به گزارش کارآفرین نیوز، دیروز مدیرعامل خبرگزاری ایرنا از آزادسازی بخشی از منابع مسدود ایران در یکی از کشورها خبرداد.
علی نادری در توئیتی از آزادسازی بخشی از منابع مسدود ایران در یکی از کشورها خبرداد و نوشت: «کمتر از ۱۰۰ روز پس از آغاز دولت سیزدهم، اخیرا بیش از ۳.۵ میلیارد دلار از منابع مسدود ایران در یکی از کشورها در دسترس قرار گرفته و بخش قابل توجهی از این منابع در حال ورود به چرخه تجاری کشور است.»
رشد قابل توجه درآمدهای ارزی
در کنار انتشار گسترده این خبر، روزهای پایانی هفته گذشته نشستی بین کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی و رییس کل بانک مرکزی برگزار شد که ماحصل آن هم رشد قابل توجه درآمدهای ارزی بود.
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، در این باره گفت: این کمیسیون در نشست خود با رییس کل بانک مرکزی میزان مبادلات ارزی و ارز حاصل از نفت و گاز و میعانات گازی را بررسی کرد.
محمدمهدی مفتح گفت: «صالح آبادی رییس کل بانک مرکزی به همراه معاونانشان در جلسه حضور یافته و گزارشی از میزان مبادلات ارزی ارائه کرد.»
وی ادامه داد: «بنابر گزارش رییس کل بانک مرکزی مجموع منابع ارزی حاصل از نفت، گاز، میعانات گازی، ارز ارائه شده در نیما و ارز اشخاص نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی داشته و در ادامه سال نیز رشد پیدا خواهد کرد.»
منتظر کاهش تورم باشیم؟
با درک اینکه تورم پدیدهای پولی و حاصل از افزایش نقدینگی در زمان کاهش تولید است؛ بررسی تاریخی نمودار تورم در کشورمان نشان میدهد که متغیر مهم دیگری، یعنی قیمت ارز نیز بر این شاخص تاثیرگذار است، به طوری که همواره تکانههای ارزی باعث افزایش تورم در کشورمان شده است.
این نکته را باید در نظر داشت که قریب به ۶۰ درصد واردات کشورمان را کالاهای اساسی، اولیه و واسطهای تشکیل میدهند. این به معنای آن است که افزایش قیمت ارز میتواند تاثیر مستقیمی روی قیمت تمام شده تولیدات و محصولات داخلی بگذارد.
به همین دلیل اقتصاددانان از قیمت ارز به عنوان لنگر اسمی تورم اقتصاد ایران نام میبردند. شاید بتوان گفت که قیمت ارز اصلیترین دلیل افزایش تورم نیست، اما در اقتصاد دلاریزه شده کشورمان یکی از متغیرهای اصلی و تاثیرگذار بر این موضوع است.
اصلیترین دلیل افزایش قیمت ارز در ایران، کاهش ذخائر ارزی است. در حال حاضر با توجه به اینکه اخبار امیدوارکنندهای از بازگشت ارز به کشورمان مطرح شده و حتی جواد اوجی وزیر نفت هم خبر از افزایش صادرات نفت داده، میتوان امیدوار بود تا حدودی از التهابات ارزی کاسته شود.
احسان
؛ وزیر امور اقتصادی و دارایی هم اوایل مهرماه درباره برنامههای دولت برای کاهش تورم از موضوع تلاش برای بازگشت ارزهای بلوکه شده سخن گفته بود.
وی در این باره توضیح داده بود: دولت برای جلوگیری از رویه افزایش نامبارک تورم برنامهای برای کنترل نوسانات قیمت ارز از طریق افزایش فروش صادرات نفت و میعانات گازی، تسهیل دسترسی به ارزهای بلوکه شده کشور و کاهش استقراض از بانک مرکزی تدارک دیده که نهایتاً موجب کنترل تورم در ابتدای سال بعد خواهد شد.
نظر شما