رییس مرکز عالی دادخواهی مالیاتی و تشخیص صلاحیت حرفه‌ای وزارت اقتصاد، گفت: از این پس، کلیه فرآیندهای مربوط به ثبت و پیگیری شکوائیه مالیاتی مؤدیان، بدون نیاز به مراجعه حضوری و در حداقل زمان ممکن صورت می‌گیرد.

شکایت مالیاتی غیرحضوری شد

به گزارش کارآفرین نیوز، مجتبی فراهانی ضمن تاکید بر اینکه صیانت از دادرسان و مستشاران مرکز عالی دادخواهی مالیاتی و نیز همکاران پاکدست سازمان امور مالیاتی و مودیان صحیح‌العمل از اهداف راه اندازی سامانه الکترونیکی هیات موضوع ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم است، ادامه داد: ایجاد امکان دسترسی آسان و همچنین سهولت در ارائه شکوائیه برای مؤدیان مالیاتی در بستر وب، ضمن افزایش ضریب عدالت در رسیدگی به اعتراضات، زمینه رسیدگی بیطرفانه را نیز فراهم می‌آورد.

فراهانی با اشاره به اینکه در صورت وجود اسناد و مدارک مودی، با اظهارنظر دادرسی در خصوص اعتراض وی و پس از موافقت بالاترین مقام دستگاه وزارت امور اقتصادی و دارایی، شکایت فرد، مورد رسیدگی اعضای هیئت سه نفره این مرکز قرار می‌گیرد.

وی یکی از مشکلات روش قبلی را اطاله دادرسی حتی تا چهار سال برشمرد و گفت: مبنای فعلی ما این است که همه پرونده‌های مرکز، حداکثر ظرف ۱۰ روز، رسیدگی اولیه یا تعیین تکلیف شوند. وی نرخ تشکیل پرونده شکواییه در هفت ماهه اخیر را با افزایش ۴۰ درصدی ذکر کرد و گفت: میانگین ورودی پرونده های شکایت مودیان، روزانه حدود ۹۴ فقره است.

فراهانی همچنین گفت: به منظور برقراری عدالت مالیاتی و جلوگیری از تضییع حقوق مودیان، تمرکززدایی صورت گرفت و به استثنای استان تهران، بخشی از مسئولیت‌ها به مراکز استان‌ها با سقف تعیین شده (مالیات اشخاص حقیقی تا پانصد میلیون ریال و اشخاص حقوقی تا پنج میلیارد ریال) محول و تفویض شود.

رییس مرکز عالی دادخواهی مالیاتی در مورد شفاف سازی نیز اظهار داشت: به این منظور و برای پیشگیری از هرگونه مفسده، شکوائیه‌ها و مدارک واصله را به دور از هرگونه پیش‌داوری مورد بررسی و مداقه قرار می‌دهد و برای پیشگیری از وجود شائبه در رسیدگی به پرونده‌های مودیان مالیاتی مقرر کرده ایم، از تردد افراد متفرقه تحت عنوان مشاوران مالیاتی و امثالهم، در مرکز جلوگیری شود.

رییس مرکز عالی دادخواهی مالیاتی و تشخیص صلاحیت حرفه‌ای در ادامه گفتگو، شماره تلفن ۳۹۹۰۳۴۶۱ را برای راهنمایی مؤدیان در خصوص چگونگی استفاده از حقوق قانونی خود در طرح شکوائیه مالیاتی اعلام کرد.

آزمون صلاحیت حرفه‌ای حسابداران

فراهانی با اعلام خبر برگزاری آزمون تشخیص صلاحیت حرفه‌ای حسابداران رسمی در اوایل بهمن ماه سال جاری با شرکت بیش از سه هزار نفر، گفت: تأکید ما این است که افراد متخصص پاکدست باید عنوان حسابدار رسمی را دریافت کنند.

وی احراز صلاحیت عمومی و تخصصی حسابداران رسمی توسط مرکز را با توجه به نقش آنها به عنوان مجری مقررات ماده ۲۷۲ قانون مالیات‌های مستقیم و نقش تعیین کننده در تهیه صورت‌های مالی بخش‌های بازرگانی، تولیدی و صنعتی کشور به عنوان مبنای محاسبه مالیات، با اهمیت تلقی کرد.

گفتنی است، به موجب ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌تواند شکایت و تقاضای تجدید رسیدگی در خصوص ادعای ناعادلانه بودن مطالبه مالیات‌های قطعی شده (مستند به مدارک و دلایل کافی) را که در مرجع دیگری قابل طرح نباشد به هیئتی مرکب از سه نفر به منظور رسیدگی ارجاع نماید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 6 =