به گزارش کارآفرین نیوز، محمدحسن علمداری عضو هیات مدیره بانک مسکن به تازگی اعلام کرده که تسهیلات وام نهضت ملی مسکن که به شهرها و روستاها پرداخت میشود از ۴۵۰ میلیون تا ۲۵۰ میلیون تومان بوده و در نهایت اقساط پرداختی با توجه به یارانهای که دولت به متقاضیان میدهند، متفاوت است.
اقساط وام ۴۵۰ میلیونی مسکن
به گفته این عضو هیات مدیره بانک مسکن، نرخ اقساط وام ۴۵۰ میلیونی با ۱۸ درصد سود، به روش پلکانی ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان میشود که البته این رقم هم با یارانهای که دولت اختصاص میدهد، کاهش پیدا خواهد کرد.
این در حالی است که بسیاری از ثبت نام شدگان طرح نهضت ملی مسکن جزو دهک های پایین جامعه هستند و از توان مالی کافی برای خرید مسکن در مراکز شهرها برخوردار نیستند و مبالغ مذکور جهت بازپرداخت وام نهضت ملی مسکن برای آنان سنگین است.
اخبار مرتبط:
واحدهای نهضت ملی مسکن دو ساله تحویل میشوند
دوره سرمایهگذاری ساخت مسکن چقدر است؟
ساخت مسکن در کلانشهرها؛ حداقل متری ۸ میلیون
اختلاف ۵ برابری قیمت مسکن ارزانترین و گرانترین مناطق تهران
متوسط قیمت هر متر مربع مسکن در تهران ۳۲.۱ میلیون شد
دهکهای پایین توان پرداخت اقساط بالا را ندارند
مهدی سلطان محمدی کارشناس بازار مسکن در این باره در گفتگو با کارآفرین نیوز، اظهار کرد: این تسهیلات در اصل با نرخ سود ۲۲ درصد محاسبه می شود که دولت سوبسیدی برای آن در نظر گرفته و قرار است با نرخ ۱۸ درصد به متقاضیان تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن ارائه شود.
وی افزود: با محاسبه نرخ سود ۱۸ درصد برای تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومانی نهضت ملی مسکن به خوبی مشخص می شود که اقساط بازپرداخت ماهانه آن، حدود ۶ تا ۷ میلیون تومان است.
این کارشناس بازار مسکن اظهار کرد: با توجه به اینکه دهک های پایین جامعه توان مالی لازم برای پرداخت این اقساط را ندارند، قاعدتا دولت باید کمک ویژه ای به این قشر که متقاضی دریافت تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن هستند، کند چرا که سطح درآمدی آن ها کفاف این مقدار بازپرداخت وام را نمی دهد، اما دهک های بالاتر که متقاضی این نوع مسکن هستند، می توانند اقساط را با سود ۱۸ درصد پرداخت کنند.
وی گفت: اینکه سود تسهیلات نهضت ملی مسکن ۱۸ درصد است، واقعیتی است که باید آن را بپذیریم چرا که دولت از نظر اقتصادی در وضعیتی نیست که این تسهیلات را بدون سود به متقاضیان ارائه دهد و ناچارا این وام با سود بالای ۱۵ درصد به افراد تخصیص می یابد.
سلطان محمدی خاطرنشان کرد: تا زمانی که سطح درآمدی مردم افزایش پیدا نکند و جامعه از نظر اقتصادی توانمند نشود و وضعیت اقتصاد در سطح ملی بهبود نیابد، نه دولت می تواند تسهیلات مسکن را با بازپرداخت کمتر به مردم ارائه دهد و نه دهک های پایین توان پرداخت اقساط ۵ تا ۷ میلیون تومانی را دارند؛ بنابراین چاره کار بهبود شرایط اقتصادی و درآمدی است.
نظر شما