به گزارش کارآفرین نیوز، سهیل معمارباشی گفت: هماهنگی ها و مجوزهای لازم در افزایش قیمت خودرو اخذ شده، ولی هماهنگی با شورای رقابت انجام نشده که تقصیر من بود و موضوع تنظیم بازار خودرو به وزارت صمت واگذار شده است.
وی افزود: ساز و کاری که برای قیمت گذاری خودرو وجود دارد این است که قیمت خودروهایی که از محل افزایش تولید خودروسازان به بازار عرضه خواهد شد با احتساب قیمت تمام شده و سود قانونی که به تایید نهاد ناظر خواهد رسید محاسبه می شود.
معمارباشی ادامه داد: برای تعهدات خودروسازان که تا پایان سال؛ زمان تحویل آنها فراخواهد رسید، این افزایش قیمت اعمال نخواهد شد؛ فقط افزایش قیمت از محل تورم بخشی که بانک مرکزی اعلام کرده، اعمال می شود.
وی خاطرنشان کرد: برای اینکه بازار را سازماندهی کنیم یک زمان بین اجرای برنامه ها و اتفاقات و تاثیر آن در بازار را خواهیم داشت؛ ما در این طرح؛ بحث افزایش تولید و عرضه خودرو به بازار را دیدیم به صورتی که خودروسازان مکلف شدند تا پایان سال حداقل ۱۲۰ هزار دستگاه بیش از تعهداتشان به بازار عرضه کنند.
مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت صمت درباره تعهدات اخذ شده از خودروسازان هم گفت: اول موضوع افزایش تولید و عرضه خودرو است که تا پایان سال حداقل باید ۱۲۰ هزار دستگاه بیش از تعهداتشان به بازار عرضه کنند و سال آینده هم افزایش تولید معادل ۵۰ درصد تولید سال ۱۴۰۰ برنامه ریزی شده و در این موضوع خودروسازان تعهد دادند، موضوع بعدی کاهش قیمت تمام شده خودروها است که از خودروسازان تعهد گرفته شده تا پایان سال آینده ۱۵ درصد قیمت تمام شده خودروها به قیمت ثابت کاهش دهند و در این زمینه اصلاح قیمت در زنجیره ارزش خودرو مدنظر است.
معمارباشی افزود: موضوع کاهش خودروهای ناقص که کف کارخانه وجود دارد و دغدغه مردم و وزارت صمت است؛ یکی دیگر از تعهدات خودروسازان است، به صورتی که خودروهای ناقص تا پایان سال باید حداکثر به معادل تولید ۱۵ روز کاری این شرکت ها برسد.
وی ادامه داد: موضوع بعدی؛ مجوز آزادسازی اسناد در رهن خودروهایی بود که در طرح های قبلی به مردم واگذار شده بود که در این خصوص ۳۶۰ هزار دستگاه خودرو داریم که اسناد آن در رهن خودروسازان است که این مجوز صادر شده و طی هفته آینده از این محل پیش بینی می شود خودروهای زیادی به بازار عرضه شود.
معمارباشی گفت: موضوع عرضه مستمر خودو و کاهش زمان تحویل خودروها از ۹۰ روز به ۴۵ روز هم جزو تعهدات اخذ شده از خودروسازان است، بنابراین در این بسته ای که دیده شده فقط موضوع تعدیل قیمت برای انتفاع خودروساز نبوده بلکه انتفاع مصرف کننده هم دیده شده است.
وی افزود: بر اساس تکلیفی که وزیر صمت داشته، ما برنامه تولید و عرضه هفتگی خودروها و برنامه جمع کردن روزانه خودروهای ناقص و موارد دیگر را از خودروسازان اخذ کردیم؛ پایش های روزانه از هفته قبل شروع شده و جلسات روزانه با حضور وزیر صمت داریم.
مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت صمت ادامه داد: ما به تعهداتی که به مردم دادیم و خودروسازان به تعهدی که به وزارت صمت در این مورد دادند پایبند هستیم و حتماً این برنامه اجرایی خواهد شد.
معمارباشی خاطرنشان کرد: شرکت بازرس منتخب داریم که هر سه ماه یک بار گزارشات را به کمیسیون امور صنایع مجلس شورای اسلامی ارسال می کند.
وی گفت: در حوزه تیراژ تولید به دلیل مسائلی که ناشی از تحریم بوده و شرکت های همکار تولید کنندگان داخلی ما از کشور خارج شدند موجب شد با یک افت شدید تولید مواجه شویم و این افت شدید تولید باعث شد در ادامه؛ اهدافی که در سند پیش بینی شده بود را با مشکلاتی مواجه کند؛ در سال ۱۴۰۰ به نقطه ای بازگشتیم تا در راستای سند تولید بتوانیم حرکت کنیم به طوری که طبق برنامه ریزی سال آینده یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو و سال بعد آن دو میلیون دستگاه خودرو و به همین ترتیب تا سال ۱۴۰۴ تولید خودرو را به سه میلیون دستگاه خواهیم رساند.
نظر شما