به گزارش کارآفرین نیوز، ۱۲ سال از زمان ظهور بیت کوین می گذرد و ساتوشی ناکاموتو، فردی (یا گروهی) که بیت کوین را اختراع کرده است، عرضه کل این ارز دیجیتال را ثابت نگه داشته اند و در حال حاضر کمتر از ده درصد بیت کوین ها قابل استخراج است.
هدف ساتوشی ناکاموتو این بوده که همیشه این رمز ارز باارزش باقی بماند، به همین علت برای آن مقدار ثابتی تعریف کرد.
اکنون که تعداد بسیار محدودی بیت کوین برای استخراج باقی مانده است، پرسشهای زیادی درباره اینکه بعد از استخراج تمام واحدها چه اتفاقی برای نظام اقتصادی بیت کوین خواهد افتاد، مطرح میشود.
قراردادن یک الگوریتم در کد منبع بیت کوین سبب شده که یک سقف یا به بیان سادهتر محدودیت ۲۱ میلیون واحدی برای عرضه کل در نظر گرفته شود و هیچ زمانی این مقدار تغییر نخواهد کرد. به عقیده کارشناسان، محدود بودن عرضه کل، بیت کوین را به یک کالای کمیاب تبدیل خواهد کرد که می تواند سبب رشد چشمگیر آن شود.
نحوه عرضه بیت کوین به این صورت است که با استخراج یک بلاک در یک زمان ده دقیقه ای، مقدار مشخصی به بیت کوین های موجود اضافه می شود. از طرفی الگوریتم بیت کوین به گونه ای بوده که هر چهار سال یک بار پاداش استخراج بلاک ها نصف می شود، رویدادی که از آن با عنوان هاوینگ (Halving) یاد میکنند.
اطلاعات نشان می دهد که تا به امروز ۱۹ میلیون بیت کوین استخراج شده است، اما تاریخ اتمام استخراج بیت کوین چه زمانی است؟
همانطور که گفته شده پروتکل بیت کوین به گونهای است که در هر دوره تقریباً چهار ساله پاداش بلاکهای آن نصف میشود. اگر این را مانند نصف کردن ذرهای از یک ماده در نظر بگیرید که در نهایت به کوچکترین بخش تشکیلدهنده آن یعنی اتم خواهد رسید، پاداش بلاکها نیز به همین منوال با هر بار نصف شدن به کوچکترین واحد فعلی پروتکل بیت کوین یعنی یک ساتوشی (معادل ۰.۰۰۰۰۰۰۰۱ واحد بیت کوین) خواهد رسید.
از طرفی استخراج آخرین ساتوشی در بلاک شماره ۶,۹۳۰,۰۰۰ اتفاق خواهد افتاد، با این اوصاف و با در نظر گرفتن دوره حدود ۴ ساله با هر بار نصف شدن پاداش، سال ۲۱۴۰ آخرین سالی خواهد بود که طبق پروتکل فعلی، استخراجکنندگان بیت کوین دیگر پاداشی از بابت افزودن بلاکهای جدید به بلاک چین دریافت نخواهند کرد.
سدی به نام کاهش پاداش استخراج
در سال ۲۰۱۲ پاداش استخراج هر بلاک به ۲۵ بیت کوین رسید و در سال ۲۰۱۶ به ۱۲.۵ واحد کاهش یافت. از مه ۲۰۲۰ (اردیبهشت ۹۹) هم ماینرها در ازای استخراج هر بلاک جدید، تنها ۶.۲۵ بیت کوین دریافت میکنند. و همین عامل یک مشکل بزرگ محسوب می شود.
در واقع از آنجا که پاداش ها هر چهار سال یکبار نصف می شود، هزینه استخراج در یک دوره چهارساله دو برابر می شود و خود این امر ممکن است عده ای را استخراج منصرف کند، البته افزایش ارزش بیت کوین و بهره گیری از سیستم های جدید تامین انرژی به عنوان دلایلی نام برده می شود که مانع از کاهش استخراج این ارز دیجیتالی خواهد شد.
آنچه که مشخص است، کمبود عرضه، فشار خرید در بازار را بالا خواهد برد و سرمایه گذاران به دلیل کاهش عرضه با یک ترس مواجه خواهند شد تا این کالای کمیاب را تصاحب نمایند. با وجود اینکه سیاست های کشورها در حوزه رمز ارز ارتباط مستقیمی با قیمت ارزهای دیجیتالی دارد، اما بیت کوین به واسطه کاهش عرضه در موقعیت خوبی قرار خواهد گرفت.
نظر شما