فربد زاوه در گفتگو با کارآفرین نیوز، در خصوص وضعیت بازار خودرو با توجه به برگزاری مذاکرات برجام، اظهار کرد: تحریم خودروسازی ایران در پی خروج آمریکا از برجام ضربه سختی به این صنعت وارد کرده و قطعا اگر توافقاتی در این دور از مذاکرات صورت گیرد، تغییرات مثبتی در این بازار اتفاق می افتد.
وی افزود: به نتیجه رسیدن مذاکرات علاوه بر اینکه روی صنعت خودرو اثرگذار است، نرخ ارز را هم کاهش می دهد و کاهش این نرخ در پایین آمدن هزینه های تامین قطعات و ساخت خودرو تاثیر قابل توجهی دارد بنابراین، نمی توان اثرگذاری آن را نادیده گرفت و باید به آن امید داشت.
فشار تحریمها بر صنعت خودرو و تامین قطعات
این کارشناس صنعت خودرو تصریح کرد: خودروسازی جزو صنایع تحریم شده ایران است که این تحریم، به صورت مستقیم بازار را در زمینه تامین قطعات مورد نیاز خودروسازان و مصرف کنندگان با محدودیت مواجه کرده و به موجب آن، حتی قیمت های قطعات موجود در بازار افزایش چند برابری داشتند.
اثر ۲۰ درصدی تحریمها بر هزینههای تامین قطعات خودرو
وی ادامه داد: با اینکه قطعه سازان داخلی برخی از قطعات را تولید کردند، اما واقعیت این است که روند تولید برخی خودروها به دلیل نبود قطعه مشابه داخلی آن، با مشکل و وقفه روبرو شده و حالا اگر توافقی صورت گیرد و تحریم ها رفع شوند، امکان خرید مستقیم این قطعات فراهم می شود و هزینه های خرید قطعات (حتی واسطه گری ها در بازار خودرو) تا حد زیادی کاهش می یابد.
زاوه خاطرنشان کرد: بررسی ها نشان می دهد که رفع تحریم ها و حل موانع نقل و انتقالات پول با شرکت های خارجی، می تواند تا ۲۰ درصد قیمت قطعات وارداتی باکیفیت اروپایی و ژاپنی صنعت خودروسازی را کاهش دهد و به تبع، شاهد افت قیمت خودرو باشیم.
وی تاکید کرد: نرخ ارز تاثیر مستقیم بر بازار خودرو ندارد و تغییرات قیمتی این بازار (کاهش و افزایش قیمت ها) ناشی از رشد تورم است.
این کارشناس صنعت خودرو گفت: رفع تحریم ها زمانی اثر کامل روی کاهش قیمت ها در بازار خودرو دارد که ساختار مدیریتی این صنعت تغییر کند و کوچک سازی دولت در این بخش صورت گیرد، در غیر این صورت، بعد از مدتی بازار خودرو دچار رکود می شود و فقط برای مدت کوتاهی، کاهش قیمت را شاهد خواهیم بود.
نظر شما