به گزارش کارآفرین نیوز، پیشرفت و توسعه فناوریها از یک سو و رقابت کسبوکارها در راستای جذب و رضایتمندی مشتری از سویی دیگر، بانکهای سراسر دنیا را بر آن داشته تا رویکرد جدیدی را برای مدیریت و ارائه خدمات و سرویسهای خود به مشتریان برگزینند؛ رویکردی که امروزه تحت عنوان بانکداری باز شناخته میشود.
این رویکرد جدید در بانکهای ایرانی نیز نفوذ کرده و چند سالی میشود که بانکها در راستای توسعه بانکداری باز فعالیت میکنند. بانکها با همکاری کسبوکارهای بیرونی امکان ارائه خدمات بهصورت تماموقت، بدون وابستگی و نیاز به مراجعه مستقیم مشتریان نهایی به شعبه را فراهم کردهاند. دریافت صورتحساب، انتقال وجه داخلی و بینبانکی، تراکنش گروهی، پرداخت قبض، اعتبارسنجی مقصد گروهی و .… از جمله خدمات و سرویسهایی هستند که تا به امروز بانکها در ایران از طریق بانکداری باز به مشتریان خود ارائه دادهاند. اما تلاش بانکها برای توسعه بانکداری باز به همین جا ختم نمیشود و هر ساله سرویسها و خدمات جدیدتری به این فهرست افزوده میشود.
حسین اسلامی، مدیرعامل گروه فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک کارآفرین در خصوص اقدامات این بانک در سال گذشته و برنامه های آن برای سال ۱۴۰۰ به منظور توسعه بانکداری باز گفت: بانک کارآفرین با درک فعالانه تغییرات اساسی در بازار محصولات مالی و بانکی و حضور بازیگران جدید، به خصوص شرکتهای نوپا و دانشبنیان، حرکت تهاجمی متناسب با شرایط پیش رو را برای پاسخگویی دقیق به نیازهای مشتریان فعلی و آتی خود برنامهریزی و اجرا کرده است.
وی ادامه داد: ابتدا ضروری بود تا با توجه به استانداردهای روز دنیا، فرایندهای داخلی و محصولات و خدمات فناورانه بانک و گروه شرکتهای کارآفرین مورد بازنگری قرار بگیرد تا بتوان نیازمندیهای جدید را شناسایی کرد. به همین دلیل بانک بازوی فناوری خود را در خرداد ۱۳۹۹ تاسیس و ماموریت حضور در عرصه اقتصاد دیجیتال را که بانکداری باز نیز بخشی از آن است، به هلدینگ فناوری نگاه فردای کارآفرین واگذار کرد.
به گفته اسلامی، هلدینگ فناوری نگاه نیز با توجه به تخصصیبودن بازارهایی که از بانکداری باز متاثر بودهاند، نسبت به تدوین راهبرد فراگیر برای خدمترسانی در بازارهای پرداخت، بانک، تجارت الکترونیکی و اکوسیستم استارتاپی اقدام کرده است.
وی در ادامه اظهار داشت: از جمله این اقدامات میتوان به برنامهریزی برای بهروزرسانی فرایندهای سازمانی و بازنگری راهبردی در فعالیتهای اصلی بانک بر اساس نیازهای بانکداری باز اشاره کرد. همچنین این هلدینگ اقدام به راهاندازی زیرساخت مرتبط با بانکداری باز متصل به نرمافزار متمرکز بانکداری کرده و از طریق این زیرساخت کار پایش تراکنشها و اطمینان از رعایت الزامات سازمانهای تنظیمگر را انجام میدهد.
مدیرعامل هلدینگ فناوری نگاه در ادامه به اقدامات انجام شده این هلدینگ اشاره کرد و گفت: حضور مشارکتجویانه و فعالانه در تاسیس و راهبری شرکت سکوی نوآوری باز دادهمحور سنباد در تعامل با بانکهای پارسیان، پاسارگاد، انصار، سامان، ایرانزمین، سینا، شهر و موسسه مالی و اعتباری ملل و در جهت افزایش رقابتپذیری بانک کارآفرین در عرصه بانکداری باز از دیگر اقدامات انجامشده توسط هلدینگ فناوری نگاه است.
اسلامی افزود: همچنین بانک کارآفرین در یک سال گذشته با حضور فعالانه در سبد سهامدار و راهبری شرکت مدیریت ثروت ستارگان (سرمایهگذار خطرپذیر) برای برقراری ارتباطی ساختاریافته و منسجم با بازیگران جدید و ارائه انواع خدمات مورد نیاز به بازار شرکتهای نوپا و دانشبنیان ورود کرده است.
به گفته اسلامی، برنامههای بانک کارآفرین برای توسعه بانکداری باز همچنان ادامه دارد. وی ادامه داد: این بانک در نظر دارد تا انتهای سال ۱۴۰۰ زیرساختهای بانکداری متمرکز را برای اتصال به سکوی بانکداری باز داخلی جهت حداکثرسازی انعطافپذیری سازمانی در پاسخگویی به نیازهای کسبوکار خُرد و متوسط ارتقا دهد. همچنین برنامهریزی برای اجرای بانکداری باز در تمامی شرکتهای گروه کارآفرین که در بازار سرمایه و پولی و بانکی فعال هستند، از دیگر برنامههای این بانک برای توسعه بانکداری باز در سال جاری است.
مدیرعامل گروه فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک کارآفرین تصریح کرد: بانک کارآفرین در نظر دارد فرایندهای فناوری اطلاعات و مدیریت و معماری سازمانی را با بهرهگیری از استانداردها و چارچوبهای مطرح بینالمللی مانند TOGAF، COBIT و ITIL به منظور افزایش بهرهوری و کنترل کیفیت ارتقا دهد. همچنین این بانک برنامهریزیهای لازم برای ارتقای فرایندهای سازمانی حسابرسی داخلی را با استفاده از چارچوبهای بینالمللی مانند COSO جهت کنترل تمامی فرایندهای سازمانی در دستور کار دارد.
اسلامی از ارتقا احراز هویت آنلاین بانک کارآفرین خبر داد و گفت: علاوه بر این بانک کارآفرین به منظور عملکرد مناسب در خدمترسانی به تعداد زیادی از مشتریان در مدتزمانی کوتاه و با کیفیتی مناسب، در نظر دارد در سال جاری ظرفیت احراز هویت آنلاین خود را ارتقا دهد. ارتقای سطح و کیفیت امنیت فناوری اطلاعات و افزایش امکانات مغزافزاری، نرمافزاری و سختافزاری برای مبارزه با جرائم اینترنتی با به کارگیری استانداردهای امنیتی و به روزرسانی بهنگام تجهیزات نیز از دیگر برنامههای این بانک برای توسعه بانکداری باز در سال ۱۴۰۰ است. همچنین بانک کارآفرین در نظر دارد ظرفیت ذخیره و پردازش اطلاعات خود را به منظور افزایش دسترسپذیری خدمات بانکی و مالی با طراحی و به کارگیری مراکز داده جدید ارتقا دهد.
مدیرعامل هلینگ فناوری نگاه در انتها گفت: بانک کارآفرین و گروه شرکتهای کارآفرین امیدوارند با موفقیت در عملیاتیکردن این برنامهها بتوانند به اهداف خود که شامل توسعه محصولات و خدمات از طریق نوآوری باز، توسعه کانالهای ارائه خدمات، صرفهجویی در هزینههای بازاریابی و توسعه محصولات جدید، بهبود تجربه مشتری و خلق اثر شبکهای مثبت میشود، دست یابد.
نظر شما