رییس سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران از تغییر رویکرد روابط اقتصادی خارجی کشور به سمت کشورهای همسایه و همسو در دولت سیزدهم خبر داد.

جزییات تغییر رویکرد روابط اقتصادی خارجی کشور

به گزارش کارآفرین نیوز، علی فکری درباره فلسفه وجودی سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران، گفت: چند کار ویژه اصلی برای این سازمان تعریف شده که اولین و مهم‌ترین آن‌ها، جذب سرمایه‌گذاری خارجی است که این مقوله را تمامی کشورهای دنیا دنبال می کنند و همه آنها چنین سازمان‌هایی را دارند، ما نیز باید فرصت‌های سرمایه‌گذاری را که در کشورمان وجود دارد به دنیا معرفی و منافع سرمایه‌گذاری در ایران را برای علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری، تبیین کنیم.

جنبه‌های مختلف منافع سرمایه‌گذاری در ایران

رییس سازمان سرمایه‌گذاری خارجی ایران بیان کرد: برای جذب سرمایه گذاری باید تسهیلات مورد نیاز سرمایه‌گذاران را فراهم کنیم و آن چیزی که به‌ عنوان منافع به آن‌ها معرفی شده، در عمل نیز به نتیجه برسد و سرمایه گذار واقعاً منفعت ببرد،چرا که سرمایه‌گذاران بعدی همیشه سرمایه‌گذاران قبلی را الگوی خود قرار می‌دهند؛ بنابراین کار سازمان سرمایه‌گذاری منحصر به این نمی‌شود که صرفاً معرفی و سرمایه‌گذاری خارجی را جلب کند.

پرچم ایران

وی گفت: از دیگر وظایف این سازمان پیگیری و پاسخگویی به مشکلات پیش آمده و اینکه این مشکلات در کدام نهادها و بخش‌های کشور است و باید توجه داشت که رسیدگی به این امور زمینه را برای حضور سرمایه‌گذاران بعدی فراهم می کند، چرا که اگر سرمایه گذاری تجربه بدی از کشور ما داشته باشد و منعکس نماید، قطعاً سرمایه‌گذاران دیگر نمی‌آیند.

فرصت‌های بسیار خوب برای سرمایه‌گذاری در ایران

فکری گفت: در عین حال در کشور، یک سری جذابیت‌های فرهنگی و مذهبی هم نیز وجود دارد که بسیاری از سرمایه‌گذاران با انگیزه‌ وارد ایران می‌شوند و صرفاً منافع اقتصادی را مد نظر ندارند، بلکه منافع اقتصادی صرفاً جزئی از اهدافی است که دنبال می‌کنند و سازمان سرمایه گذاری نیز باید این دو تا را با هم جلو ببرد و این یکی از فلسفه‌های وجودی سازمان است.

رییس سازمان سرمایه‌گذاری با بیان اینکه هیچ کشوری در دنیا نمی‌تواند صرفاً با اتکاء به منابع داخلی خود به توسعه‌ دست یابد، بیان کرد: باید از منابع خارجی و منابع موجود در جهان استفاده شود و چون نتایج توسعه هر کشوری در جهان بر سایر کشورها هم تأثیر گذار است، بنابراین آن‌ها هم در هزینه‌های توسعه شریک می شوند.

خلیج فارس

معاون وزیر اقتصاد گفت: یکی از فلسفه‌های وجودی سازمان سرمایه گذاری این است که از نهادها، سازمان‌ها و صندوق‌های بین‌المللی تامین‌کننده منابع مالی مانند صندوق بین‌المللی پول، بانک توسعه اسلامی و بانک جهانی، جذب منابع کند.

فکری برنامه‌ریزی روابط اقتصاد خارجی کشور را از دیگر کارهای ویژه‌ سازمان سرمایه‌گذاری عنوان کرد و گفت: هم در قانون تشکیل وزارت امور اقتصادی و دارایی و هم در اساسنامه سازمان سرمایه‌گذاری تأکید شده است که برنامه‌ریزی روابط اقتصاد خارجی بر عهده وزارت امور اقتصادی و دارایی و از جانب این وزارتخانه بر عهده سازمان سرمایه‌گذاری خارجی است.

تغییر رویکرد در سازمان سرمایه گذاری

وی افزود: در این زمینه روابط خارجی کشور را به سمت کشورهای همسایه و هم سو هدایت کردیم و در این زمینه اقدامات متعددی انجام‌شده است. ما می‌خواهیم از آن فضایی که بعضی از کشورها علیه جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرده‌اند، خارج شویم. در این مدت به این نتیجه رسیدیم که فرصت‌های زیادی در حوزه همسایگی‌مان وجود دارد و همسو با دولت و بخش‌های دیگر دولت، برنامه‌ها را به سمت گسترش همکاری‌ها با کشور افغانستان بردیم و برنامه‌های زیادی چه در حوزه جذب سرمایه و چه در حوزه همکاری‌های سرمایه‌گذاری مشترک و چه در حوزه همکاری با نهادها و سازمان‌های داخل کشور افغانستان به اجرا درآمد.

فکری گفت: این اقدام کاملاً به دنیا و داخل کشور نشان داد که رویکرد سازمان سرمایه‌گذاری به این سمت حرکت کرده و با سیاست کلی که توسط رئیس جمهور اعلام‌ شده هم سو و هم جهت شده است و در تداوم این سیاست، بعد از همسایگان شرقی به سمت کشورهای همسایه شمالی رفتیم و اقداماتی هم در این زمینه برای توسعه روابط در حد سازمان سرمایه‌گذاری و وزارت اقتصاد انجام دادیم تا نوع رابطه جدیدی را با این کشورها برقرار کنیم. سپس به سمت کشورهای غربی مثل عراق و ترکیه رفتیم و البته برنامه‌هایی هم برای کشورهای جنوبی و همسایه‌های حاشیه خلیج‌فارس داریم.

جذب سرمایه ایرانیان مقیم خارج

وی گفت: یکی از رویکردهای جدید دیگر، جذب سرمایه ایرانیان مقیم خارج است که جلساتی هم در این زمینه در داخل سازمان برگزار کردیم. سازمان سرمایه گذاری مسئولیت کمیته سرمایه‌گذاری و تجارتِ دبیرخانه شورای عالی ایرانیان مقیم خارج از کشور را بر عهده دارد که وزیر اقتصاد رئیس این کارگروه است و من نیز دبیر آن هستم.

راه اندازی سامانه اطلس سرمایه گذاری

فکری در زمینه اولویت برنامه‌ای این سازمان در دولت سیزدهم گفت: همانطور که گفتم توسعه روابط با کشورهای همسایه و همسو با جمهوری اسلامی در اولویت ماست اما اولویت دیگر ما راه اندازی سامانه اطلس سرمایه‌گذاری کشور است که بر مبنای مکان‌یابی طراحی شده و به ‌زودی افتتاح خواهد شد تا سرمایه‌گذار خارجی از کشور خود بخش زیادی از امور مربوط به ورود سرمایه به ایران را از راه دور انجام دهد و نگران رفت‌ وآمدها نباشد.

رییس سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران با اشاره به اینکه از بسترهای مطمئن آی.تی هم در این سامانه استفاده‌ شده است، افزود: ما در حوزه معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری ضعف جدی داریم و امیدواریم که سامانه اطلس سرمایه‌گذاری بخش بزرگی از این ضعف را پوشش دهد.

وی افزود: فرصت‌ها باید به زبان‌های مختلف بین‌المللی تبیین شود تا هر سرمایه‌گذار خارجی با هر زبانی بتواند متوجه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در داخل ایران شود و مهم است که فرصت‌هایی که معرفی‌ شده‌اند به‌طور مداوم بروز رسانی شوند.

رییس سازمان سرمایه‌گذاری در ادامه افزود: یکی دیگر از برنامه‌هایمان این است که با برخی از کشورهای همسایه و همسو، مکانیسم‌های ویژه تأمین مالی و مکانیسم‌های خطوط اعتباری ویژه تعریف کنیم. به همین خاطر باید طراحی‌های خودمان را داشته باشیم و به‌جای منتظر ماندن برای رفع تحریم‌ها که البته آنجا هم تلاشمان را خواهیم کرد، کارهای خودمان را انجام دهیم و به علاقه سرمایه‌گذاری خیلی از کشورها پاسخ دهیم و ظرفیت‌ها را از حالت بالقوه به بالفعل تبدیل کنیم.

وی بیان داشت: مهم‌ترین مانع ما این است که ناهماهنگی در بخش‌های مختلف دولت وجود داشته و اینکه الآن می‌گوییم دولت یکپارچه‌شده و هم سویی هم با سایر قوا پیداکرده‌ایم نباید تنها در سطح مدیران عالی‌رتبه باشد و باید در حوزه عملیات، بدنه‌های مختلف باهم هماهنگ شوند.

رییس سازمان سرمایه‌گذاری خطاب به سرمایه گذاران خارجی گفت: ما عزم مان را جذب کرده‌ایم که هم فرصت‌های اقتصادی سودآور و جذابی را برای سرمایه‌گذاران خارجی تعریف کنیم و هم در پروژه‌های سرمایه‌گذاری خارجی، نفع طرف مقابل را در نظر می‌گیریم و ازآنجا که اولویت کاری ما به سمت کشورهای همسایه و همسو رفته است؛ تلاش می‌کنیم که اولویت‌های سرمایه‌گذاری را به‌نوعی تعریف کنیم که منفعت آن به هر دو طرف برسد. این تأمین منافع هم می‌تواند به شکل‌های مختلف باشد و نیازهای طرف مقابل را ارزیابی می‌کنیم و سعی می‌کنیم با کمک یکدیگر، اولویت‌های سرمایه‌گذاری را تعریف کنیم وتلاش می‌کنیم فضای اقتصادی را برای ورود سرمایه تسهیل کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.