مقوله شتابدهی با وجود نوپدید بودن ذاتی خود، استارتاپ‌های نوپای بسیاری را در همین مدت زمان کوتاه از زمان پیدایش، حمایت و راهبری کرده است

برترین شتاب دهنده‌‎‌های استارت آپی دنیا

شتاب دهنده (Accelerator)؛ شرکت حامی کارآفرینی که با مجموعه فعالیت های آموزشی، سرمایه گذاری، شبکه سازی و مشاوره ای یا در اختیار قرار دادن فضای کار از استارتاپ های نوپا حمایت می کند.

شتاب دهنده Startupbootcamp

تیم مدیریتی و اتاق فکر شتاب دهنده، خود را مجموعه ای متشکل از برنامه های صنعت محور معرفی می کند. این شتاب دهنده با فراهم آوردن دسترسی به شبکه بین المللی سرمایه گذاران، شرکا و متخصصان آموزش هر حوزه، از کارآفرینان نوپا در تمام مراحل رشد حمایت می کند.

شعار این شتاب دهنده، ایجاد و تقویت هم افزایی بین شرکت های فین تکی موجود با استارت آپ های نوپای هر حوزه است.

بوتکمپ در سال ۲۰۱۰ در کپنهاگ دانمارک تاسیس شد، در سال ۲۰۱۱، در مادرید هم آغاز به کار کرد و به سرعت در اروپا، آسیا و آمریکای شمالی، لاتین و جنوبی گسترش یافت و هم اکنون در اکثر هاب های استارت آپی مانند لندن، نیویورک، سنگاپور، برلین، آمستردام و بسیاری دیگر فعالیت گسترده دارد.

تعداد سرمایه گذاری این شتاب دهنده نزدیک به ۱۰۰۰ استارتاپ برجسته است که بیش از ۶۰۰ استارت آپ با استقلال کامل از شتاب دهنده توانسته اند جایگاه قابل توجهی برای خود در دنیای واقعی کسب و کارها دست و پا کنند.

استارتاپ بوتکمپ

شتاب دهنده بیشتر بر حوزه اینترنت اشیا (IoT)، فین تک، بیمه و تکنولوژی های صنایع غذایی در سراسر دنیا از سنگاپور و بمبئی گرفته تا دوبلین و مکزیکو سیتی متمرکز شده است.

به تازگی، این شتاب دهنده با سازمان فینوویستا (Finnovista)؛ که پیشتاز حمایت از نوآوری در حوزه فین تِک در منطقه آمریکای لاتین (منطقه Latam) و اسپانیا است و سابقه طولانی و درخشانی در توسعه شرکت های فناوری محور حوزه فین تِک دارد مشارکت گسترده ای را آغاز کرده اند.

برنامه Scale‌ این شتاب دهنده، مرحله فوق شتابدهی (Post accelerator stage) است که برای تقویت و ثباتِ پس از استقلال استارت آپ ها طراحی شده است.

برخی استارت آپ های مهم تحت حمایت این شتاب دهنده عبارتند از:

استارت آپ بیتا (BITA): در سال ۲۰۱۸ در فرانکفورت تاسیس و به حوزه فین تِک ورود کرد. پس از یک سال توانست در زُمره پُرکاربردترین پلتفرم های فین تِکی در اروپا قرار گیرد.

استارت آپ Combine: با آنکه در سال ۲۰۱۶ در بارسلونا تاسیس شد، اما کامباین هم اکنون، گوگل حوزه بانکداری در اروپا محسوب می شود.

شتاب دهنده Wayra

این شتاب دهنده و هابِ نوآوری محور در سال ۲۰۱۱ در کلمبیا راه اندازی شد و با راه اندازی ۱۰ آکادمی وایرا در ۱۰ کشور دیگر، فعالیت خود را گسترش داد. در سال ۲۰۱۳، چهارده آکادمی وایرا در اروپا و آمریکای لاتین در حال خدمات دهی به استارتاپ های منطقه بودند. اما هم اکنون ۷ هاب جامع نوآوری وایرا به استارتاپ ها و کارآفرینان مستعد، خدمات گوناگون از جذب سرمایه گذار تا جهانی سازی ارائه می کنند و تاکنون ۱۴۰۰ استارتاپ را مورد حمایت فکری، مالی و عملی خود قرار داده است. استارت آپ های منتخب در یکی دو سال اخیر، بیشتر از حوزه یادگیری ماشینی (ML)، هوش مصنوعی و بلاکچین انتخاب می شوند.

شتاب دهنده وایرا

موسس وایرا، سازمان تلفونیکا (Telefonica) است که یکی از بزرگترین اپراتورهای تلفن همراه در دنیا محسوب می شود. از طریق وایرا، تلفونیکا با برنامه Open Innovation، برنامه های گسترده ای برای حمایت از اکوسیستم کارآفرینی دنیا، عملیاتی و اجرا کرده است.

در حال حاضر، وایرا با اجرای برنامه های متفاوتی، گشایش پنجره های جهانی برای افزایش رؤیت پذیری استارتاپ ها و مجموعه های کارآفرینی نوپا را در دستور کار قرار داده و بازارهای جهانی را نیز به صورت مستمر برای یافتن فرصت های عرضه محصول یا خدمات استارتاپ ها رصد می کند.

نکته شایان توجه در وایرا این است که ۴۵ درصد موسسین آن، از بانوان حامی کارآفرینی هستند.

استارت آپ Trustev: پلتفرم این استارت آپ، با رویکرد نوین در تحلیل آنی داده ها و تایید هویت مشتریان، در حوزه پیشگیری از کلاهبرداری در تجارت الکترونیک ورود کرده است و کاربُرد جدیدی از یادگیری ماشینی (ML) را به نمایش گذاشته است.

استارت آپ Blueliv: بلولیو در زمینه امنیت هوشمند فعالیت می کند و دفاتر مرکزی خود را با حمایت وایرا در اسپانیا، مکزیک و برزیل راه اندازی نموده است. این استارت آپ تا کنون توانسته با تحلیل و ارائه داده های قابل اجرا از بسیاری از هک های سایبری پیشگیری نماید.

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 2 =