با افزایش قیمت نفت و اقبال جهانی به مقوله آلایندگی سوخت‌های فسیلی، کشورهای دنیا یکی پس از دیگری به حوزه تولید انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر ورود می‌کنند.

تولید هیدروژن سبز؛ منفعت اقتصادی یا مزیت زیست محیطی؟

ساینوپک، کارخانه تولید هیدروژن سبز در شین جیانگ؛ شمال غرب چین می سازد.

به گزارش رویترز، چین نیز به جمع دارندگان فناوری تولید هیدروژن سبز پیوست. ساخت کارخانه تولید هیدروژن سبز با هزینه بالغ بر ۳ میلیارد یوان (۴۷۰ میلیون دلار) انجام خواهد شد. شرکت ساینوپک (Sinopec) شرکت سهامی عام نفتی - پتروشیمی چین فعال در صنایع مختلف نفت و گاز است.

ظرفیت تولید سالانه این کارخانه که در شهر کوچا در منطقه شین چیانگ (منطقه ای در شمال غربی چین) ساخته خواهد شد، ۲۰ هزار تُن هیدروژن خواهد بود.

برای تولید هیدروژن سبز که از انرژی های تجدید پذیر به شمار می رود، از سیستم الکترولیز آب استفاده می شود که منبع تامین انرژی آن نیز یک نیروگاه ۳۰۰ مگاواتی خورشیدی است.

ساینوپِک همچنین اعلام کرد مخازن ذخیره سازی هیدروژن با ظرفیت تقریبی ۲۱۰ هزار متر مکعب نیز در این کارخانه طراحی شده که شبکه انتقال هیدروژن نیز در مسیرهای اطراف آن تعبیه خواهد شد و ظرفیت انتقال ۲۸ هزار متر مکعب هیدروژن را در هر ساعت داراست.

ساینوپِک خبر ساخت کارخانه تولید هیدروژن با ظرفیت سالانه ۲۰ هزار تُن در اُردوس (مغولستان داخلی چین) را نیز تایید کرده است.

سایت اُیل پرایس در ماه می (خرداد ۱۴۰۰) فهرستی از کشورهایی که درصدد یا در حال ساخت تاسیسات تولید هیدروژن سبز هستند منتشر کرده بود که نام چین در این فهرست دیده نمی شد.

تولید هیدروژن سبز؛ منفعت اقتصادی یا مزیت زیست محیطی؟

دوبی، عُمان و کویت سه کشوری هستند که اوایل سال جاری میلادی، برنامه ریزی های قطعی خود را برای مراحل آغاز و بهره برداری این کارخانه ها اعلام کرده بودند. پیش از این، عربستان نیز از ساخت کارخانه هیدروژن سبز در شهر بدون کربن نئوم (Neom) که تا سال ۲۰۲۵ قابل بهره برداری و سکونت خواهد بود خبر داده بود.

ایجاد کارخانجات هیدروژن سبز در راستای کاهش وابستگی به منابع نفتی و همچنین کمک به موضوع پایداری زمین است.

ساخت کارخانجات تولید هیدروژن که می توان آن را نوین ترین نوع انرژی تجدیدپذیر کشف شده نامید، می تواند وابستگی به استفاده از سوخت های فسیلی را کاهش دهد. با گسترش استفاده از منابع تجدیدپذیر انرژی، کشورهای مصرف کننده نفت و گاز بیش از سایر کشورها به سمت ساخت کارخانجات و تاسیسات تولید انرژی نوین پیش خواهند رفت تا در صورت بُروز بحران های جهانی، مشکل تامین منابع انرژی نداشته باشند.

با انتشار ناگهانی این خبر، احتمال افزایش تعداد کشورهایی که به تولید جدیدترین نوع انرژی روی می آورند، بیشتر است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.