بهای پیش خرید نفت خام در بازارهای جهانی روز دوشنبه تحت تاثیر تصمیم اوپک پلاس برای افزایش تدریجی تولید در فاصله ماه های می و ژوئیه در حالی کاهش یافت که ناظران بازار انرژی پیش بینی می کنند چشم انداز طلای سیاه پس از شیوع کرونا، افزایش تقاضای مصرف کنندگان را به دنبال داشته باشد.

واکسن کرونا و خون تازه در رگ های صنایع نفتی  

به گزارش کارآفرین نیوز به نقل از اویل پرایس، امروز قیمت پیش خرید هر بشکه نفت خام برنت؛ تحویل در ماه ژوئیه معادل 1.11 درصد پایین آمد و با 72 سنت کاهش به 64 دلار و14 سنت رسید. در همین حال نفت خام «وست تگزاس اینترمیدیت» تحویل در ماه می نیز 61 سنت حدود یک درصد کاهش یافت و 60 دلار و 84 سنت در هر بشکه رضایت داد.

واکسن کرونا و خون تازه در رگ های نفت  

هر دو نوع نفت خام، روز پنجشنبه و ساعاتی پس از مذاکرات و توافق اوپک پلاس برای افزایش تدریجی تولید، تحت تاثیر خوش بینی درباره طرح هزینه زیرساختی دو تریلیون دلاری دولت آمریکا و افزایش تقاضا در نتیجه رونق اقتصادی ناشی از واکسیناسیون سراسری علیه ویروس کرونا ابتدا بیش از دو دلار افزایش قیمت را شاهد بود.

واکسن کرونا و خون تازه در رگ های نفت  

پس از تعطیلی عید پاک روز جمعه گذشته و تعطیلات پایان هفته در کشورهای غربی، امروز دوشنبه، تصمیم اوپک پلاس اولین تاثیر کاهشی خود را بروز داد.

با این حال و به گزارش «اویل پرایس نت» پیش بینی یک ساله کارشناسان بازار حاکی از احتمال افزایش قیمت به 70 دلار در هر بشکه طی ماه های پیش رو است.

واکسن کرونا و خون تازه در رگ های نفت  

پیش تر، با توقف قیمت نفت بالای مرز 60 دلار در هر بشکه، خریداران عمده نفت، اوپک پلاس را برای بازترکردن شریان های نفت، تحت فشار گذاشتند. اگر چه این افزایش قیمت، تنها محدود به نفت نبود و بانک های مرکزی جهان از واشنگتن تا پکن، همزمان با تزریق هزاران میلیارد دلار به کالبد اقتصادها در قالب برنامه های محرک مالی، خود را با ریسک تورمی جدی در مقابله با کرونا مواجه کردند، اما این اوپک پلاس بود که به نگرانی های مصرف کنندگان نفت پاسخ داد و شیرهای نفت را هرچند تدریجی به روی آنها باز کرد.

حالا و در واکنش به این درخواست ها، این گروه (اوپک پلاس) که متشکل از ۲۳ کشور است، تولیدش را در ماه مه ۳۵۰ هزار بشکه در روز، در ژوئن ۳۵۰ هزار بشکه در روز و در ژوییه ۴۵۰ هزار بشکه در روز افزایش خواهد داد. عربستان سعودی از این هم پیش تر می رود و کاهش تولید یکجانبه یک میلیون و 100 هزار بشکه ای خود در روز را نیز به صورت تدریجی قطع خواهد کرد و علاوه بر این، ۲۵۰ هزار بشکه در روز در مه، ۳۵۰ هزار بشکه در روز در ژوئن و ۴۰۰ هزار بشکه در روز در ژوئیه به تولیدش اضافه می‌کند.

وزیر انرژی عربستان سعودی گفت: اوپک پلاس اکنون بازار را امتحان می‌کند و اگر لازم باشد، در نشست بعدی که ۲۸ آوریل برگزارمی‌شود، سطح تولیدش را دوباره تنظیم خواهد کرد.

با این حال، چشم انداز بازار نفت حاکی از اتفاقات و رویش های تازه است که می تواند تقاضا، عرضه و قیمت طلای سیاه را جابجا کند.

در حالی که واکسیناسیون های سراسری دولت ها و رفع محدودیت های عرضه از قیمت های نفت پشتیبانی می کند، رونق بازار نفت در هفته های اخیر متاثر از نگرانی های کرونایی و به دنبال آن، میزان تقاضای مصرف کنندگان زیر سایه سنگین قرنطینه های سراسری در برخی کشورهای دیگر است. در حالی که فرانسه در اروپا به سوی قرنطینه یک ماهه حرکت می کند در نیمکره شمالی نیز عرضه همزمان با تلاش دولت ها برای برون رفت از بحران کرونا، کاهش می یابد.

مایکل لینچ رئیس شرکت «مطالعات راهبردی اقتصاد انرژی» آمریکا بر این باور است که «تصویر جهانی اقتصاد درباره عرضه و تقاضای نفت، درخشان است». او در تحلیلی می افزاید: درست است که هنوز مناطق محدودی در اروپا همچنان در بحران کرونا به سر می برند اما به نسبت آنچه در سال گذشته دیدیم، به نظر می رسد تقاضا برای نفت رو به افزایش است و به تبع آن، قیمت نفت هم بالاتر برود.

واکسن کرونا و خون تازه در رگ های نفت  
مایکل لینچ 

پایگاه تحلیلی اقتصادی «اربیک تریدر» نوشت: گزارش های آمریکایی و آسیایی نیاز به اقدامات اوپک پلاس را بیش از پیش نشان می دهد. آمریکایی ها از زمان فراگیر شدن ویروس کرونا بیش از همیشه رانندگی می کنند و به مسافرت هوایی می روند؛ پالایشگاه های آمریکا برای اولین بار بعد از ماه های کرونایی، بیشترین میزان نفت را در حالی پالایش می کنند که ذخیره نفتی آمریکا کاهش چشمگیری را نشان می دهد.

در آسیا، بزرگترین صنعتگران ژاپنی برای اولین بار از پاییز 2019 تاکنون درباره آینده تولید خوشبین هستند و صادرات کره جنوبی نیز به بیشترین میزان در دو سال گذشته رسیده است. فروش بنزین هند به بالاترین میزان از مارس 2019 رسیده هر چند فروش گازوئیل آن کاهش یافته است.

واکسن کرونا و خون تازه در رگ های نفت  

وضعیت اقتصادی انرژی در برخی نقاط دنیا ضعیف تر به نظر می رسد. در اروپا، فرانسه، قرنطینه یک ماهه را آغاز کرده است در حالی که ایتالیا و آلمان، قرنطینه جزئی را در دستور کار قرار دادند.

شبکه سی بی سی نیوز اعلام کرد که در استان آنتاریو کانادا، تورنتو و اوتاوا (پایتخت) برای 28 روز قرنطینه برقرار خواهد شد. در آمریکای جنوبی، برزیل اخیرا نسخه جدیدی از ویروس کرونا را کشف کرده که کشته های زیادی بر جای گذاشت و این، چشم انداز اقتصادی کشورهای یاد شده را دست کم در کوتاه مدت به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.

با همه اینها، ناظران و تحلیل گران بازار نفت می گویند روند کلی حرکت قیمت نفت برنت دریای شمال صعودی خواهد بود و می افزایند اگر چه طی روزهای اخیر و مشخصا از اول تا دهم فروردین ماه جاری، در طول 10 روز کاری تا منطقه 60 دلار نیز کاهش یافت اما نوسان قیمت در چند روز اخیر در محدوده 61 تا 65 دلار نشان می دهد که به ویژه نفت برنت در حال اصلاح قیمتی است. هر چند کارشناسان تا یک هفته پیش از ناحیه 55 و 60 دلار به عنوان سطوح حمایتی سخن می گفتند که مانع از رسیدن طلای سیاه به محدوده 50 دلار خواهد شد اما با محک تصمیم اخیر اوپک پلاس برای افزایش تولید و کاهش بهای نفت با تولید و عرضه آتی بیشتر، قدر مسلم این است که نفت در حال اصلاح قیمتی است؛ هر چند برخی تحلیل ها پیش بینی می کنند که محدوده 67 دلار می تواند مانع رسیدن نفت به سقف قبلی یعنی ۷۰ دلار شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.