به گزارش رویترز، در پی شبه بحران بازار انرژی در سراسر دنیا، قیمت قراردادهای آتی نفت، در ۱۹ اکتبر ۲۰۲۱ (۲۶ مهر ۱۴۰۰) به بالاترین سطح چند سال اخیر رسید. این در حالی ست که کاهش فصلی دما در چین و دغدغه چگونگی تأمین نیازهای گرمایشی بزرگترین مصرف کننده انرژی در جهان، به نگرانی ها دامن زده است.
هر بشکه نفت خام برنت با ۷۵ سنت افزایش به ۸۵.۰۸ دلار رسید. قراردادهای آتی وست تگزاس اینترمدیت (WTI) با افزایش ۵۲ سنتی، به ۸۲.۹۶ دلار در هر بشکه رسید.
قیمت ها در دو ماه گذشته با شیب تندی افزایش یافته است: از ابتدای سپتامبر، نفت برنت حدود ۱۹ درصد و وست تگزاس اینترمدیت حدود ۲۱ درصد.
لوییس دیکسون؛ تحلیلگر ارشد مؤسسه ریستاد انرژی (Rystad Energy)؛ بزرگترین مشاور مستقل و غیر سازمانی بازار نفت که دفتر مرکزی آن در اسلو نروژ مستقر است می گوید: نوسانات عرضه و تقاضا بیانگر آن است که بازار با کمبود نهفته روبروست که عاملی برای افزایش قیمت ها در آینده نیز خواهد بود. به نظر می رسد این کمبود در سه فصل اول سال ۲۰۲۲ نیز ادامه داشته باشد و احتمال می رود در سه ماه آخر ۲۰۲۲ فقط بحران نفت خام رو به آرامش رود.
"پتروبرز" (Petrobras)؛ شرکت دولتی نفت برزیل اعلام کرد درخواست خرید از میزان متعارف، بسیار فراتر رفته است و این شرکت قادر به تأمین و پاسخگویی به تقاضاهای غیرمعمول اخیر در ماه نوامبر (ماه آینده میلادی) نخواهد بود. پتروبرز بزرگترین تولید کننده و تأمین کننده فرآورده های نفتی در آمریکای جنوبی است.
پالایش روزانه نفت خام در چین نیز کاهش یافت و به پایین ترین میزان از ماه می (اردیبهشت ۱۴۰۰) رسید. مقامات رسمی چین اعلام کرده اند بحران اخیر انرژی تأثیر منفی بر رشد اقتصادی چین دارد که هم اکنون پایین ترین سطح سالانه خود قرار گرفته است.
نظر شما