نتیجه یک مطالعه جدید از سوی ناسا، موسسه «کره زمین» دانشگاه کلمبیا، و موسسه Potsdam نشان می‌دهد که بشر تنها حداکثر در حدود یک دهه فرصت دارد تا قبل از آنکه تغییرات اقلیمی تاثیر منفی عمده‌ای بر محصولات کشاورزی دنیا بگذارد، خود را برای آن آماده کند.

کشاورزان خود را با تغییرات اقلیمی وفق دهند

به گزارش کارآفرین نیوز، پژوهشگران این مطالعه اعتقاد دارند که کشاورزان باید سرعت تطابق یافتنشان با این تغییرات را افزایش دهند تا از کمبود عظیم محصولات زراعی اجتناب شود، کمبودی که در صورت تحقق می‌تواند باعث ثروتمندتر شدن برخی از کشورها و فقیرتر شدن کشورهای دیگر و مواجهه‌شان با ناامنی غذایی شود.

افزایش دمای زمین تنها مسئله ای نیست که محرکه این تغییر آتی است؛ این مطالعه همچنین خاطرنشان کرده که، به عنوان مثال، افزایش دی‌اکسید کربن در اتمسفر می‌تواند رشد گندم و محصولات دیگر کشاورزی را افزایش دهد، ولی در عین حال ارزش غذایی این محصولات را کاهش دهد.

کدام محصولات زراعی در معرض تغییر خواهند بود؟

به گفته این پژوهشگران، برخی از محصولات کشاورزی ضروری که قوت غالب به شمار می‌روند ممکن است در آینده نزدیک بیش از محصولات دیگر در معرض خطر قرار داشته باشند. مدل های محصولات زراعی و پیش بینی های اقلیمی نشان می‌دهند که به عنوان مثال، در چین، آمریکا و کانادا ممکن است افزایش بازدهی گندم رخ دهد، ولی در عین حال محصولات ذرت در آمریکای شمالی و مرکزی، آسیای شرقی، آفریقای غربی نیز ممکن است تا بیش از ۲۰ درصد کاهش یابد.

کشاورزان خود را با تغییرات اقلیمی وفق دهند

از سوی دیگر پیش بینی شده است که افزایش بازدهی محصولات گندم در اقلیم های شمالی ممکن است برای جبران کاهش محصولات ذرت در مناطق جنوبی کافی نباشد. تغییرات عظیم در تولید محصولات زراعی ممکن است باعث ناامنی غذایی در برخی از مناطق، به ویژه در کشورهای فقیرتر، شود.

در نتیجه شاید لازم باشد که کشاورزان خود را سریعتر از تخمین های قبلی با تغییرات آب و هوایی تطبیق دهند، تنظیم فصل های کاشت و برداشت برای سازگاری یافتن با تغییرات در الگوهای بارندگی و سایر موارد از جمله این تغییرات معرفی شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 9 =