کارشناسان و فعالان عرصه ساخت پردازنده اعتقاد دارند که روند زنجیره تامین بازار حکایت از آن دارد که مشکل جهانی کمبود پردازنده تا سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت.

مشکل جهانی کمبود پردازنده چه زمانی حل خواهد شد؟

به گزارش کارآفرین نیوز، مشکل جهانی کمبود پردازنده زندگی انسان ها را تحت تاثیر قرار داده است. خودرو، رایانه، تلفن همراه، پلتفرم های گیم و ... همه به تراشه های الکترونیکی گره خورده اند.

مشکل کمبود پردازنده گیمرها را با مشکلات زیادی مواجه کرده و بسیاری از آنها حتی یک سال پس از رونمایی از پلی استیشن ۵ به آن دسترسی ندارند.

پردازنده

وضعیت برای گیمرهای کامپیوتر نیز چندان مساعد نیست و آنها به دلایلی نظیر کمبود یا گرانی بیش از حد نمی‌توانند پردازنده‌های گرافیکی خود را به روز کنند.

از طرفی دیگر خودروها گران‌تر شده و ساخت آنها سخت‌تر شده است و سازندگان کامپیوتر نیز به سختی در تلاش هستند تا بتوانند نیاز افزایش یافته بازار به دلیل دورکاری و آموزش مجازی را پاسخ بدهند. علاوه بر این عرضه بسیاری از محصولات فناوری به تاخیر افتاده است و به نظر می‌رسد که این مشکل به صورت دومینو وار از سالی به سال دیگر منتقل می‌شود.

به گفته گلن اودانل از مرکز تحلیلی Forrester Analytics، این صتعت با مشکل ساده هماهنگ نبودن عرضه و تقاضا مواجه است. وی در ادامه گفت: «خودروسازان با این فرض که مصرف کنندگان علاقه‌ای به خرید وسایل نقلیه جدید ندارند، سفارشات سخت افزاری خود را در ابتدای همه گیری کاهش دادند، اما به نظر می‌رسد که عکس این فرضیه درست بوده است و تقاضای بسیار زیاد قیمت خودروهای فرسوده را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.»

اودانل افزایش تقاضا برای رایانه‌های شخصی، کنسول‌های بازی و طیف گسترده‌ای از گجت‌ها و در عین حال با کاهش سرعت تولید در بحبوحه قرنطینه ناشی از همه گیری ویروس کرونا را از دیگر عوامل مربوط به کمبود پردازنده عنوان کرد و گفت: «دوست داشتم بگویم مشکلات بهبود یافته است، اما در واقعیت آنها حتی اندکی بدتر هم شده اند و من از این بابت تعجب نمی‌کنم»

تراشه

پت گلسینگر به عنوان مدیر عامل اینتل نیز به تازگی در مصاحبه اخیر خود تایید کرد که انتظار دارد این وضعیت تا سال ۲۰۲۳ ادامه داشته باشد. او در جریان یک رویداد مطبوعاتی در مالزی گفت: «کرونا زنجیره تامین را مختل کرد و باعث منفی شدن آن شد.» به این ترتیب به نظر می‌رسد که مشکل کمبود تراشه حداقل تا یک سال دیگر ادامه داشته باشد و باید در کوتاه مدت با آن کنار آمد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.