به گزارش کارآفرین نیوز، در بعد اول با توجه به سخنان اخیر محمدباقر قالیباف به عنوان رییس نهاد قانونگذار کشور ، در ۵ تا ۶ سال گذشته قوانین کافی در عرصه حمایت از کسب و کار و تولید به تصویب رسانده ایم که اگر بتوانیم با نظارت مطلوب آنها را به درستی اجرا کنیم، کفایت می کند، تدوین قوانین جدید را در این زمینه منتفی دانسته است.
البته وی در این بین بر حمایت از کسب و کارهای خرد و خانگی و همچنین کارآفرینی تاکید می کند و برای انجام آن از بوروکراسی اداری انتقاداتی کرده که می تواند با توجه به جایگاه مجلس شورای اسلامی در زمینه های نظارتی راهگشا باشد.
تاکید بر مانع زدایی برای فعالان اقتصادی
سید شمس الدین حسینی رییس کمیسیون ویژه جهش تولید مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه گفته است همانگونه که رهبر معظم انقلاب در شعار سال تاکید فرموده اند باید با مانع زدایی ها حمایت های لازم از تولید و بخش خصوصی صورت گیرد ، فعالان اقتصادی برای دریافت مجوزها با کمترین موانع مواجه باشند و مجلس شورای اسلامی از سال گذشته برای کاهش موانع تولید اقداماتی را به انجام داده و این اقدامات همچنان ادامه دارد.
وی طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب وکار را از دیگر طرح های مجلس شورای اسلامی در این زمینه عنوان کرد و گفت: بدین ترتیب بسیاری از فعالیت ها و کسب و کارها بدون نیاز به اخذ مجوز تنها در سامانه ثبت و اعلام می شود و نظارت ها پس از آغاز فعالیت و راه اندازی کسب کارها صورت خواهد پذیرفت.
در عین حال رییس مجلس شورای اسلامی از برخی خود تحریمی ها در دوران تحریم و همه گیری بیماری کرونا که باعث ایجاد بسیاری از مشکلات شده است، انتقاد می کند و می گوید: بوروکراسی به اسب سرکشی تبدیل شده است و به هیچ کس پاسخگو نیست و مشکلات فراوانی را در مسیر کسب و کارهای خرد و حتی کلان ایجاد می کند و حل این موضوع در چارچوب زنجیره اقدامات یکی از اموری است که باید به آنها توجه شود. همچنین مسئله اقتصاد دولتی که ۸۰ درصد اقتصاد ما در حال حاضر شامل آن می شود و باعث ایجاد کوه رانتی شده که یکی دیگر از مشکلات است.
البته از دیدگاه رهبر معظم انقلاب و اقتصاددانان زمینه سازی برای تسهیل سرمایه گذاری در کشور و رفع مانع زدایی ها برای کارآفرینی، تولید و ایجاد اشتغال از ملزومات پیشرفت کشور محسوب می شود که حسینی در زمینه می گوید در بودجه ۱۴۰۰ موارد متعددی را در جهت تسهیل سرمایه گذاری ایجاد و راه را برای تامین مالی پروژه های زیربنایی از طریق بازار سرمایه باز کرده ایم.
قالیباف نیز بر این موضوع تاکید می کند و می گوید که زنجیره اقدامات حمایتی از کسب وکارهای خرد در مجلس و در فضای اقتصادی متفاوت از یکدیگر و در عین حال به یکدیگر وابسته است. زنجیره تولید، ترویج، بازاریابی و مصرف باید به نحوی باشد که حمایت های هدفمند و اصولی صورت گیرد.
اما این موضوع از دیدگاه نمایندگان مجلس است و کارآفرینان، صاحبان صنایع خرد و بزرگ نیز به دنبال حل مشکلات خود از طریق راه های مختلف هستند، که یکی از مهمترین آنها گفتمان و ارایه راهکارهای مناسب و دقیق به نمایندگان خود در خانه ملت است.
سوءتدبیر و خود تحریمی عامل بسیاری از مشکلات اقتصادی
رییس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه، از نظرات و پیشنهادات فعالان دلسوز اقتصادی استقبال می کنیم، اظهار داشت: سوء تدبیر و خود تحریمی بسیار بیشتر از تحریم ها در بروز مشکلات اقتصادی و تضعیف تولید نقش داشته است و لذا باید تدابیر لازم برای رفع موانع تولید و رونق کسب و کارها اندیشیده شود.
رییس قوه مقننه نیز بر این موضوع تاکید می کند و در این زمینه با مخاطب قراردادن فعالان اقتصادی، کارشناسان و سرمایه گذاران می گوید: من از شما درخواست می کنم که به ما کمک کنید و بگویید که در این مسیر چه اقداماتی می توانیم انجام دهیم.
غلامحسین شافعی به عنوان رییس پارلمان بخش خصوصی کشور و اتاق ایران نیز در این زمینه می گوید: فعالان اقتصادی که در خط مقدم مبارزه با تحریم و همچنین آثار اقتصادی کرونا قرار دارند، میدانند که فشارهای ناشی از این دو پدیده، سختترین فشارها را بر تولیدکنندگان وارد کرده است و فضای اقتصاد کلان کشور را هم تحت تاثیر قرار داده است که برای استفاده کامل از ظرفیت اقتصادی کشور رفع آنها گریزناپذیر است اما بخش مهمی از خواست فعالان بخش خصوصی بر پشتیبانی و کاهش موانع در بخشهایی است که در ید اختیار نهادهای مسئول و قوای سهگانه است.
تلاش برای بهبود محیط کسب و کار
وی ادامه می دهد: آنچه بارها از سوی فعالان میدان تولید به تصمیمگیران و سیاستگذاران گوشزد شده، رفع موانع تولید و تلاش برای بهبود محیط کسب و کار است. پشتیبانی از تولید و مانعزدایی از مسیر آن، راه و روش مشخصی دارد که تحقق آن نیاز به خواست واقعی مسئولان دارد.
این فعال بخش خصوصی می گوید: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران که نمایندگان بخش خصوصی رسمی و شناسنامهدار از سراسر کشور و تشکلهای اقتصادی را در خود جای داده است، در کنار ۱۸ کمیسیون تخصصی و مرکز پژوهشهای اتاق ایران، توان کارشناسی کافی برای مشورتدهی به قوای مجریه، مقننه و قضاییه در جهت پشتیبانی از تولید و مانعزدایی را دارند.
وی تاکید می کند که بنابر پشتوانه کارشناسی و تجارب ارزنده تولیدکنندگان بزرگ کشور که در اتاقهای سراسر کشور عضویت دارند، آمادگی کامل داریم تا تصمیم گیران و سیاست گذاران را در مسیر تحقق عملی شعار سال، همراهی کنیم. ابزارهای لازم برای ایجاد ارتباط دو سویه و کاربردی میان بخش خصوصی و سه قوه وجود دارد که میتوان با تقویت آن به اصلاح رویهها پرداخت.
شافعی تصریح کرد : در سالهای اخیر کمیته ماده ۱۲ با عنوان کمیته حمایت از کسبوکار و همچنین شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با تشکیل جلسات کارشناسی با حضور نمایندگان سه قوه به بررسی موانع کسبوکار پرداخته است اما همچنان در اجرای مصوبات این کمیته و شورا کاستیهایی وجود دارد. بنابراین نیاز به اتخاذ تصمیمات جدید در سطح روسای سه قوه برای اصلاح فرایندها و ایجاد ترتیبات جدید احساس میشود. برای تحقق شعار سال باید رویههای تازه ای در نظر گرفته شود و اهتمام جدی در جهت مانعزدایی و پشتیبانی از تولید به کار بسته شود.
به نظر می رسد مجلس شورای اسلامی با توجه به قوانین مصرح و بالادستی بسیار زیاد کشور در زمینه های تولید و اشتغال، بخصوص احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، بیشتر به دنبال تقویت و فعال کردن بیش از پیش بازوهای نظارتی خود از جمله، کمیسیون اصل ۹۰، کمیسیون های تخصصی و ویژه و دیوان محاسبات کشور است؛ در عین حال نمایندگان مجلس با دریافت و مطالعه نظرات کارشناسان و فعالان اقتصادی می توانند با تنقیح قوانین گذشته و اصلاح آنان بر روند «تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» تاثیر گذار باشند.
نظر شما