رسپکت با تلفیق فناوری اینترنت اشیا (IoT) و هوش مصنوعی (AI)، توانست ربات‌هایی طراحی کند که می‌توانند خسارات جانی و مالی ناشی از بروز حوادث غیر مترقبه را کاهش دهند.

رَسپکت؛ ربات پیشگوی نقص ایمنی ساختمان‌ها

تصور کنید در کلانشهری زندگی می کنید که سراسر آن، پر از آسمانخراش هایی است که در دو طرف خیابان ها سر بر آورده اند یا شهرهایی که بافت های فرسوده آن، جان هزاران شهروند را تهدید می کند.

در سراسر جهان، میلیون ها بنای قدیمی وجود دارند که محل کار یا سکونت افراد بسیاری است. به دلیل بروز مکرر حوادث پیش بینی نشده که به جان باختن انسان های بسیاری منجر شد، ضرورت ارزیابی میزان ایمنی و کیفیت بنای ساختمان ها بیش از پیش نمود پیدا کرده است.

هریس سان

هریس سان (harris Sun) بنیانگذار و مدیر اجرایی فعلی رسپکت در سال ۲۰۱۷، به فکر طراحی رباتی برای افزایش ایمنی و پایداری شهری افتاد. رسپکت (RaSpect) در لغت، ترکیبی از دو واژه Raphael (واژه ای عبری به معنای شفابخش) و واژه انگلیسی inspection (به معنای نظارت و بازبینی) است.

رسپکت با استفاده از هوش مصنوعی (AI) و اینترنت اشیا (IoT)، ربات های ناظری طراحی کرده که به کاهش آسیب ها و خسارات ناشی از وقوع حوادث کمک می کنند.

تلفیق فناوری اینترنت اشیا (IoT) و دانش رباتیک با هدف هوشمند سازی جمع آوری و تحلیل داده ها به منظور استانداردسازی و افزایش ایمنی محیط شهری، از اهداف اصلی این استارتاپ عنوان شده است.

RaSpect

ساخت ناظر هوشمند برای تامین و افزایش ایمنی و پایداری سازه های کلان شهری از اهداف اولیه شکل گیری این استارتاپ عنوان شده است. همچنین ربات های رسپکت قادر هستند میزان تعمیر پذیری بناها را نیز ارزیابی کنند.

ربات های رسپکت با استفاده از فناوری یادگیری عمیق (DL)، پردازش و بازشناسی تصاویر و آنالیز داده های کلان، وضعیت ایمنی ساختمان ها را ارزیابی می کنند و پیش از وقوع حوادث ناگوار، هرگونه نقص ایمنی در زیرساخت ها و بناها را تشخیص و هشدار می دهند.

این ربات همچنین می تواند پس از تحلیل جامع داده های کلان، میزان تخریب یا خسارت را پیش از وقوع پیش بینی کند تا افراد را نسبت به بازسازی یا ایمن سازی بنا ترغیب کند.

ربات های این استارتاپ به گونه ای طراحی شده اند که علاوه بر ارزیابی دقیق تر و کاربردی تر وضعیت سازه ها، ۵۰ درصد صرفه جویی در زمان و هزینه نیز به همراه دارد.

RaSpect

رسپکت در سال ۲۰۱۸ در حالی که فقط یک سال از آغاز به کار آن گذشته بود فینالیست رقابت استارتاپی دانشکده کسب و کار هاروارد شد. فوربس در پایان سال ۲۰۲۰ میلادی، این استارتاپ را جزو ۱۰۰ شرکت برتر منطقه آسیا در سال ۲۰۲۱ پیش بینی کرده بود.

به دلیل پیش بینی ها و عملکرد درخشان ربات های رسپکت، سرمایه گذاران بسیاری از جمله صندوق کارآفرینی Alibaba، شتاب دهنده خطر پذیر Particle، صندوق سرمایه گذاری تکنولوژی و نوآوری (ITVF) در این استارتاپ سرمایه گذاری کرده اند.

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.