به گزارش کارآفرین نیوز، کشف گونه جدید ویروس کرونا در آفریقای جنوبی، بازارهای مالی جهانی از جمله بازار ارزهای دیجیتال را تحت تاثیر قرار داده است. دانشمندان هنوز با قطعیت نمیداند که آیا گونهی جدید که «نو» (Nu) نام دارد از گونه دلتا خطرناکتر است یا خیر؛ اما گمانهزنیهایی مبنی بر مقاومت سویه جدید به واکسنهای فعلی و واگیردارتر و کشندهتر بودن آن کافی بود، تا بازارهای مالی با افت قابلتوجهی روبهرو شوند.
بزرگترین رمزارز جهان یعنی بیت کوین که روز گذشته تا ۵۹٬۳۰۰ دلار نیز معامله میشد، با ریزش تقریبا ۱۰ درصدی قیمت ۵۳٬۵۰۰ دلار را نیز به خود دید. سایر رمزارزها نیز ریزش مشابهی را تجربه کردند تا مجموع ارزش بازار ارزهای دیجیتال با افت ۹ درصدی به زیر ۲٫۴۵ تریلیون دلار برسد.
ریزش امروز بیت کوین و ارزهای دیجیتال یادآور سقوط مشابه این بازار در ابتدای دنیاگیری کووید ۱۹ است. اگرچه سایر بازارهای مالی نیز شاهد کاهش شاخصهای خود بودند، اما سقوط شدیدتر بازار رمزارزها نشان میدهد سرمایهگذاران هنوز به این بازار اعتماد کافی ندارند.
رمزارزها و دولت هندوستان
دولت هند درصدد تصویب لایحه ممنوعیت ارزهای دیجیتال حریم شخصی در فصل زمستان است، این طرح ۸ آذر (۲۹ نوامبر) شروع خواهد شد. اندکی پس از اعلام خبر لایحه پیشنهادی، فروش عظیم ناشی از ترس در Wazirx، بزرگترین صرافی هند، روی داده است.
از آنجا که رمزارزها نوسان دارند، قانونگذاری نشدهاند و ریسکهای سایبری مانند از دست رفتن کلیدهای خصوصی را به همراه دارند. از اینرو، دولت هند به طور مداوم به شهروندان خود درباره سرمایهگذاری در رمزارزها هشدار دادهاند. صندوق بینالمللی پول نیز اعلام کرده از آنجا که داراییهای رمزارز قابلیت تخریب سیستم مالی جهانی را دارند، باید بر آنها نظارت کرد.
لایحه رمزارزها و مقررات ارز دیجیتال رسمی در انتهای ماه میلادی جاری در مجلس این کشور مطرح خواهد شد. اگر این لایحه تصویب شود، تنها رمزارزهای حریم شخصی مانند مونرو و دش و زی کش در این کشور ممنوع خواهد شد. دولت این کشور تاکنون به طور واضح معنی «رمزارزهای حریم خصوصی» را تعریف نکرده است؛ به همین دلیل، مشخص نیست که آیا مردم این کشور اجازه دارند بیت کوین، اتر و... که مبتنی بر بلاکچین عمومی هستند، خرید و فروش کنند یا خیر.
طبق اعلام مجلس هند، استثناهایی در زمینه ترویج تکنولوژی زیرساخت ارزهای دیجیتال وجود خواهد داشت و آنها به دنبال ایجاد چارچوبی برای ساخت ارز دیجیتال صادرشده بانک مرکزی این کشور هستند.
بانک مرکزی هند از این نظر از این نوع رمزارزها واهمه دارد؛ زیرا به گفته آنها، کوینهای حریم شخصی باعث تعادل اقتصادی میشوند و بر تورم و فارکس تاثیر میگذارند. انتظار میرود این تحریم باعث توقف صرافیهای ارز دیجیتال و ریسکهای مرتبط با آن شود. در این میان، حامیان صرافیهای قانونگذارینشده با تبلیغات برای ایجاد روال قانونی در این زمینه، در حال لابی گری در مقابل این ممنوعیت جدید هستند.
وضعیت بازار رمز ارز ها
ارزش بازار جهانی رمزارزها در حال حاضر ۲.۴۴ تریلیون دلار است که ۱.۰۶ درصد افت را نسبت به روز گذشته نشان میدهد. همچنین حجم کل معاملات در طول ۲۴ ساعت گذشته ۳۴.۱۲ درصد کاهش یافته و به ۱۰۵.۰۶میلیارد دلار رسیده است.
بیتکوین با حدود نیم درصد رشد به قیمت ۵۴ هزار و ۵۹۹ دلار معامله میشود، در حالی که اتریوم با افت حدود نیم درصد به ۴ هزار و ۷۷ دلار رسیده است.
نظر شما