یک کارشناس بازار مسکن با اشاره به وجود شرایط رکود تورمی در بازار مسکن، گفت: نصف شدن هزینه خرید اوراق مسکن تاثیر آنچنانی روی این بازار ندارد و راه حل منطقی برای افزایش میزان درخواست‌ها جهت خرید مسکن از محل اوراق نیست.

شروط بازگشت بازار مسکن به روزهای رونق

بیت الله ستاریان در گفتگو با کارآفرین نیوز، در خصوص نصف شدن هزینه خرید اوراق مسکن و اثر آن در تقویت قدرت خرید متقاضیان مسکن، تصریح کرد: بانک مسکن به تازگی اعلام کرده که هزینه دریافت تسهیلات مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدیم تسهیلات ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده و متقاضیان دریافت این تسهیلات فقط برای ۵۰ درصد از میزان وام درخواستی اقدام به خریداری اوراق کنند، یعنی متقاضی دریافت تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی از محل اوراق در شهر تهران، از این پس به جای ۸۰۰ فقره اوراق، اقدام به خرید و ارائه ۴۰۰ فقره اوراق برای دریافت این وام کند.

کاهش هزینه خرید اوراق مسکن، راهکار نیست

وی افزود: نصف شدن هزینه خرید اوراق بانک مسکن تاثیر آنچنانی روی بازار مسکن ندارد و راه حلی منطقی برای افزایش میزان درخواست ها جهت خرید مسکن از محل اوراق نیست، چرا که قیمت ها در این بازار افزایش چندبرابری داشته و قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده است.

اخبار مرتبط:

واحدهای نهضت ملی مسکن دو ساله تحویل می‌شوند

طرح اقدام ملی مسکن با نهضت ملی ادغام شد

اختلاف ۵ برابری قیمت مسکن ارزان‌ترین و گران‌ترین مناطق تهران

آمار جدید از ساخت مسکن در تهران

دو باید کلیدی در موفقیت طرح ملی مسکن

مسکن

قیمت مسکن باید کاهش یابد

این کارشناس بازار مسکن اضافه کرد: تا زمانی که قیمت ها در بازار مسکن بالا باشد و شرایط اقتصادی مردم نامناسب، تغییری در این بازار ایجاد نمی شود؛ بنابراین کاهش ۵۰ درصدی هزینه خرید اوراق مسکن هم نمی تواند اوضاع نابسامان این بازار را متحول کند.

وی گفت: قیمت مسکن باید کاهش پیدا کند و در این صورت است که مردم با توجه به نرخ تورم و وضعیت بیمارگونه اقتصاد کشور، می توانند اقدام به خرید خانه کنند، وگرنه این بازار همچنان راکد می ماند و روز به روز به تعداد مستاجران و حاشیه نشینان افزوده می شود.

ستاریان اظهار کرد: در حال حاضر تعادلی بین میزان عرضه و تقاضا در بازار مسکن وجود ندارد و تا زمانی که میزان عرضه افزایش و قیمت ها کاهش پیدا نکند، شاهد رکود در این بخش خواهیم بود.

وی ادامه داد: اکنون، قیمت ها در بازار مسکن ظاهرا به ثبات رسیده اما در واقعیت این بازار دچار رکود تورمی شده و اگر اقدامی برای ساماندهی آن نشود، باز هم شاهد رشد نرخ خرید و فروش و اجاره بها خواهیم بود.

این کارشناس بازار مسکن یادآور شد: نیاز کنونی بازار مسکن به ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی است و این خانه ها در صورتی که با تمامی امکانات و در مناطق شهری ایجاد شوند، جوابگوی میزان تقاضا خواهند بود در غیر این صورت، تاثیر حداقلی روی این بازار دارند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.