به گزارش کارآفرین نیوز، سید احسان خاندوزی در یک گفتگوی تلویزیونی با اشاره به اینکه مراقبتهایی که در سه ماه گذشته انجام شد، نرخ تورم نقطه به نقطه از قله حدود ۵۵ درصد در ماههای اخیر به ۴۱ درصد کاهش یافته است، گفت: تسهیل صدور مجوزها و کاهش امضاهای طلایی، کاهش میزان استقراض دولت از بانک مرکزی و تورم تحمیلی، شفافیت وضع شرکتهای دولتی، مسئله ابربدهکاران بدحساب بانکی، سامانههای غیر متصل که سالها کشور را قفل کرده بودند و اموال بدون استفاده دولت از جمله موارد برنامه انضباط بخشی به اقتصاد ایران است.
وزیر اقتصاد با اشاره به وارد شدن فشار به زندگی مردم و رشد تورم در یک سال گذشته ناشی از کسری بودجه دولت، اظهار داشت: با توجه به شرایط سختی که داشتیم، خط قرمز را برای افزایش استقراض از بانک مرکزی تعریف کردیم و از ریل غلط بودجه ۱۴۰۰، کم خطرترین راه را انتخاب کردیم.
خط قرمز استقراض از بانک مرکزی
خاندوزی گفت: در کل این دوره ۵۹ هزار میلیارد تومان اوراق نقدی توسط دولت منتشر شده و ۷۰ هزار میلیارد تومان نیز بابت اوراق قبلی به بازار و مردم بازگردانده شد. در کنار مسئله کسری بودجه، موتور دیگری در مورد تورم داریم که بی انضباطی سیستم بانکی در خلق وجوه است.
وی با اشاره به اینکه ایران جزو چند کشور دارای تورم بالا است، افزود: با توجه به مسئله کسری بودجه یا باید از بانک مرکزی بخواهیم که پول چاپ کنیم و یا از مردم قرض گرفته شود. همچنین اگر بانک مرکزی در زمان کسری بودجه، با اجرای عملیات بازار باز، نرخ سود بین بانکی را کنترل کند، مشکلی در بازار سرمایه رخ نخواهد داد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: در کشور ما دولت ها مالک اموال بزرگ بدون استفاده هستند که می توانند آن را به بخش خصوصی واگذار کنند. البته دستگاه ها در این زمینه مقاومت داشتند و این مسئله باعث شده بود تا در این زمینه عملکرد مناسبی نداشته باشیم.
خاندوزی با اشاره به اینکه در حال حاضر چندین هزار کد ثبتی دستگاه ها احصاء و به خزانه اعلام شده است، افزود: البته فروش اموال مازاد صرف امور جاری نخواهد شد و منابع جدید در زمینه های عمرانی استان ها مورد استفاده قرار می گیرد.
اخبار مرتبط:
۴ محور کلیدی لایحه بودجه ۱۴۰۱
تک نرخی کردن ارز؛ شاید وقتی دیگر
جزییات کامل نقشه راه رشد غیرتورمی دولت
عملکرد مالی و بودجهای دولت در سال ۹۹ منتشر شد
تغییر رویکرد ارز ۴۲۰۰ تومانی
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه موضوع حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی مطرح نیست و تغییر رویکرد در این زمینه خواهیم داشت، افزود: دولت قبل باید در سال ۹۷ تصمیم اشتباه ارز ۴۲۰۰ تومانی را اصلاح می کرد. در طول ۳ سال گذشته تعداد کالاهای مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی از بیش از ۲۰ قلم به ۵ قلم رسیده است. در حال حاضر، غیر از چند قلم از جمله نان و دارو، تصمیم داریم که رویکرد نادرست رانت زا را حذف کنیم.
وی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه در بودجه سال ۱۴۰۱ شاهد ارز ۴۲۰۰ تومانی برای نهاده های دامی نباشیم، درباره تحولات بازار سرمایه گفت: از ابتدای امسال و در زمان کمتر از ۶ ماه، بورس افزایش غیرعادی ۴ برابری داشت و پس از آن به میزان ۴۵ درصد افت شدید رخ داد و این مسئله زندگی میلیون ها نفر را دچار زلزله کرد.
خاندوزی با تاکید بر اینکه چشم انداز بازار ارز از نظر منابع، خوب است بیان داشت: در ۱۰۰ روز اخیر، هزار نفر از اشخاص حقیقی عادی که فعالیت های بالایی در بازار ارز داشتند را شناسایی کردیم و یک فرد بالاترین رقم معامله به میزان ۹ هزار میلیارد تومان در بازار ارز داشته است که نهایتا برای ۶۰۰ نفر از این افراد برای اولین بار پرونده مالیاتی تشکیل شد.
نظر شما