیستم، اینترنت و فناوری اطلاعات به عنوان اساس شکل گیری انقلاب صنعتی سوم معرفی شد که الگوهای تولید و روش های کسب و کار و همچنین روابط بین انسانها را تغییر داد. صنعت 4.0 (انقلاب صنعتی نسل چهارم) را انقلاب اینترنت اشیا (IoT)، کلان داده ها، هوش مصنوعی (AI)، رباتیک، خودروهای خودران، نانوتکنولوژی، کوانتوم و سیستم های سایبری فیزیکی می دانند.
در می ۲۰۲۱ (فروردین ۱۴۰۰)، برنامه جامع ملی استراتژی های هوش مصنوعی (AI) که چندین ماه تحقیق مشترک شبانه روزی تیم های مختلف کارشناسی دپارتمان تجارت و صنعت (DTI) و دپارتمان ارتباطات و تکنولوژی اطلاعات را در تاریخچه خود دارد منتشر شد.
برنامه جامع ملی بر ارتباطات دیجیتالی پر سرعت و با کیفیت، تقویت زیرساخت های کلان داده ها، تسریع امور کسب و کارهای مرتبط با STEM، اقدامات پر شتاب در حوزه امنیت سایبری و توسعه مراکز تحقیق و توسعه (R&D) حوزه هوش مصنوعی تأکید و تمرکز فراوان دارد. STEM؛ از حروف اول واژه های علوم (Science)، فناوری (Technology)، مهندسی (Engineering) و ریاضیات (Mathematics) تشکیل شده است و به تمام حوزه ها و مشاغل زیرمجموعه های این چهار موضوع اشاره دارد.
همچنین در اقدامی کم نظیر، دولت این کشور معافیت های مالیاتی شگفت انگیزی برای سرمایه گذاران در این عرصه ها برقرار کرده است تا توجه شرکت های سرمایه گذاری داخلی و خارجی جدید را به اکوسیستم استارتاپی فیلیپین جذب کند.
شتاب ایجاد شده در اکوسیستم استارتاپی فیلیپین پس از انتشار کامل قوانین مصوب در این برنامه جامع، این کشور را به قطب مرجع فناوری های هوش مصنوعی در منطقه تبدیل می کند. در سال ۲۰۲۰، فیلیپین میزبان ۷۰۰ استارتاپ حوزه فناوری و ۱۲۰ میز کار مشترک فناوری بوده است که به نظر می رسد آمار سال ۲۰۲۱، رشد چشمگیری را نشان خواهد داد.
هزینه زندگی در مانیل (پایتخت فیلیپین)، ۵۷ درصد کمتر از لندن است. اغلب مردم این کشور کوچک از نظر درآمدی، در سطح متوسط هستند اما تسلط زبانی مردم این کشور به زبان انگلیسی به همراه مشوق های قانونی، یکی از دلایل جذب سرمایه گذاران خارجی به این کشور است.
کالیبر (kalibrr)
کالیبر؛ جامع ترین پلتفرم اشتغال و استخدام در منطقه آسیای جنوب شرقی است و به گزارش فیلیپین سی ان ان، در سه سال اخیر جزو پرکاربرترین و پر ارجاع ترین پلتفرم های غیر بانکی بوده است.
پاول ریورا (Paul Rivera) و دکستر لیگوت گوردن (Dexter Ligot-Gordon) در سال ۲۰۱۳، این استارتاپ را با هدف ارتباط سریع و ایمن کارفرمایان و کارجویان تأسیس کردند.
به منظور استخدام نیروی متخصص و متعهد، رؤسای شرکت ها و سازمانهای معتبر و بین المللی (مانند Grab، Robinson Residence و ...) به کالیبر رجوع می کنند تا بتوانند متخصصان با انگیزه و مستعد را به کار گیرند.
جویندگان کار نیز از جمله افرادی هستند که بارها به این پلتفرم مراجعه می کنند. این افراد با ثبت مستندات و اطلاعات فردی و شغلی، خود را در معرض انتخاب شرکت های بزرگ قرار می دهند، همچنین از نیازهای حرفه ای مشاغل معرفی شده، آگاهی پیدا می کنند و به دنبال یادگیری مهارت جدیدی خواهند رفت تا شغلی متناسب با توانایی فردی و تخصص خود با حقوق مکفی بیابند.
شرکت ها و استارتاپ های فراوانی از بیش از ۱۵ کشور در آسیا، پس از ثبت اطلاعات حوزه فعالیت، تخصص های مورد نیاز و ...، برای استخدام نیروی کار در رده های مختلف با کالیبر همکاری می کنند.
به دلیل گسترش پرشتاب کالیبر و چشم انداز روشن این استارتاپ پرکاربر، شرکت های بسیاری از جمله Y Combinator (شتاب دهنده مستقر در آمریکا)، FundersClub (شرکت سرمایه گذاری مستقر در آمریکا)، Omidyar Network (شرکت سرمایه گذاری مؤسس eBay) و ... در این استارتاپ فیلیپینی سرمایه گذاری کرده اند. کالیبر، تنها استارتاپ فیلیپینی است که شرکت سرمایه گذاری معروف Y Combinator در آن سرمایه گذاری کرده است.
این استارتاپ در لیست "۱۰۰ استارتاپ برتر فوربس" در سال ۲۰۲۱ قرار گرفته است.
ایرشیپ لجستیک (Airship Logistics)
این استارتاپ که در سال ۲۰۱۰ توسط شارلوت یو (Charlotte Yu) و راشل آی (Rachelle Uy) تأسیس شد، نرم افزارهای رمزگذاری شده آماده نصب برای شرکت ها تولید می کند که به شرکت ها کمک می کند تا حلقه آخر زنجیره ارسال کالا (last-mile delivery) را از طریق نرم افزار رصد کنند.
این نرم افزارهای آماده، بخش اعظم مراحل اولیه آغاز به کار استارتاپ ها و شرکت های حمل و نقل و خرید الکترونیک را پوشش می دهد.
این شرکت تا کنون توانسته اعتماد بیش از ۲۷۵ هزار استارتاپ و شرکت با تعداد پرسنل مختلف را به خود جلب کند که برخی از شرکتهای طرف قرارداد با ایرشیپ لجستیک در لیست ۵۰۰ شرکت برتر فوربس قرار داشته اند.
نظر شما