به گزارش کارآفرین نیوز، بیتردید یکی از موثرترین روشها برای رسیدن به موفقیت در زندگی و کسبوکار مطالعه کتب حوزه کارآفرینی است. مطالعه کتب در حوزه موفقیت و کسبوکار سبب میشود که بسترهای ذهنی افراد گسترش یابد و در عین حال فردی که در مسیر کسبوکار گام برداشته، آزادانه فکر کرده و آرامش را در کار خود احساس کند.
با مطالعه بدون پرداخت هزینه بالا، تجربیات بزرگترین کارآفرینان و نویسندگان نصیب افراد میشود. کنترل استرسها و کسب آرامش، تقویت حافظه و قدرت ذهن، تقویت مهارتهای ارتباطی، مهارتافزایی، افزایش خلاقیت و ... همه از ثمرات مطالعه است.
از طرفی اهمیت یادگیری بر کسی پوشیده نیست، در واقع خواندن کتاب و یادگیری مطالب جدید تاثیر فراوانی در زندگی افراد دارد. نگاهی به زندگی افراد موفق نیز حکایت از این دارد که آنها همواره بخشی از زندگی خود را مشغول مطالعه بودهاند.
بیل گیتس (مالک مایکروسافت) هفتهای یک کتاب میخواند و مارک زاکربرگ (مالک فیسبوک) خود را ملزم میداند هر دو هفته یکبار کتابی را به اتمام برساند.
وارن بافت (مدیرعامل شرکت برکشایر هاتاوی و ششمین فرد ثروتمند جهان) هشتاد درصد از زمان روزانه خود را مشغول مطالعه است و مارک کوبان (مدیر شرکت HDNET و سرمایهگذار حوزه کسبوکار) حداقل روزی سه ساعت مطالعه میکند. با این اوصاف میتوان نتیجه گرفت همه ما به خصوص کارآفرینان و صاحبان کسبوکار باید به عادتهای روزانه خود، مطالعه کردن را اضافه کنیم.
اگر به فکر این بوده که کسبوکار و تجارتی را برای خود راهاندازی نمایید، حتماً باید توصیههایی را مدنظر داشته باشید. در این زمینه شما قادر نخواهید بود بدون راهنمایی پیش بروید.
به همین علت در سلسله گزارشات «نگاهی به آثار مکتوب کارآفرینی و موفقیت» به معرفی کتاب های موفقیت، کتاب های کارآفرینی و کتاب های حوزه کسبوکار خواهیم پرداخت تا راهنمایی برای افرادی باشد که قصد دارند کسبوکار خود را آغاز کرده و یا آن را گسترش دهند.
از جمعه شروع کن اثر رابرت گلیزر
کتاب «از جمعه شروع کن» نوشته رابرت گلیزر (Robert Glazer) مدیر موفق آمریکایی بوده که در ایران نیز ترجمه شده است. وی علاقه دارد به افراد و سازمانها کمک کند که ظرفیتهای خود را بالاتر ببرند.
شرکت اکسلریشن پارتنرز (Acceleration Partners) تحت مدیریت گلیزر جوایز بسیاری زیادی در زمینه صنعت و فرهنگ سازمانی دریافت کرده است.
این کارآفرین بزرگ و موفق، بنیانگذار و رییس شرکت BrandCycle نیز است و از سوی بوستون گولدن، فربز و... مورد تحسین قرار گرفته است.
از میان سایر آثار این نویسنده و کارآفرین آمریکایی میتوان به کتاب «چه کنیم تا تیمهای مجازی خوب کار کنند» اشاره نمود که به فارسی نیز ترجمه شده است.
رابرت گلیز از سال ها قبل داستانهای الهامبخشی برای کارکنان خود ارسال میکرد. در حال حاضر، هر هفته بیش از ۲۰۰ هزار نفر در بیش از ۶۰ کشور جهان ایمیلهای او با نام «از جمعه شروع کن» را مطالعه میکنند.
کتاب «از جمعه شروع کن» حاوی ۵۲ داستان انگیزهبخش است که به افراد کمک میکند تا بتوانند تمام بخشهای زندگی خود را بازنگری کنند.
در این کتاب مخاطب داستانهایی از زندگی افرادی را مطالعه میکند که با تمام مشکلات جنگیدهاند، افرادی که به بیماریهایی نظیر سرطان مبتلا شدهاند و یا زندگی خانوادگی آنها نابود شده است، افرادی که تحت تبعیض و ظلم قرار گرفتند، ولی این افراد راه خود را پیدا کردند.
آلان مولالی، مدیرعامل سابق شرکت فورد و بوئینگ، کتاب «از جمعه شروع کن» را یک منبع ضروری برای رهبری و مدیریت عنوان کرد. از نظر آلان مولالی، مطالعه این کتاب سبب میشود، اشخاص، تیمها و ارگانها، ظرفیت و استعدادهای خود را ارتقا دهند و به پتانسیل کامل خود دست یابند.
در ادامه بخشی از کتاب را مرور خواهیم کرد.
از جمعه شروع کن
داشتن افرادی در زندگی که به ما ایمان دارند و آن را با ما به اشتراک میگذارند، فوقالعاده مهم است و این موضوع زیربنای مدیریت، فرزندپروری خوب و بسیاری از مبانی مذهبی است.
باور داشتن به یک فرد باید همراه با واقعیت باشد، واقعیتی که برای رسیدن به نتیجه مطلوب لازم است. چرا که هر یک بدون دیگری (باور و واقعیت) احتمالاً منجر به شکست، ناامیدی و حتی از بین رفتن پتانسیلها خواهد شد.
به عنوان مثال، میتوانم به دخترم بگویم که معتقدم او میتواند وارد دانشگاه هاروارد شود یا قهرمان المپیک شود. اما برای درک بهتر این موضوع باید توضیحاتی را به او ارائه دهم تا به درستی متوجه شود که رسیدن به این جایگاه نیازمند شور و اشتیاق، مهارت، تلاش، تعهد و زمان است.
همچنین باید بداند که اگر از صمیم قلب میخواهد کاری انجام دهد و در آن موفق باشد، هیچ شخص دیگری نمیتواند و نباید به جای او کاری انجام دهد.
همه ما از تاثیر برنامهریزی در زندگی و اهمیت آن در زندگی افراد موفق بارها مطالبی را شنیدهایم. تمام اشخاص موفق و بزرگ، از برنامهریزی به عنوان یکی از مهمترین عوامل رسیدن به موفقیت و جایگاههای بزرگ یاد میکنند.
در ادامه، نویسنده به بررسی فواید برنامهریزی به موقع میپردازد.
- سازماندهیکردن ذهن.
در حالت عادی ممکن است افراد به ده ها مسئله فکر کنند، ولی زمانی که هدفی انتخاب میشود، افراد، در هنگام برنامهریزی مجبور بوده به این اصل فکر کنند که چگونه میتوانند به هدف خود دست یابند؟
همچنین برای رسیدن به آن هدف چه منابع و امکاناتی در اختیار دارند و چه محدودیتهایی پیش روی آنهاست؟
وقتی شما به این سؤالات پاسخ دهید، نهایتاً به این نتیجه خواهید رسید که چگونه باید آنها را برطرف کنید.
- انرژی، زمان، امکانات و دیگر موارد را به درستی خرج کنید.
زمان و انرژی را برای کارهایی که در برنامه مشخص شده هزینه کنید. در این حالت مطمئناً نتیجه بهتری خواهید گرفت، تا زمانی که صرف کارهای بیهوده یا غیر مرتب کنید که هیچ نتیجهای نصیب شما نمیشود.
- افراد هنگام برنامهریزی به محدودیتها و موانع و خطاها و اشتباهاتی که ممکن است با آنها روبرو شوند، فکر میکنند.
بنابراین میتوان قبل از اینکه اتفاق بیفتد، به مقابله با آن پرداخت و جلوی خیلی از آنها را گرفت یا حتی خود را برای مقابله و مبارزه با آنها آماده کرد. در این حالت با فکر باز و آسودهتر و راهکارهایی بهتر و منطقیتر، آن موانع و خطاها را برطرف کنید.
- شناخت نقاط ضعف و قوت
ممکن است بین شما و هدف فقط یک مهارت باشد که باید آن را یاد گرفت. بنابراین خیلی مهم است که برای نقطه ضعف خود فکری کنید و روی آن کار شود تا به نقطه قوت تبدیل شود و امکان شکست را کاهش دهد.
نظر شما