زیرساختهای پرداخت منعطف و قابل دسترسیِ بانکهای مرکزی میتواند به سرعت کاربردی شود. ارز دیجیتال ملی که قابلیت استفاده در پرداختهای کوچک را دارا باشد، از جمله همین زیر ساختهاست.
به گزارش کارآفرین نیوز، به نظر میرسد که بانکهای مرکزی در سراسر جهان، اقدامات تحقیقاتی و گاه اجرایی خود را در مورد ارزهای دیجیتال ملی تسریع کردهاند. بانک مرکزی فرانسه یک برنامه آزمایشی را برای استفاده از یوروی دیجیتال در تسویه حسابها، به اجرا گذاشته است.
بانک مرکزی کره جنوبی، یک برنامه آزمایشی را برای استفاده از وون دیجیتال راهاندازی کرده است. هدف این برنامه ۲۲ ماهه، بررسی شرایط فنی و قانونی لازم برای ایجاد و عرضه ارز دیجیتال ملی عنوان شده است.
کره جنوبی در این برنامه آزمایشی که از ماه گذشته آغاز شده و تا دسامبر سال ۲۰۲۱ (آذر ۱۴۰۰) ادامه خواهد داشت، قصد دارد ملزومات قانونی و فنی در مسیر ساخت و عرضه یک ارز دیجیتال ملی را مشخص کند.
بانک مرکزی کره جنوبی در بیانیه خود عنوان میکند که الزامی نیست ارز دیجیتال ملی در آیندهای نزدیک عرضه شود؛ چرا که تقاضا برای پول نقد همچنان وجود دارد. با این حال، باید خود را برای پاسخ سریع به تغییراتی که در بخش پرداختها صورت میگیرد، آماده کنیم.
ترکیه نیز در نیمه دوم سال ۲۰۲۱، ارز دیجیتال ملی (CBDC) خود را آزمایش میکند. پروژه تحقیق و توسعه در ارتباط با پول دیجیتال در ترکیه آغاز شده و مرحله مفهومی این پروژه به اتمام رسیده است و ترکیه قصد دارد آزمایشهای اولیه آن را در طول نیمه دوم سال ۲۰۲۱ آغاز نماید.
این اقدام غافلگیرانه، ترکیه را به جمع کشورهایی وارد میکند که بهسرعت در حال ایجاد و راهاندازی ارز دیجیتال ملی هستند. ترکیه پیشتر بهندرت از برنامههای خود برای ارزهای دیجیتال ملی صحبت کرده بود.
بانک تسویهحسابهای بینالمللی (BIS) که بهعنوان «بانکی برای بانکهای مرکزی» شناخته میشود، ترکیه را حتی وارد فهرست پروژههای فعال در زمینه ارز دیجیتال ملی در پایگاه داده خود نکرده است. با این حال، ترکیه اکنون قصد دارد از بسیاری پروژههای معروفتر ارز دیجیتال ملی، پیشی بگیرد.
جزئیات پروژه ارز دیجیتال ملی ترکیه هنوز مبهم است اما بانک مرکزی ترکیه در حال استخدام کارشناسهایی برای تیم تحقیق و توسعه ارز دیجیتال خود است و متخصصین حوزههایی همچون بلاک چین، رمزنگاری و کلانداده در این استخدام ارجحیت دارند.
از سوی دیگر، گمانهزنیها حاکی از آن است که علاوه بر چهار بانک بزرگ چین که با بانک مرکزی این کشور برای توسعه یوان دیجیتال همکاری میکنند، هشت بانک تجاری دیگر هم در حال کار روی کیف پولها و پلتفرمهای بانکی ویژهای هستند که از قابلیت همکاری تعاملی با یوان دیجیتال برخوردارند.
چهار بانک بزرگ دولتی چین که به چهار بانک بزرگ چین یا بیگ فور (Big4) معروفاند، یک سال گذشته، همکاری فعالانهای با بانک مرکزی چین در زمینه توسعه یوان دیجیتال داشتهاند.
چین یکی از پیشروترین کشورهای دنیا در بکارگیری گسترده ارز دیجیتالی است، با هدف مشارکت بیشتر در تنظیم چارچوب اقتصاد جهانی کار استفاده آزمایشی از آن را در مناطق مختلف آغاز کرده است.
چین در حال حاضر، جهان را در معاملات دیجیتال رهبری میکند و ۴۴ درصد از کل ارزش معاملات پرداخت های دیجیتال جهانی را به خود اختصاص داده است.
ارز مذکور در چین با عنوان یوان دیجیتال و یا دیجیتال «رن مین بی» (RMB) شناخته می شود که از زمان معرفی آن، دیگر کشورها را جا گذاشته است.
نظر شما