به گزارش آسیا فایننشال، به دنبال افزایش فشارها بر صنایع خودروسازی برای کاهش انتشار آلاینده ها و ردپای کربنی، تصمیم سازان فنی به دنبال تغییر مسیر تولید به سمت استفاده از قطعات قابل بازیافت هستند.
سرمایه گذاری ها برای تأسیسات بازیافت قطعات مستهلک خودروها افزایش یافته است. علاوه بر این، برخی متخصصان به دنبال روش های مدرن بازیافت باتری های خودروهای الکتریکی نیز هستند که تا چند سال آینده، تعداد آنها افزایش چشمگیری خواهد داشت.
گرچه خودروهای الکتریکی در مقایسه با پیشینیان خود که از سوخت فسیلی استفاده می کردند آلایندگی بسیار کمتری دارند، اما مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت باتری های این خودروها از معادن آفریقا استخراج می شود که در مجامع بین المللی به تخریب زیست محیطی فراوان و بهره کشی اقتصادی از کودکان متهم هستند.
مؤسسه "آینده پایدار" وابسته به دانشگاه تکنولوژی سیدنی هشدار داده است: "افزایش تقاضای خرید مواد اولیه در پی افزایش تقاضای خرید خودروهای الکتریکی، فشار استخراج از معادن را زیاد خواهد کرد که اهداف تعریف شده برای استفاده از این خودروها را زیر سؤال می برد. همچنین افزایش تولید خودروهای الکتریکی موجب می شود مناطق حاشیه ای معادن آفریقا که از نظر اقتصادی نیز بسیار ضعیف هستند، با معضلات اجتماعی و اکولوژیکی ناشی از افزایش فعالیت معادن مواجه شوند".
اجلاس جهانی COP26
اجلاس آب و هوایی سازمان ملل (COP26) در تاریخ ۳۱ اکتبر تا ۱۲ نوامبر ۲۰۲۱ (۹ تا ۲۱ آبان ۱۴۰۰) در گلاسکوی اسکاتلند به میزبانی انگلیس و ایتالیا برگزار خواهد شد. یکی از موضوعات اصلی نشست دو روزه سران کشورهای شرکت کننده (۱۳ و ۱۴ نوامبر)، اتخاذ تصمیمات بین المللی هماهنگ برای استفاده از قطعات بازیافتی صنایع خودروسازی است.
چگونگی تغییر مسیر صنعت خودرو به سمت افزایش تولید خودروهای الکتریکی، از دیگر موضوعات مهم مورد بحث در نشست دو هفته ای COP۲۶ خواهد بود.
بر اساس آمار مجمع جهانی اقتصاد (WEF)، میزان انتشار گازهای گلخانه ای از صنایع خودروسازی بیش از کل گازهای آلاینده منتشره کل اتحادیه اروپا است. ارزش باتری خودروهای الکتریکی، حدود نیمی از قیمت خودرو است که عمر مفید آنها بین ۸ تا ۱۵ سال است.
بنابر گزارش مؤسسه " انرژی پایدار" در آوریل ۲۰۲۱ (فروردین ۱۴۰۰)، در صورت تداوم روند سرمایه گذاری ها در عرصه بازیافت صنعت خودرو، تقاضای استخراج و خرید مواد معدنی تا سال ۲۰۴۰ کاهش خواهد یافت: استخراج لیتیوم تا ۲۵ درصد، کبالت تا ۳۵ درصد، نیکل و مس تا ۵۵ درصد کاهش خواهد داشت.
در ادامه گزارش این مؤسسه آمده است: اما تقاضای فعلی خرید نشان می دهد فعالیت معادن باید افزایش یابد که خود، اثرات مخرب محیط زیستی بیشتر مانند آلودگی آب، هوا و خاک به دنبال خواهد داشت. عدم رعایت مسایل ایمنی و معیشتی کارگران معادن و شرایط نامطلوب محیط کار نیز از جمله مسایلی است که حتی حامیان محیط زیست و حقوق بشر هم به آن توجه نمی کنند".
بر اساس نظر متخصصان امر، بیش از ۹۰ درصد فلزات به کار رفته در ساخت باتری ها قابل بازیافت است اما برای تشویق به استفاده از فلزات بازیافتی، باید الزامات قانونگذاری و اقتصادی به کمک بیاید.
کمیسیون اروپا اعلام کرد تا سال ۲۰۳۰ با اتخاذ تصمیمات جدید، ۱۲ درصد کبالت، ۴ درصد لیتیوم و ۴ درصد نیکل مورد استفاده در باتری های خودروهای الکتریکی از فلزات بازیافتی خواهد بود.
چین؛ پیشتاز عرصه بازیافت باتری ها
کتل (CATL)؛ غول باتری ساز چینی نیز به تازگی اعلام کرده که ساخت کارخانه بازیافت را در استان هیوبی به مبلغ ۳۲ میلیارد یوان (۵ میلیارد دلار) آغاز کرده است.
کارخانه قطعه سازی رد وود (Redwood) که ریاست آن را یکی از مؤسسین تسلا (خودروساز آمریکایی) بر عهده دارد نیز از ماه جولای ۲۰۲۱ (تیر ۱۴۰۰) با افزایش سرمایه ۵۰۰ میلیون دلاری در حال گسترش تأسیسات بازیافت کارخانه است.
نظر شما