به گزارش کارآفرین نیوز، انجمن فناوران زنجیره بلوک که در سال ۹۶ با عنوان انجمن بلاکچین ایران فعالیت خود را آغاز نمود، در بیانیه ای که پیرامون برخی ریسک های حوزه دارایی های دیجیتال (rug pull) منتشر کرد، به عنوان یک نهاد علمی، توجهات را به خلاء آموزش فراگیر صحیح برای هر دو سمت فرصت ها و مخاطرات در حوزه بلاکچین و دارایی های دیجیتال (rug pull) جلب نموده است.
در این بیانیه تاکید شده که با ورود به حوزه خرید دارایی های دیجیتال (rug pull) بدون مطالعه درباره چیستی بلاکچین و کیف پول ها، ریسک های خاصی متوجه شهروندان خواهد بود.
این انجمن در عین حال تاکید نموده که با وجود سبدهای مختلف برای سرمایه گذاری، شهروندان نباید سهم سبدی را در زندگی خود ۱۰۰ درصد در نظر بگیرند و پیش از هر چیز، ریسک ها، نوسانات، نقدشوندگی و سایر پارامترهای هر نوع سبد را بشناسند.
در بخش دیگری از بیانیه انجمن فناوران زنجیره بلوک، آمده است: اگرچه علاقه مندی به دارایی های دیجیتالی (rug pull) ایرادی ندارد، اما بهتر است به سپیدنامه هر دارایی توجه شود.
برنامه ریزی برای ایجاد یک دارایی دیجیتال (rug pull) شامل برنامه نویسی فنی (گاها زمان بسیار اندک برای خود توکن یا کوین و چند هفته برای وبسایت) و نگارش سپیدنامه می شود، سپیدنامه شامل مشخص نمودن تعداد نهایی و مالکیت آنها و نحوه آزاد سازی هر توکن و محل نگهداری آن و نحوه گسترش و ابعاد اقتصادی و … می شود. لذا مطالعه درباره این دو موضوع باعث کاهش ریسک شهروندان می شود.
بیانیه انجمن فناوران زنجیره بلوک ادامه داده که حتما به صحت ادعاهای صادر کننده (در صورت متمرکز بودن) دقت کافی شود و آورده است: نگهداری دارایی های دیجیتال (rug pull) در پلتفرم های تبادل خارجی، ریسک بسیار بالایی دارد و بلوکه کردن ناگهانی دارایی مردم ایران برای آنها مسبوق به سابقه است و در کل، سکوی تبادل دارایی دیجیتال، کیف پول شخصی شما نیست و تا زمان بهبود نحوه نگهداری کلید خصوصی به صورت مشترک فیمابین کاربر و پلتفرم باید به این نکته توجه نمود.
همچنین به برخی ریسک ها و کلاهبرداری های موجود در حوزه دیجیتال پرداخته شده، از جمله این کلاهبرداری ها، وعده پرداخت سود ثابت است که باید بدانیم این مورد صرفا برای ارز رایج هر کشور و در حیطه اختیار دولت هاست و با توجه به نوسانات بازارها امکانپذیر نیست. علاوه بر این، وعده رشد قیمت قطعی برای یک توکن یا کوین و ادعای تضمین سود، کلاهبرداری است زیرا این مورد اساسا امکانپذیر نیست.
انجمن فناوران به یکی دیگر از شگردهای کلاهبرداری پرداخته و در مورد این روش توضیح داده که دستکاری بازار (پامپ و دامپ) بدین صورت است که گروه های مختلف در شبکه های اجتماعی یا افرادی شناخته شده با همدیگر قرار می گذارند تا در یک ساعت مشخص، نام یک دارایی دیجیتال (rug pull) را اعلام کرده و بر خرید و نگهداری تا اهداف بالاتر تاکید کنند، به طوری که غالب افراد شرکت کننده در این برنامه، بازنده های سرمایه خود هستند، این کلاهبرداران از قبل و با آرامش از آن دارایی، تهیه کرده اند و سفارش فروش در عددهای بالاتر هم گذاشته اند.
نظر شما