ابوالفضل خلخالی در گفتوگو با کارآفرین نیوز، در خصوص قیمت گذاری دستوری خودرو، اظهار کرد: صنعت خودروسازی کشور قربانی سیاست گذاری های معیوب، قیمت گذاری دستوری و مدیریت غیرکارشناسی شده و تا زمانی که این رویه اصلاح نشود، وضعیت این بازار بهبود پیدا نمی کند.
وی افزود: وجود این مشکلات در خودروسازی کشور، افزایش سرسام آور قیمت ها و در مقابل، کیفیت غیرقابل دفاع آن ها را به دنبال داشته است.
عرضه و تقاضای خودرو متناسب نیست
این کارشناس صنعت خودرو با تاکید بر اینکه قیمت گذاری دستوری اشتباه و عامل ایجاد فساد است، ابراز کرد: میزان عرضه و تقاضای خودرو در حال حاضر تناسبی با هم ندارند و این موضوع یکی از دلایل وجود اختلاف قیمت های چند میلیونی یک خودرو در کارخانه و بازار است. برای رفع آن هم لازم است، ظرفیت تولید به همراه سطح کیفی خودروها افزایش یابد.
وی با بیان اینکه قیمت خودرو نوسانی شده و در شرایط کنونی دیگر بازار کشش افزایش نرخ را ندارد، ادامه داد: مسئله کیفیت خودروهای داخلی باید مورد توجه خودروسازان قرار گیرد و اینکه خودرویی با قیمت بالا و کیفیت پایین عرضه شود قابل قبول نیست.
خلخالی گفت: اگر میزان تولید خودرو افزایش یابد، همانطور که در سال های ۹۵ و ۹۶ تجربه کردیم میزان عرضه جوابگوی تقاضای بازار خواهد بود و به دنبال آن، قیمت ها در بازار از نرخ عرضه در کارخانه کمتر خواهد بود.
وی بیان کرد: البته در کنار افزایش میزان عرضه، واردات خودرو خارجی هم باعث ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا و کاهش التهابات این بازار می شود. بهتر است به منظور اثرگذاری بیشتر این سیاست ها، نظارت بر بازار وجود داشته باشد و واردات مدیریت شده صورت گیرد.
نیازمند واردات مدیریت شده خودرو هستیم
این کارشناس صنعت خودرو اذعان کرد: صنعت خودروسازی ایران انحصاری است و در آن خبری از رقابت نیست. این در حالی بوده که تحول در این بخش زمانی ایجاد می شود که خودروسازان در شرایط رقابتی قرار گیرند و ضمن ایجاد تنوع در تولیداتشان، اقدام به افزایش سطح کمی و کیفی محصولاتشان کنند.
بیشتر بخوانید:
صادرات ۵۸.۴ میلیون دلار خودرو و لوازم یدکی
دستورالعمل ساماندهی آگهیهای الکترونیکی خودرو ابلاغ شد
موافقت دوباره مجلس با واردات خودرو
قیمتگذاری خودرو به ستاد تنظیم بازار سپرده شد
دلایل چندگانه افزایش قیمتها در بازار خودرو
پیششرط تولید ۱.۶ میلیون خودرو در سال
وی با اشاره به مشکلات خودروسازان در زمینه تامین قطعات مورد نیاز، تصریح کرد: برای اینکه خودروساز میزان تولید را افزایش دهد نیاز به واردات قطعات دارد که این امر در حال حاضر چندان ممکن نیست و با اینکه قطعه سازان اقدام به داخلی سازی بسیاری از قطعات کردند اما هنوز با کمبود برخی از قطعات مواجه ایم.
خلخالی یادآور شد: شرایط تحریمی و بالا بودن نرخ ارز محدودیت هایی برای تامین مواد اولیه قطعه سازان و خودروسازان برای افزایش توان تولیدشان ایجاد کرده و این مسئله در کنار قیمت گذاری دستوری، از توان پرداخت بدهی های خودروسازان به قطعه سازان که به بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده، کاسته است.
نظر شما