به گزارش کارآفرین نیوز از فارس، علاءالدین ازوجی در مورد عملکرد قانون حمایت از ایجاد و توسعه اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری گفت: بر اساس قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری از ۲۶ دی ماه ۱۳۹۶ تاکنون، طی ۵ مرحله مبلغ ۱۷۲ هزار میلیارد ریال به موسسات عامل پرداخت شد. این تسهیلات با اولویت رسته فعالیتهای اقتصادی پراشتغال و با نرخ سود تسهیلات ۴ درصدی در مناطق روستایی مرزی و عشایری مرزی، ۶ درصد مناطق روستایی و عشایری غیر مرزی و با نرخ ۱۰ درصدی برای تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی مستقر در نواحی صنعتی و روستایی و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت و به شرط اهلیت متقاضی و برخورداری از توجیه فنی، اقتصادی، مالی طرح و داشتن بازار به متقاضیان پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: بر اساس آمار اخذ شده از سامانه کارا، مطابق عملکرد تسهیلات اجرای این قانون تا ۱۵ فروردین سال ۱۴۰۰ حدود ۱۵۶ هزار طرح به بانکها ارسال شده که بیش از ۱۴۶ هزار طرح به مبلغ بیش از ۱۳۷ هزار میلیارد ریال در موسسات عامل تصویب شده است و بیش از ۱۴۵ هزار طرح به مبلغ بیش از ۱۲۷ هزار میلیارد ریال با برآورد اشتغال حدود ۲۶۸ هزار نفر (ثبت شده در سامانه) توسط موسسات عامل به متقاضیان طرحهای سرمایهگذاری بخشهای خصوصی و تعاونی پرداخت شده است.
ازوجی در مورد سهم زنان از اشتغال ایجاد شده گفت: این سهم ۳۰ درصد معادل ۸۱ هزار نفر محقق شده است که این موضوع نشان دهنده آن است که اجرای قانون اشتغال روستایی و عشایری به لحاظ دستیابی به هدف اصلی آن به طور نسبی موفق ارزیابی میشود. افزون بر آن، سهم جوانان از اشتغال ایجاد شده حاصل از اجرای قانون، ۳۳.۸ درصد (حدود ۹۱ هزار فرصت های شغلی جدید) است.
ازوجی گفت: بر اساس برآورد انجام شده، برای حداقل ۴۵۴ هزار نفر در طی کل سال ۱۳۹۹ شغل ایجاد شده است که نسبت به عملکرد سال ۱۳۹۸ حدود ۱۱۳ هزار نفر کمتر است که با توجه به شرایط کرونا در کشور قابل توجیه بوده و عملکرد قابل قبولی است. بدیهی است فرصتهای شغلی یاد شده نقش مهمی در کاهش ریزش نیروی کار در شرایط کرونایی سال ۱۳۹۹ داشته است.
نظر شما