به گزارش کارآفرین نیوز، با وجودی که کلمه کارآفرین و مفهوم کارآفرینی ساده و قابلدرک به نظر میرسد، اما میتوان گفت که تعریف دقیقی از کارآفرین و کارآفرینی که مورد اتفاقنظر همگان باشد وجود ندارد.
فرصت، ریسککردن، تمرکز بر اقدام، ارزشآفرینی، فراتر از امکانات و ... همه به نوعی تعاریفی از کارآفرینی است. از طرفی برخی به غلط کارآفرینی را ساخت یک وسیله یا خدمات بزرگ عنوان میکنند در صورتی که این تصویر کاملاً غلط است و بر همین اساس بسیاری از افرادی که دارای ایدهها جذاب هستند، به دلیل عدم آگاهی به این سمت حرکت نمیکنند.
شاید بتوان وحیده رستمی، معلم مدارس استثنائی بندرعباس را از نمونه افرادی عنوان کرد که از فرصت محیا شده برای خود استفاده کرد تا بخشی از نیاز جامعه را مرتفع سازد.
این معلم کارآفرینی که به عنوان گفتار درمانگر در آموزش و پرورش مشغول به فعالیت است، در گفتوگو با کارآفرین نیوز، به معرفی کسبوکار خود پرداخت.
رستمی در خصوص شروع فعالیت کاری خود در این حوزه کارآفرینی گفت: در سال ۱۳۹۴، یک برنامه استارتآپی در بندرعباس برگزار شد که در آن برنامه شرکت کردم و ایده خود در مطرح کردم که مورد استقبال قرار گرفت.
وی ادامه داد: پس از مدتی و با اضافهشدن تیم برنامهنویسی، اولین نرمافزار خود با نام گفتار زبان بهارک را عرضه کردیم.
به گفته رستمی، این نرمافزار برای کودکانی بوده که دارای مشکلات گفتاری هستند. وی ادامه داد: کودکان با بهرهگیری از این برنامه قادر خواهند بود، مشکلات گفتاری خود را اصلاح نمایند.
این مخترع حوزه گفتاردرمانی در ادامه به معرفی سایر محصولات تولید شده توسط خود پرداخت و گفت: پس از اینکه برنامه بهارک با استقبال مواجه شد، سایر ایدههای خود یعنی بازی فعل و پله، بازی مهارتهای رفتاری، کارتهای سریالی، فیلمهای آموزشی و ... را وارد فاز اجرایی کردم.
وی ادامه داد: به طور مثال در بازی مهارتهای رفتاری، کودک با مهارتهای رفتاری آشنا شده و این مهارتها در او نهادینه میشود یا در کارتهای جملهسازی، کودک با ساختار جمله و حروف اضافه آشنا میشود تا نحوه به کاری گیری از آنها را بیاموزد.
این معلم مدارس بندرعباس در خصوص نحوه کار نرمافزار گفتار درمانی گفت: مطابق با آموزش، کودک صدا و تصویر خود را ضبط کرده و سپس با کُند کردن فیلم مربوط به خود، نحوه تلفظ را مشاهده و با الگوی اصلی مقایسه میکند.
ثبت اختراع برای کودکان اوتیسم و کم شنوا
این برنامه برای گفتار درمانها، کلینیکهای گفتاری، مدارس استثنائی و در نهایت کودکانی که از هوش کامل برخوردار بوده ولی با تاخیر در کلام مواجه هستند، کاربرد دارند.
به گفته رستمی، او از سال ۱۳۹۵ با مرکز رشد دانشگاه هرمزگان ارتباط برقرار کرد. وی افزود: با مستقر شدن در مرکز رشد، کارگاههایی نظیر فن بیان را با کمک این مرکز اجرایی کردیم.
این معلم کارآفرین در بخش دیگری از صحبتهای خود به معرفی اختراع خود پرداخت و گفت: دستگاه لب ژکتور برای کلاسهای درس کودکان استثنایی بهخصوص کودکان کمشنوا و اوتیسم ثبت اختراع شده است.
وی ادامه داد: در قسمت بالایی دستگاه، دوربینی نصب شده که با بهرهگیری از آن میتوان از فواصل دور جایگاه حروف را مشاهده کرد، در واقع از آنجایی که در گذشته برای آموزش جایگاه حروف، باید به کودک نزدیک میشد، این دستگاه این امکان را فراهم کرده از فواصل دور این آموزش صورت گیرد و نحوه تلفظ کودک نیز مورد بررسی قرار گیرد.
رستمی در انتها گفت: به دلیل هزینههای بالا مربوط به دوربین این دستگاه، از طریق آموزشوپرورش با برخی از ارگانها صحبتهایی صورت گرفته است، تا تولید انبوه در دستور کار قرار گیرد.
آنچه که مشخص است، در کشور ما امثال این معلم کارآفرین به تعداد زیاد وجود دارد، ولی بسیاری از این افراد شجاعت مطرحکردن ایده خود را ندارند، لذا بسیاری از این ایدهها در نطفه نابود میشوند. راه و رسم کارآفرینی افراد موفق، راهنمایی طلایی برای تجاریسازی ایدههای افراد است.
نظرات